Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Meddig fogom kapni a tartásdíj...

Meddig fogom kapni a tartásdíjat? 17/l

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A problémám / kérdésem a következő lenne:

ugye jövőre betöltöm a 18-at, de még csak 11.-es leszek vagyis az év szeptemberében megyek 12.be ( nyelvi előkészítős vagyok, így abban az évben még nem érettségizek csak 2017-ben ). Ha betöltöm a 18-at vagyis nagykorú leszek, akkor nem fog járni a tartásdíj? Olvastam olyat is,hogy jár addig ameddig tanulok, viszont olyat is, hogy 18 éves kor után már nem gyerek, hanem rokontartást lehet fizetni, ami már nem kötelező, megegyezés kérdése. Hozzáteszem nagyon rossz a kapcsolatom apámmal, szóval amint lehet ő nem fog fizetni..

Előre is köszönöm a válaszokat! :)

2014. júl. 8. 14:58
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
19%
nem fizetett még eleget? 18 éves korodig jár, addig vagy gyerek
2014. júl. 8. 15:01
 2/18 A kérdező kommentje:
Picit más véleményen vagyok, hisz úgy gondolom,hogy mégiscsak a gyereke vagyok, és legalább ennyibe "segítse" az életemet. Az a kevés pénz is jól jön havonta.
2014. júl. 8. 15:13
 3/18 anonim ***** válasza:
66%
Tartásdíj addig jár, amíg le nem érettségizel. Utána rokontartás jár, ha továbbtanulsz nappalin.
2014. júl. 8. 15:26
 4/18 anonim ***** válasza:
68%
Jár, amíg nappalin tanulsz, max.25 éves korodig, utána nem. Közben, ha pl. házasságot kötsz, akkor már nem jár, de amíg nappalin tanulsz, addig igen, a korhatár pedig 25 év, és igen, ahogy előttem leírták: 18 éves korodig gyerektartás, onnantól rokontartásnak hívják! Bíróság megítéli, amennyiben nem folytatsz kereső tevékenységet a nappali mellett.
2014. júl. 8. 15:36
 5/18 anonim ***** válasza:
11%
szoval nagyon rossz a kapcsolatod, de a penze azert kene...
2014. júl. 8. 15:40
 6/18 anonim ***** válasza:
87%
utolsó, hagyjuk már ezt. persze, egyből a gyerek miatt rossz a kapcsolat, igaz? Szép apa igen, hogy már tudatta az apja, hogy amint nem kötelező, gyakorlatilag tesz a saját gyerekére. Ez így szebb? pff..
2014. júl. 8. 15:45
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Én addig kaptam, amíg suliba jártam. Illetve kaptam volna, ha fizetett volna apám.
 8/18 anonim ***** válasza:
68%
Mondjuk én előbb szakmunkásvizsgát raktam, aztán nappalin érettségit.
 9/18 anonim ***** válasza:
29%

"egyből a gyerek miatt rossz a kapcsolat, igaz? "

egy kapcsolat mindig ket emberen mulik. Mindenesetre en nem fogadnek el egy fillert se olyasvalakitol, akihez igy viszonyulok.

2014. júl. 8. 15:52
 10/18 anonim ***** válasza:
60%
Hogy kivel milyen a kapcsolat, az nem feltétlenül releváns. A gyerek kicsöppent valahonnan, nem a gólya hozta. Nem azért kell tartásdíjat fizetni, mert húdecuki a kölyköd, hanem azért, mert megcsináltad, a tiéd.
2014. júl. 8. 16:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!