Miért csinálja ezt az anyám? Klimaxol, vagy mi van vele?
Amióta a nevelőapám kiment külföldre dolgozni ( kb 2 éve), és csak kéthetente jár haza, teljesen megváltozott.
Nagyon ritkán hajlandó főzni, mosni és takarítani is. Ha egy ruhám koszos, de fel akarom venni még egy hónapon belül, akkor vagy kimosom kézzel, vagy néhány másik ruhámmal együtt elindítom a mosógépet, amikor nincs itthon. Főzni is többnyire én főzök, már ha éppen van miből... Állandóan rinyál, hogy nincs pénzünk erre, nincs pénzünk arra, ( ruhákat és a gyógyszereimet is a barátom szokta megvenni nekem, ha már nem futja a 13ezres ösztöndíjamból, sőt néha ételt is ő vesz, vagy egyszerűen elvisz hozzájuk enni), de magának bármikor vesz vadi új táskákat, ruhákat, drága édességeket. De ha én kérek tőle 1000-ot, hogy tudjak venni ebédnek valót, akkor közli, hogy az az utolsó pénze, és minden visszajárót adjak vissza neki. Holott múltkor (amikor otthon keresgéltem pénzt, hogy venni tudjak valamit amiből a tesóimnak főzni tudok) az egyik fiók aljában találtam eldugva egy dobozkába 400ezer forintit és mellé még 300eurót...
A másik meg, két hete nem voltam itthon 5 napot, de mielőtt elmentem itthonról kitakarítottam az egész konyhát. Mire hazajöttem egy szemétdomb volt az egész.. Pár óra múlva bejött az anyám a szobámba, és közölte, hogy ő most elmegy a kutyával sétálni (ami minimum 4-5 óra szokott lenni, mert barátnőzik), mire hazaér gyönyörű rend legyen a konyhába, mert elege van már abból, hogy mindig mindent neki kell csinálnia, és mi soha nem vagyunk képesek otthon megmozdulni sem... Ezen lesápadtam egy kicsit, hogy ez most komoly??? Az ő napi programja az, szinte minden nap, hogy felkel reggel, leviszi gyorsan a kutyát, aztán elviszi a húgomat az iskolába, hazajön, és lefekszik tv-t nézni. Ha megunja, jöhet a számítógép, aztán megint kutya, aztán elmegy a húgomért, elmegy vásárolgatni, aztán megint kutya, aztán megint döglés a tv előtt vagy a számítógépnél...
De a szidás minden napos, hogy mi soha semmire nem vagyunk képesek, nem csinálunk semmit (még ha hetekig csak azt eszi is, amit én főzök..), nem vagyunk képesek semmire... És akkor ez egy cenzúrázott változat..
És ezek után ma még megkaptam, hogy mit képzelek magamról, hogy én hogy beszélek vele, és újabban mi ez a stílus vele szemben, mert mi az, hogy én bunkózok vele, meg mi ez a hangsúly.. (belekötött abba is, hogy hogyan csinálok tejhabot a varrónő szakmájával... amikor én pont pincérnek tanulok, és most tanulom, hogy hogyan kell... na mindegy.. )
Étel az asztalon, és rend a lakásban legtöbbször csak akkor van, mielőtt jön haza a nevelőapám.. Aki szerencsétlen csak hazajön, leadja a pénzt, itt van 2-3 napot, és megy vissza...
Mit tudnék csinálni? Vagy egyáltalán mi ez nála? 2 éve már tart, úgyhogy nemhiszem, hogy változna..
Én L20, a két tesóm meg 17 és 9 évesek..
0:20-as elmész a halálba, hogy lehetsz ilyen id.óta???
Kérdező: semmit, ha anyádnak nincs igénye - márpedig nincs -, hogy változzon, nem fog. Csináld csak azt, amit eddig is, míg el nem tudsz költözni. Kitartás, ügyes vagy :)
Elöttem szólóval értek egyet: akik azt írták, hogy ennyi idősen már a gyerek csináljon mindent, az ennél ostobább már nem is lehetne! És már pont ugyanolyanok, mint a kérdezőnek az anyja és később mi lesz belőlük? Kibírhatatlan emberek, akik egyedül lesznek majd.
Kérdező, sajnos addig tűrnöd kell, míg nem tudsz önállósodni. Vagy tényleg a nevelőapáddal kéne beszélned, csak kérdés, hogy ő kinek fog hinni? Ha anyád azt a látszatot fogja kelteni,vagy hazudni, hogy ő csinál otthon mindent és a gyerek hazudik.. Mert ugye mindig a gyerek a hibás, ami csak 50%-ban felelhet meg a valóságnak. AMit találtál pénzt, tedd el, mint bizonyítékot, hogy mikor nevelőapád hazajön, el tudd neki mondani és mutatni, hogy van pénze anyádnak, csak hazudik, mert magára költi mind. Ha meg azt is hazudja anyád, hogy nincsenek befizetve a csekkek, hát keresd meg a számlákat, hogy fizetve vannak! Az azért elég gáz, hogy felnőtt nő létére egy anya ilyen, hogy mindent lepasszol, hogy a gyereke csinálja meg helyette! Szereltess fel rejtett kamerákat:-) Annál jobb bizonyítékot nem lehetne bemutatni! :-)
Hiába beszélek a nevelőapámmal... nem fog fel belőle semmit, amit mondok...
Most is hazaállított egy samsung galaxy s-el amit anyának vett ajándékba...
Szia! Most mi a helyzet veled?
Sztem ha kitanulod a szakmát gyors koltozz el anyadtol. O mar ugysem fog megvaltozni soha. Egyebkent o hany eves?
Sztem csak lehuzza a potapadat. Jo lenne ha kijutnal hozza. Bar amit leirtal nem hiszem h annyira imád titeket. :(
Vagy kerd meg h segitsen kint vmi melot. Tobbre mennel vele ha most fiatalon elkezdez kint dolgozni 'nyelvet tanulni. Mert otthon nem lesz igy jo sorsod' es a tesoidon is tudnal akkor segiteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!