Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van beleszólása a szülőnek...

Van beleszólása a szülőnek abba, hogy hogyan néz ki a (nagykorú) gyereke szobája? Nálatok hogy megy ez?

Figyelt kérdés

Hagyjuk azt, hogy miért nem költözik el a gyerek, ha már elmúlt 18 éves.

A kérdés, hogy beleugathat-e (és szándékosan használom ezt a szót) a/egy szülő abba, hogy hogyan néz ki a gyerek szobája? Gondolok itt arra, hogy ha "kupi van" (értsd: nincs beágyazva, a száraz ruhák nincsenek elpakolva, valamint az íróasztalon rendetlenség van), akkor kötelezhet-e a szülő arra, hogy rendet rakjak, csak mert neki így nem tetszik?

Nálatok mi a bevett gyakorlat? Van olyan ismerősöm, ahol a gyerek szobája "szent" és nem szólnak abba bele a szülők, hogy ott mi van. Éppen ezért számomra kicsit felháborító az, hogy meg akarják szabni, hogy mit csináljak a saját szobámban.

Én vagyok az, aki egyébként itt (is) takarítok, így még az sem indok, hogy "nem tudnak takarítani a kupi miatt". Csak szimplán őket zavarja, hogy nincs katonás rend.

2014. máj. 11. 16:34
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
35%

De még mindig nem irtad le hogy mit teszel az asztalra?

Ne haragudj,de ha az én fiam lennél,úgy érezném hogy csődbe ment minden próbálkozásom ,hogy egy tisztelettudó fiú édesanyja lehetek.

2014. máj. 11. 16:55
 12/39 A kérdező kommentje:

Már miért lenne hülyeség? Bár te nyilván ezt jobban meg tudod ítélni. (Y)

Elég sok olyan teendő van, amit én intézek mind a ház körül, mind a nagyszülők, valamint apám vállalkozása kapcsán. És mindezt jófejségből, mivel 1 fillért nem kapok érte. Ellenben a saját keresetemből hazaadok. Ha én elköltözök, a kettejük nyakába szakadna minden, mert nyilván nem járogatnék vissza napi szinten, hogy intézzem az ő ügyeiket (amit most megcsinálok, mivel itt lakom). Nekik nem érdekük, hogy elköltözzem, nekem meg igazából tök mindegy, hogy hol élek. Egy saját lakásban sem lenne több dolgom, sőt, úgyhogy akár el is költözhetnék. De jófej vagyok és maradok segíteni. Viszont ez, hogy egyre többször belekummognak a magánéletembe, nem pálya és valóban azt fogják elérni, hogy elköltözöm innen.

11-es: imádom, mikor vadidegenek megállapítanak rólam olyan dolgot nulla releváns (!) információ alapján, hogy nem vagyok tisztelettudó :)

2014. máj. 11. 17:00
 13/39 anonim válasza:
42%

Amíg az ő házában van a szobád, addig az az övé...Nekem még kulcsom sincs, pedig lassan 20 vagyok, nem hagyják, hogy kimaradjak mert amíg ide megyek haza addig az itteni szabályoknak megfelelően kell élnem...

Én is szeretnék elmenni, de még nem tudok, mert gimnazista vagyok...

Nálunk valahogy ez a külsőmre is vonatkozik, de nem fogják fel, hogy engem csak a suli tart vissza a drasztikus kinézetektől, ha rajtuk múlna már rég meglenne a piercingem is...

2014. máj. 11. 17:02
 14/39 anonim ***** válasza:
100%
Akkor meg mit pattogsz, ha olyan jófej vagy, és segítesz? Tudod, hogy náluk lesz-->legyen rend. Ezen nem tudsz változtatni.
2014. máj. 11. 17:06
 15/39 A kérdező kommentje:
Azért vagyok értetlen, mer tmint írtam, másnál a szülők úgy állnak a kérdéshez, hogy be sem mennek a gyerek saját szobájába, nemhogy beleszóljanak, hogy hogy nézzen ki. Én azt hittem az a normális hozzáállás és az az átlag. Ezek szerint nem. Akkor a barátom csak szimplán mázlista, hogy az ő szülei úgy állnak hozzá.
2014. máj. 11. 17:10
 16/39 anonim ***** válasza:
88%
Amíg az ő házukban laksz, addig igen, joguk van.
2014. máj. 11. 17:10
 17/39 anonim ***** válasza:
83%

A "beleugatni" és a "2belekummogni " szavak a mi családunkban nem fordulnak elő. Főleg ha szülőkről beszélünk a jelenlétük nélkül.

költözz el,neked ugye mindegy nem?

Biztos nem mos,és főz rád anyukád ,és nem is vagy kicsit sem kiszolgálva,de te "jó fej" vagy hogy ingyen segítesz... Igen,fantasztikus gyermek lehetsz...

2014. máj. 11. 17:12
 18/39 anonim ***** válasza:
57%
Most komolyan azért hisztizel itt, mert anyád rád szólt, hogy rakj rendet a szobádban? :D Hány éves vagy? 6-7?
2014. máj. 11. 17:12
 19/39 A kérdező kommentje:
Ma is én főztem a családra és ez a hétköznapokon is inkább kiegyenlített, mint hogy csak és kizárólag édesanyám főzzön. Mint írtam, a házkörüli munkákat is én végzem el, amibe a takarítás is beletartozik. Úgy gondolom, hogy ez kötelességem, ha már egyszer itthon lakom. Igen, mint írtam, én nem az élősködő fajta vagyok. Teszek le az asztalra éppen eleget.
2014. máj. 11. 17:15
 20/39 anonim ***** válasza:
36%
LMAO ment a kééééééz!
2014. máj. 11. 17:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!