Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Meddig kell engedelmeskedni a...

Meddig kell engedelmeskedni a szülőknek?

Figyelt kérdés
Hány éves korig/milyen élethelyzetig? Minden vélemény érdekel.
2014. jún. 26. 16:46
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
100%

Az én véleményem szerint egy jó szülő egyik ismérve, hogy megérteti a gyerekével, hogy mik a szabályok. Felállítja őket, de logikusan, ép ésszel felfoghatóan. Az ilyen szabályok betartása teljesen normális és elvárható, mert egy normálisan nevelt, értelmileg nem sérült fiatal előbb-utóbb belátja, hogy van értelmük.

Viszont simán háklisság miatt korlátozni az ember gyerekét az egyszerűen ostobaság.

Nekem amúgy baromi nagy szerencsém volt. A kamaszkorom nagyobbik részében anyukám nevelt egyedül (nem válás miatt, apukám meghalt), de mindig megkérdezhettem, hogy mi miért van úgy, ahogy. Sosem volt az a válasz, hogy "mert amíg a kenyeremet szed, az van, amit én akarok".

Szóval szerintem arra kellene törekedni, hogy a gyerek be akarja tartani a szabályokat, mert van funkciójuk. Egyszerűen csak az erőfölény nem elég ahhoz. De ugye itt kell következetesen, átgondoltan kialakítani a dolgokat, már kicsi kortól, nem csak ide kapni, meg oda kapni, mikor a gyerek 16.

2014. jún. 26. 21:36
 22/33 anonim ***** válasza:

# 21/21 Nem mindenki egyforma,valakit hiába nevelnének helyesen,mert mondjuk az iskolában elcseszik a barátai a gyereket.

Na meg van a kamaszodás,ott úgy is semmi sem jó amit a szülő tesz a gyerek mindenre ellentétesen képes reagálni.Sokmindenre van eset,vannak akik sértődöttek emiatt hogy a szüleik bizonyos korig hogy bántak velük,nos lehet hogy azért velük is volt bőven baj.Természetesen mindig megy a mutogatás a másikra mert az könnyebb mint önkritikát csinálni.

2014. jún. 26. 22:56
 23/33 anonim ***** válasza:

Azoknál a gyerekeknél, akiket el tud cseszni a baráti társaságuk, ott valami családi probléma azért általában fenn szokott állni. Nem igazán hallottam még egy olyanról sem, ahol ne lett volna valami probléma, mikor kiderült, hogy a gyerekkel súlyos gondok vannak. Itt most nem arról beszélek, aki egyszer-kétszer csinál valami butaságot. De most komolyan, szerinted az csak úgy jön, hogy egy gyerek elkezd drogozni/masszívan alkoholizálni/rendőrségi ügyei lesznek? Ott bizony valami súlyos nevelési hiányosság van, vagy valami olyan trauma érte, ami ezt okozta.

Megint mondom, nem arról beszélek, hogy a gyerek tökéletes legyen, olyan nincs. De szerintem egy értelmileg nem sérült, következetesen nevelt gyerek csak rájön, hogy a védekezés nélüli szex mondjuk rossz. Vagy hogy ne szúrkáljon magába szedett-veett tűkkel valami drogot, amit valami ismerős ismerősétől vett. Azzal nincs gond, ha egyszer-kétszer belefut a hülyeségbe, velem is megtörtént.

2014. jún. 27. 01:15
 24/33 anonim ***** válasza:

# 23/23 Időpont ma 01:15 A gyereket iskolába teszed.Szerinted a többiek nincsenek rá hatással?

Ne gondold egyből hogy biztos családi gondjai van mert egy gyerek droghoz nyúlt.Hiába neveled jól ha ezt mások eltudják rontani.A gyerek is csak beszeretne illeszkedni mert ha nem akkor verni fogják meg ilyenek.Nos butaság azt állítani hogy minden csak a szülő hibája.Mellesleg iskolákban manapság mindenhez hozzá lehet jutni.Én szakközépben láttam hogy olyan dolgokat árultak amit otthon sem tartottam volna mert lőni lehet vele,na meg a drogokról nem is beszélve.Hidd el hogy értelmes embert is képesek magukhoz lehúzni csoportok.

2014. jún. 27. 02:04
 25/33 anonim ***** válasza:
100%
Még mindig azt mondom, akkor ott nevelési hiányosság van. Egy egyébként kiegyensúlyozott gyerek nem fog egyértelműen egészségkárosító és teljesen illeglis dolgot csinálni csak azért, hogy tartozzon valahova. Mondom ezt úgy, hogy nekem is voltak beilleszkedési problémáim, nem is kevés. Vagy azt akarod mondani, hogy egy odafigyelő, gondoskodó családban nem tűnik fel, hogy a gyerek mondjuk drogozik? Ne idegesíts már. Az án anyám már akkor észrevette, ha valami gond volt a nővéremmel, vagy velem, mikor beléptünk az ajtón, pedig elhiheted, hogy egy egyedülálló anya dolgozik eleget és elfoglalt.
2014. jún. 27. 10:02
 26/33 anonim ***** válasza:
8%
13 éves korig, utána már jó eséllyel vannak saját gondolatai, épeszű határokon belül kell gondolkodni. Egy 17 évesnek már ne szóljanak ha nem tetszik a barátai, szerelme képe, hacsak nem kőkemény drogosok pl. vagy ilyesmi.
2014. jún. 28. 23:45
 27/33 anonim ***** válasza:
0%

Addig, amíg eltartanak, basszus. Amíg náluk laksz, az ő kajájukat eszed.

Normális és ideális esetben a kérdés fel sem merül, mert a szülők rengeteget képesek megtenni a gyerekükért, és ha kamasz hisztéria elmúlt, akkor a gyerekek is bármit megtesznek a szüleikért.

Tuti, egy lázadó, 15-17 éves fiú vagy, aki felnőtt akar lenni, de még nagyon messze van attól, hogy az is legyen.

2014. jún. 29. 07:22
 28/33 anonim ***** válasza:

23 éves lány vagyok, ez pedig itt az én kérdésem. http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gye..

Erről ennyit rólad, nagyon köszönöm, hogy ismeretlenül ítélkezel és tudod ki ül a gép másik végén. Leborulok bölcsességed előtt.

2014. jún. 29. 10:24
 29/33 anonim ***** válasza:
# 25/28 Időpont tegnapelőtt 10:02 De ha a gyereket iskolába küldöd akkor az iskolában ki nevel a gyereket? Ami a drogok használatát illeti,egyre könnyebb hozzájutni,szinte mindenkinek van az ismerősi körében olyan ember akitől lehet venni vagy tud szerezni.Az egy dolog hogy te erről nem tudsz.Ne izgulj a gyerekeken sem lehet észrevenni mert nem a szülők előtt fogják csinálni.A másik meg természetes az emberi kíváncsiság azaz az alkoholt meg ezt meg azt így is úgy is kipróbál az ember,mert hajtja a kíváncsiság,nem kell ehhez romlott lelkűnek lenni.Jó azt aláírom lehet hogy tényleg otthon van a baj de csak nagy részében és mindenre akad akár ellenpélda is.Tudod nem csak a szülő neveli a gyereket hanem a környezete is mert onnan szerez tapasztalatokat.Ha a suliban mindenki csinálja akkor egymaga az ember fog kitűnni.Na megy gyerekekről beszélünk nem felnőtt emberekről aki tudják hogy minek milyen hatásai vannak.Van arra is példa hogy valakit a tudta nélkül drogoznak be akkor az már kipróbálta és onnantól lehet hogy nyitottabb is lesz rá.
2014. jún. 29. 12:00
 30/33 anonim ***** válasza:

Nem vagyok orvos, de nekem ne akard megmagyarázni, hogy egy drogoson nem látszik semmilyen fiziológiai, vagy viselkedésbeli változás. Nyilván nem a szülei előtt drogozik a gyerek, de ha az ember nem napi két percet tölt a gyerekkel, akkor azért észre lehet venni, hogy valmi nem okés vele. Az olyan kamasszal, akivel egyáltalán nem foglalkoznak, azzal úgy is csak lesz, ami lesz. Mondom ezt úgy, hogy az ismerettségi körömben van droghasználó és pszichológiai betegséggel élő fiatal is. Basszus, chat beszélgetés alapján is egyértelmű, hogy mi van velük éppen. Sok szülő simán nem akarja észrevenni.

Csak magamat tudom ismételni; nekem is voltak beilleszkedési problémáim, de azzal mindig tisztában voltam, hogy a saját testi épségem és egészségem fontos annyira, hogy nem kockáztathatom őket azért, hogy bevágódjak valakinél. Engem így neveltek, mert ez tényleg nevelés kérdése. Egyszeráen arra lettem nevelve, hogy egyszeráen vannak korlátok, amik átlépése butaság, másrészt nem is kér ilyesmire egy igazi jó barát. Itt jön be az, hogy nem az iskolának, meg a haveroknak kell felnevelni a gyereket, hanem a szülőknek. Nem kicsapni kell őket az utcára, hanem foglalkozni velük a kezdetektől.

Bármire van példa. Ütött már embert agyon csokiautomata. Taposott agyon szamár. Ettől ezek még ugyan úgy elenyésző mértékben fordulnak elő, mint az, hogy valaki a tudta nélkül lesz drogos. Ezzel takarózni pont olyan, mint mikor a gyerekvállalás témakörben azzal takarózik minden második felelőtlen ember, hogy PONT nála nem hatott a fogamzásgátló. Nyilván olyan is van, de az nem magyarázza a másik 99%-ot. Ez nekem csak kifogás.

2014. jún. 29. 13:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!