Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van beleszólása a szülőnek...

Van beleszólása a szülőnek abba, hogy hogyan néz ki a (nagykorú) gyereke szobája? Nálatok hogy megy ez?

Figyelt kérdés

Hagyjuk azt, hogy miért nem költözik el a gyerek, ha már elmúlt 18 éves.

A kérdés, hogy beleugathat-e (és szándékosan használom ezt a szót) a/egy szülő abba, hogy hogyan néz ki a gyerek szobája? Gondolok itt arra, hogy ha "kupi van" (értsd: nincs beágyazva, a száraz ruhák nincsenek elpakolva, valamint az íróasztalon rendetlenség van), akkor kötelezhet-e a szülő arra, hogy rendet rakjak, csak mert neki így nem tetszik?

Nálatok mi a bevett gyakorlat? Van olyan ismerősöm, ahol a gyerek szobája "szent" és nem szólnak abba bele a szülők, hogy ott mi van. Éppen ezért számomra kicsit felháborító az, hogy meg akarják szabni, hogy mit csináljak a saját szobámban.

Én vagyok az, aki egyébként itt (is) takarítok, így még az sem indok, hogy "nem tudnak takarítani a kupi miatt". Csak szimplán őket zavarja, hogy nincs katonás rend.

2014. máj. 11. 16:34
1 2 3 4
 21/39 A kérdező kommentje:
18: nem hisztizek, hanem feltettem egy értelmes kérdést, amire vártam (volna) az értelmes válaszokat. Szerencsére a többség ennek eleget is tett. Közvéleménykutatás leginkább, kíváncsi voltam, hogy ez másnál is így működik-e. Bár attól mert még a legtöbb helyen ez így van, a szememben nem lett elfogadhatóbb.
2014. máj. 11. 17:16
 22/39 anonim ***** válasza:
19%
Kiviszed a szemetet? Rántotta?
 23/39 anonim ***** válasza:
41%

Akkor, ha az én házam, amiért én dolgoztam meg, akkor tőlem a 20-30 éves gyerekem letehet akármit az asztalra, akkor is az én házam marad, ez van, ha majd elköltözik, akkor csinál amit akar.

Viszont ha nem kupi van, nem szeméttenger és nem dübörgő zene, amit utálok, csak mondjuk teli teszi fura poszterrel, rózsaszínre festi és discogömböt tesz a közepébe, akkor tegye... Legfeljebb pár percre kell látnom, nem állandóan, szóval adnék neki külön kis birodalmat normális keretek közt, viszont 20-30 évesnél már furának tartanám hogy még ott lakik velem, én 19 évesen elköltöztem, mert szerettem volna tényleg külön lenni, és ma sem tennék másképp.

24/39 anonim ***** válasza:
17%
Majd ha fizetésed egy részét leadod az asztalra, nah akkor pofázhatsz.
2014. máj. 11. 17:17
 25/39 anonim ***** válasza:
56%
Azzal volt a baj ,AHOGY föltetted a kérdést,hát és persze a megnyerő stílusod...
2014. máj. 11. 17:17
 26/39 A kérdező kommentje:
22: nálad bizonyára ez kimeríti az otthoni segítség fogalmát. Ám én már leírtam, hogy mit teszek. Ha neked szövegértési nehézségeid vannak (ami láthatóan így van), arról nem én tehetek.
2014. máj. 11. 17:18
 27/39 anonim ***** válasza:
34%
Az, hogy takarítasz meg főzöl, nem asztalra letétel, hanem ez lenne a természetes dolog...
2014. máj. 11. 17:18
 28/39 anonim ***** válasza:
29%
UNINTELLIGENS szó nem létezik ,a "tirpák" itt te vagy.
2014. máj. 11. 17:19
 29/39 anonim ***** válasza:
25%
Ilyen szép stílussal nem is csodálkozom, hogy "beleugatnak" a dolgaidba.
2014. máj. 11. 17:20
 30/39 anonim ***** válasza:
38%
A tirpák meg egy nyírségi nép ;)
2014. máj. 11. 17:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!