Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van beleszólása a szülőnek...

Van beleszólása a szülőnek abba, hogy hogyan néz ki a (nagykorú) gyereke szobája? Nálatok hogy megy ez?

Figyelt kérdés

Hagyjuk azt, hogy miért nem költözik el a gyerek, ha már elmúlt 18 éves.

A kérdés, hogy beleugathat-e (és szándékosan használom ezt a szót) a/egy szülő abba, hogy hogyan néz ki a gyerek szobája? Gondolok itt arra, hogy ha "kupi van" (értsd: nincs beágyazva, a száraz ruhák nincsenek elpakolva, valamint az íróasztalon rendetlenség van), akkor kötelezhet-e a szülő arra, hogy rendet rakjak, csak mert neki így nem tetszik?

Nálatok mi a bevett gyakorlat? Van olyan ismerősöm, ahol a gyerek szobája "szent" és nem szólnak abba bele a szülők, hogy ott mi van. Éppen ezért számomra kicsit felháborító az, hogy meg akarják szabni, hogy mit csináljak a saját szobámban.

Én vagyok az, aki egyébként itt (is) takarítok, így még az sem indok, hogy "nem tudnak takarítani a kupi miatt". Csak szimplán őket zavarja, hogy nincs katonás rend.

2014. máj. 11. 16:34
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
24%
De tudod mit,jobb vagy mint Hofi,itt röhögök rajtad fél órája!
2014. máj. 11. 17:20
 32/39 anonim ***** válasza:
17%

Ment a kéz LOL

Ez a gyerek egy szánalom...

2014. máj. 11. 17:21
 33/39 anonim ***** válasza:
20%
Kedves 32 jól nyomod;)
2014. máj. 11. 17:22
 34/39 anonim ***** válasza:
20%
Na nézd ,elriasztottuk a családját eltartó fiúcskát.
2014. máj. 11. 17:24
 35/39 anonim ***** válasza:
68%

Aza helyzet, hogyha elmész albérletbe, akkor még a főbérlő is "beleugathat" igy mennyi van rnd nálad...

Tehet latogatást, és ki is rakhat a kecőból, ha valami nem tetszik neki..

Pedig azet még fizetsz is...

A szüleidnek közük van ahhoz, hogy mi van a szobádban, mert az ő házuk...

2014. máj. 11. 18:00
 36/39 anonim válasza:
60%
Miért nem ülsz le velük, és kérdezed meg, hogy miért teszik azt, amit tesznek? És most nem bunkóságból mondom, vagy akármi, de bennem nem igazán indít ekkora érzelmi lavinát az, ha anyám azt mondja, hogy pakoljam el a ruháimat. Most komolyan, 2-3 percnél ez több időt nem vesz igénybe. Ha pedig annyira bánt a dolog fogd magad, és ne pakolj el. Mit fognak csinálni egy 18 évessel? Kidobnak az utcára, mert rendetlen a szobád? Szerintem ennél komolyabb problémáid is vannak.
2014. máj. 11. 18:18
 37/39 anonim ***** válasza:
76%
Hát nálam is beleszólnak valamennyire. Mondjuk ha anya hozza be az összehajtogatott ruhákat(én szoktam hajtogatni, de van hogy ő van otthon mikor lejár a mosás) és belép a szobába és hatalmas trágyadomb van, akkor szokott szólni, hogy pakoljak már össze. De ilyen kb. fél évente egyszer van. Mondjuk én valamennyire rendet is tartok a felszínen, inkább a szekrényeim meg a fiókjaim szoktak tragikusak lenni, de a szobám maga általában rendesnek tűnik. 18l
2014. máj. 11. 18:58
 38/39 anonim ***** válasza:
60%

A katonás rend és a "kupi van" (értsd: nincs beágyazva, a száraz ruhák nincsenek elpakolva, valamint az íróasztalon rendetlenség van) között azért van arany középút.

No, azt kellene megtalálnod. Ha lennél képes legalább felágyazni és nem szanaszét hagyni a ruháid, akkor nem hinném, hogy a szüleid elvárnák tőled, hogy pl. szín szerint legyenek a szekrényedben csoportosítva a ruhák.

Ezs a te szégyened és igénytelenséged, hogy így élsz, főleg felnőttként, nem a szüleid gonoszsága.

2014. máj. 11. 19:23
 39/39 JulyAugust válasza:

64%-os, aki szerint az unintelligens szó nem létezik: [link]

Ez azért elég nagy érvágás, nem? Bár tartok tőle, hogy az ilyen unintelligens embernek meg sem kottyan egy ilyen szitu. Mi több, biztos még erre is próbálsz valami oltást írni, csak hogy a tiéd legyen az utolsó szó. Szánalmas egy élőlény vagy a hozzászólásaid alapján. :D

Kérdező: értem a problémádat, de ezt vagy beszéld meg a szüleiddel, vagy ha tényleg ennyire zavar a dolog, akkor költözz el. Nálam itthon szintén megszabnak dolgokat, de úgy gondolom, ahogy te is írtad, miszerint az ő házuk, az ő váruk. Vannak játékszabályok, amiket be kell tartani. Majd ha külön költözöl, akkor ott a te szabályaid lesznek érvényben.

2014. máj. 11. 23:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!