Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy mondjam hogy szeretem...

Hogy mondjam hogy szeretem anyámat, ha nem érzem ezt?

Figyelt kérdés

Anyám néhány hónappal ezelőtt megkérdezett engem miközben hirtelenjéből ölelt át, hogy szeretem e őt. Pár másodpercig gondolkodtam ezen. Mindig azt mondják, hogy az igazat mondjam és ne hazudjak nekik, de ha az igazat mondom megbánthatom őket. Nos én akkor azt válaszoltam, hogy nem tudom (nem érzek ilyesmit iránta) és látszott rajta, hogy megbántottam. Csak hallani akarta, hogy szereti valaki, de én valamiért nem bírtam azt mondani. Legközelebb mit mondjak? Azt, hogy szeretem? De az hazugság lehet... Vagy nem is tudom mi... Szerintetek?

Nemrég kirúgta apámat mert az részegen jött haza, de most meg visszafogadja és várta a véleményemet. Azt válaszoltam, hogy döntse el ezt, engem nem izgat ez a dolog és nem is érzek emiatt semmit se. Emiatt érzéketlennek tűnök? Jobb lenne ha nem is léteznék számára? Biztos nem lenne ennyi gondja...

2014. máj. 17. 18:48
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:

Van oka,hogy nem szereted az anyudat? Erezted, hogy nem törõdik veled kicsi korodban?

Ridegek a válaszaid nagyon!

2014. máj. 17. 19:21
 12/28 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, hogy amiatt érdemes lenne öngyilkosnak lenned, hogy anyádnak kevesebb legyen a gondja, bár nagyon önfeláldozó vagy, de valószínűleg nem azért szült meg és nevelt fel, hogy örüljön annak ha kinyírod magad.
2014. máj. 17. 19:28
 13/28 anonim ***** válasza:
Nyugi, nem vagy pszichopata, bár látszik, hogy nagyon tetszene.
2014. máj. 17. 19:34
 14/28 A kérdező kommentje:

11. Nem tudom milyenek voltak az érzéseim kiskoromban, de azt igen hogy akkoriban sokszor menekült gyógyszerekbe. Egyszer elküldött engem és bátyámat a játszótérre az után egy órával, hogy ő kijelentette felköti magát. Pár órát lent voltunk, nem hagyott nyugodni az amit mondott, persze bátyám azt mondta, hogy úgyse meri megtenni meg sokszor megpróbálta már, de nem sikerült. Én azért felcsöngettem hozzánk (mert kulcsunk nem volt), de nem vette fel senki se a kaputelefont. Ekkor a bátyám kissé megijedt így egyik haverja telefonjáról próbáltuk hívni anyánkat, de nem vette fel. Felhívtuk apát, majd bátyánkat, hogy nem tudjuk elérni anyát és hogy miket mondott korábban. Szerencsére egy óra múlva beengedett minket és visszacsoszogott az ágyába begyógyszerezve. Azóta voltak kisebb nagyobb ilyen esetek, de azóta már igazából rájöttem, hogy nem tudok mit kezdeni vele.

Na meg most, hogy ugye különváltak felvetették a választási lehetőséget, hogy vagy anyánál maradok vagy apámmal megyek. Ha apámmal megyek akkor minden bizonnyal kitagadott volna anyám majd öngyilkossá válik. Így inkább megbántottam apámat, hogy anyámnak jó legyen. Bár tudnám miért választottam ezt... Valakik azt mondják, hogy a szeretet miatt, de nem vagyok benne biztos. Ugyan ezt tettem volna ha másokról lett volna szó.

2014. máj. 17. 19:52
 15/28 A kérdező kommentje:
12. Nem igaz nem azért hanem mert ő úgy van vele: Ha már valaki felcsinálta magát azért vállalja a felelősséget és hozza a világra. Biztos örülne kicsit legalábbis mivel már sokszor mondta, hogy csalódott bennem és azt vettem ki a szavaiból, hogy azt gondolja: kár volt megszülnie engem. Persze ezt nem mondaná ki nyíltan... Eddig még legalábbis így van.
2014. máj. 17. 19:55
 16/28 anonim ***** válasza:
Kétségkívül szereted anyádat, különben az apádat választottad volna, vannak akik nehezen mondják ki, hogy szeretlek, de anyádnak azért akkor ez jól esett volna, szerintem nyugodtan megmondhatod neki, még akkor is ha néha úgy érzed, hogy ez nem is igaz.
2014. máj. 17. 20:08
 17/28 anonim ***** válasza:

Az anyud beteg lelkileg, menj és öleld át, hidd jót fog tenni neki!Mindegy,hogy mit érzel, belül szereted biztosan!

Anyud is és te is szeretethiányosak lehettek!

2014. máj. 17. 21:43
 18/28 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy?
2014. máj. 17. 21:44
 19/28 A kérdező kommentje:

17. Hidd el megcsinálnám, ha meg tudnám tenni. Megvigasztalnám mikor sír, vagy úgy látom vigaszra van szüksége, de nem tudom, hogyan kell. Nem tudom megtenni. Azt sem tudtam egyszer megakadályozni, hogy elmenjen egy éjszaka teljesen bealtatózva miután elbúcsúzott tőlem. Csak ültem otthon és elbambultam. Órák múlva egy halk kiabálásra tértem magamhoz és akkor láttam, hogy anyám lent van. Beengedtem, alig tudott járni... Akkor megúszta szerencsésen a dolgot amit tervezett.

Valamiért valami gátolt abban, hogy akkor visszatartsam.

2014. máj. 17. 22:28
 20/28 A kérdező kommentje:
18. Elmondom a koromat, de mindenki az alapján fog ítélni meg most majd. Jönnek majd a válaszok, hogy még csak ilyen fiatal vagyok és még rosszabbak fognak történni, rosszul látom fiatal szemmel a világot stb... Egyébként lassan 18. életévemet fogom tölteni.
2014. máj. 17. 22:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!