Van beleszólása a szülőnek abba, hogy hogyan néz ki a (nagykorú) gyereke szobája? Nálatok hogy megy ez?
Hagyjuk azt, hogy miért nem költözik el a gyerek, ha már elmúlt 18 éves.
A kérdés, hogy beleugathat-e (és szándékosan használom ezt a szót) a/egy szülő abba, hogy hogyan néz ki a gyerek szobája? Gondolok itt arra, hogy ha "kupi van" (értsd: nincs beágyazva, a száraz ruhák nincsenek elpakolva, valamint az íróasztalon rendetlenség van), akkor kötelezhet-e a szülő arra, hogy rendet rakjak, csak mert neki így nem tetszik?
Nálatok mi a bevett gyakorlat? Van olyan ismerősöm, ahol a gyerek szobája "szent" és nem szólnak abba bele a szülők, hogy ott mi van. Éppen ezért számomra kicsit felháborító az, hogy meg akarják szabni, hogy mit csináljak a saját szobámban.
Én vagyok az, aki egyébként itt (is) takarítok, így még az sem indok, hogy "nem tudnak takarítani a kupi miatt". Csak szimplán őket zavarja, hogy nincs katonás rend.
Elég sok mindent leteszek az asztalra, amiért én is elvárnám a tiszteletet, ami minimum abban kellene, hogy menyilvánuljon, hogy nem szólnak bele az én dolgomba. Márpedig az, hogy a szobámban mi van, kizárólag az én dolgom.
Nem élősködöm rajtuk, így nem érzem azt, hogy annak a felállásnak kellene lennie, hogy "az én házam az én váram". El is költözhetek, de azt érdekes módon ők sem akarják, ugyanis nagyon sokat segítek nekik.
"Márpedig az, hogy a szobámban mi van, kizárólag az én dolgom. "
Nem egészen, mert a kosz meg szemét miatt tönkremegy a szoba (ami NEM a tied, hanem az övék, csak te használod), és ezért VAN beleszólásuk.
Sok helyen egyszerüen megoldják a szülök - ha kupi van, akkor minden megy egy szemeteszsákba és a kukába.
Ha normálisan tudatná velem, hogy rakjak rendet, akkor nem használnám a beleugat kifejezést.
Mint írtam (vagy csak akartam írni) nem én járnék rosszul, ha elköltöznék itthonról. Volna hová mennem, volna miből mennem, de maradok, hogy segítsek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!