Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Te engednéd a lányodat Siófokr...

Te engednéd a lányodat Siófokra dolgozni?

Figyelt kérdés

Lányom 19 éves, egyetemen tanul. Tegnap bejelentette, hogy kapott pultos állást Siófokon a nyárra, oda fog költözni. Én viszont nagyon féltem. Azért Siófok nagyon forgalmas, tele van ittas és még rosszabb, felelőtlen fiatalokkal, bármi történhet vele. Ráadásul a pultos lányokat mindig szeretik kinézni maguknak a férfiak. A lakhatását biztosítják elvileg a munkaadói, de gondolom az sem lehet túl higiénikus hely, ha egész télen senki rá sem nézett (a diszkó épületében kapnak egy szobát 5-en). Ti engednétek? Az apja teljesen ki van borulva, kiabált is vele. Ráadásul számítottunk rá, hogy legalább nyárra hazajön, hiszen egész évben csak hétvégenként láttuk.

Én szívem szerint nem engedném el, de kíváncsi vagyok, mások hogy látják.

2014. jún. 1. 23:02
1 2 3 4 5 6
 1/58 anonim ***** válasza:
86%
Nem rajtad múlik, hogy elengeded-e, nem kell kérnie az engedélyeteket, és ha kiabáltok vele, akkor csak dacból is elmegy, de legközelebb el sem mondja. Hadd menjen, nagy baja nem lesz, legalább keres és szórakozik egy kicsit.
2014. jún. 1. 23:06
 2/58 anonim ***** válasza:
22%

kinézik maguknak a férfiak egy forgalmas helyen egy szórakozóhelyen ahol ittas emberek is vannak?

én biztosan nem engedném el, mert tuti, hogy valami borzalom fog történni

2014. jún. 1. 23:11
 3/58 anonim ***** válasza:
89%

19 éves! Tizenkilenc!

Mégis hova tiltod már?!

Ha eddig jól nevelted, akkor tud magára vigyázni. Semmivel sem veszélyesebb ott dolgoznia, mintha bárhol máshol vállalna felszolgálói munkát.

2014. jún. 1. 23:20
 4/58 anonim ***** válasza:
85%
Teljesen mindegy, hogy elengeded vagy nem, ugyanis 19 évesen azt csinál amit akar. Az a szülő meg nem normális aki a munkától akarja tiltani a gyerekét. Más azért zokog, hogy a kölyke nem hajlandó semmit sem csinálni, csak döglik egész nap...
2014. jún. 1. 23:22
 5/58 anonim ***** válasza:
91%
Engedném. Pedig az enyém még csak 6 éves, és viszonylag "késői" gyerek... de nem akarok görcsösen helyette dönteni ha felnő.
2014. jún. 1. 23:26
 6/58 anonim ***** válasza:
60%
egyedul a pultos munka nem tetszene egy langossutonek jobban orulnek mert akkor nappal dolgozna es nem alkoholt arulna felig ittas emembereknek. de ettol fuggetlenul is engednem.jo ss mukodpkepes ptlet otlet. klassz elmeny, tapasztalat lesz az o koraban. ami ppnt az a kor, kb letojja a 'hogieniat' a szobaban. ez majd akkor zavarja, ha annyi idosesz, mint te. de akkor mar nem is fog 'pultozni'
2014. jún. 1. 23:33
 7/58 anonim ***** válasza:
91%
19 éves. Inkább örülnék a helyedben, hogy önállósulni akar, hogy dolgozni akar, hogy élni akar a lehetőségeivel. Siófok nem a világ, amiket írtál azok mindenhol adottak, ennyi erőből be is zárhatnád, mert jujj baja esik szegénynek. Engedd élni az életét, akkor is, ha félted. Ja és egyébként nem köteles engedélyt kérni-e már, ahogy írtad bejelentette, nem pedig engedélyre vár, de ő teszi jól. Ha nem akarjátok megfojtani, elüldözni magatoktól, akkor támogassátok inkább, felesleges viták/veszekedések helyett. Más szülő szerintem össze tenné a két kezét.
2014. jún. 1. 23:36
 8/58 anonim ***** válasza:
55%

Nem engedném szívem szerint.

És azért mert 21 éves vagyok és pontosan tudom mik folynak az ilyen helyeken. Aki tudja az biztos nem irna ilyet h "én engedném" ha a lányáról lenne szó. Szóval most ezt ugy mondom h elképzelem hogy az én lányom, nem úgy mintha én nem fordulnék meg "veszélyes" helyeken. De max egy hétvégere nem egész nyarra. Ilyenre tuti nem vállalkoznék. Amugy a nyár arra való h az ember pihenjen nem arra hogy minden nap ejszakázzon. Ha fagyit árulni menne le az azért más lenne.

De bezárni a házba nyilván nem tudod, igy probald meg a jó oldalat nézni, hogy tapasztalatot szerez, nyaral is, pénzt is keres.. becsülendő ha valaki nyári munkát vallal az biztos.

Biztosíts arról hogyha bármi baj van számithat rátok, bizalommal fordulhat felétek, ne haraggal váljatok el.

2014. jún. 1. 23:40
 9/58 anonim ***** válasza:
75%
8as: szerinted az emberek nem jártak még soha Siófokon és a többség nem tudja pontosan, h mi van ott? És akkor mi van, ami ott van, ahogy írtam az máshol is adott. Sőt.
2014. jún. 1. 23:45
 10/58 anonim ***** válasza:
89%
Nagyon rossz taktikát választottatok. Nem szabadna veszekedni vele, ezzel csak azt éritek el, hogy ha - aminek nem sok esélye van szerencsére - bármi baja történne, nem fog merni szólni nektek, mert előre fél a "bezzeg megmondtam" reakciótoktól. Inkább támogassátok, hogy dolgozni szeretne, és biztosítsátok, hogy bármi történik, mindig mellette álltok, akár az éjszaka közepén is telefonálhat, és rohanni fogtok, ha segíteni kell. Meg aztán lehet, hogy neki sem fog tetszeni, ha meglátja, miből áll a munka, és mennyire fárasztó. Lehet, magától is két hét után otthon lenne, ha nem az igazát kellene védenie.
2014. jún. 1. 23:57
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!