Hogy mondjam hogy szeretem anyámat, ha nem érzem ezt?
Figyelt kérdés
Anyám néhány hónappal ezelőtt megkérdezett engem miközben hirtelenjéből ölelt át, hogy szeretem e őt. Pár másodpercig gondolkodtam ezen. Mindig azt mondják, hogy az igazat mondjam és ne hazudjak nekik, de ha az igazat mondom megbánthatom őket. Nos én akkor azt válaszoltam, hogy nem tudom (nem érzek ilyesmit iránta) és látszott rajta, hogy megbántottam. Csak hallani akarta, hogy szereti valaki, de én valamiért nem bírtam azt mondani. Legközelebb mit mondjak? Azt, hogy szeretem? De az hazugság lehet... Vagy nem is tudom mi... Szerintetek?
Nemrég kirúgta apámat mert az részegen jött haza, de most meg visszafogadja és várta a véleményemet. Azt válaszoltam, hogy döntse el ezt, engem nem izgat ez a dolog és nem is érzek emiatt semmit se. Emiatt érzéketlennek tűnök? Jobb lenne ha nem is léteznék számára? Biztos nem lenne ennyi gondja...
Szerintem irány a pszichológus, mert nem hogy anyádat nem szereted, de önmagadat sem, borzasztóan árad belőled az önutálat, önbizalomhiány, érzelemmentesség...
2014. máj. 17. 18:50
2/28 anonim válasza:
Lehet befásultál egy kissé a családi helyzetbe, gondolom apád sem először volt részeg. El tudom képzelni, hogy csalódtál az egész családban, ha viszont nem így van, akkor furcsa.
2014. máj. 17. 18:53
3/28 A kérdező kommentje:
1 válaszoló: Nem akarok menni pszichológushoz, mert már kisebb koromban voltam, de nem tett semmit. Igazából csak azért küldtek el az iskolából oda mert technika órán néhányszor a kezemre ütöttem a kalapáccsal és tépkedtem a hajamat. A pszichológus nem ér semmit, csak még jobban magamba fordulnék tőle. Úgyse mondanék neki semmit se és csak időpocsékolás lennék számára.
2014. máj. 17. 19:01
4/28 anonim válasza:
egyre több ilyen elégedetlen, mindent és mindenkit utáló önsajnáló gyerek van, semmit nem fejlesztenek magukban de nagyon mérgesek, hogy semmiben se jók
szegény anyukád nem ezt érdemelné :(
2014. máj. 17. 19:05
5/28 anonim válasza:
Aha értem... és mégis mi a célod ezzel a kérdéssel? Provokálás? Nyilván tudod, hogy baromira el vagy cseszve, és nem vagy normális... akkor mégis milyen tanácsot vársz? Tudtommal nincs beilleszkedési segédlet a pszichopaták számára...
2014. máj. 17. 19:05
6/28 A kérdező kommentje:
2. válaszoló: Nem nem most volt először részeg, de nem is volt olyan sokszor. Egy-Fél éve kezdett el inni egyre jobban, hogy ne tudjon beszélni anyámmal mikor itthon van (kamionos). Három héttel ezelőtt olyan részegen jött haza, hogy csak mutogatni tudott állítólag. Anyám ugyan mondta akkor, hogy nézzem meg mi lett az apámból ( hogy szégyen érzetet keltsen apámban), de nem mentem oda, csak ültem tovább a szobámban és hallgattam. Először volt ilyen eset, hogy így jöjjön haza. Most meg anyám rám hivatkozva próbálja visszatéríteni hozzánk apámat (miközben jószerivel anyám miatt kezdett el inni), hogy a "Nem vetted észre, hogy a lányod undorítónak talál mikor részeg vagy?" Pedig én nem is éreztem sehogy se mikor részegen volt itthon.
2014. máj. 17. 19:08
7/28 anonim válasza:
Azért akkor mégiscsak pszichológushoz kell menni, ha még a saját anyád iránt sem vagy képes szeretet árezni. Mi lesz akkor ha párkapcsolatot akarsz?
2014. máj. 17. 19:09
8/28 A kérdező kommentje:
Pszichopaták számára... Lehet, hogy ez a kérdésemre a válasz. Ha ez vagyok akkor még inkább jobb lenne ha nem léteznék számára. Ne kelljen még jobban szégyenkeznie miattam amiért ilyen gyermeket hozott világra. Köszönöm a válaszokat. A válasz megvan. Szép estét.
2014. máj. 17. 19:10
9/28 A kérdező kommentje:
Nem akarok soha párkapcsolatot. Ezt már lassan négy éve eldöntöttem.
2014. máj. 17. 19:10
10/28 anonim válasza:
így.ne törödj vele, hogy hogy esik neki.én is leszartam/om hogy hogy esik neki, és miután rájött, hogy totál hidegen hagy, akkor kölcsönösen utáltuk egymást.hidd el jobb érzés "egymagadba" élni
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!