Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem tudok megbocsájtani...

Nem tudok megbocsájtani anyukámnak. Olvassátok el a történetet. Normális, hogy nem tudom mindezt elfelejteni neki?

Figyelt kérdés
Anyukám 4 éve alkoholista. Apukám minden héten elmondja neki (van amikor szép, valamikor csúnya beszéddel), hogy szokjon le.1 hete én is elmondtam neki, másfél órán át elbeszélgettünk vele, már mindent elmondtam neki ami miatt oka lenne leszokni.Azt mondtuk neki,hogy nyáron el kell mennie elvonókúrára vagy pszichológus( úgy gondoljuk,hogy depressziós), mondtam neki hogyha ezt folytatja akkor amint elmegyek egyetemre vissza se fogok rá nézni, tényleg mindent elmondtunk neki az utolsó erőnkkel. Azóta iszik, semmit nem hatott ez nála.Éveken át hazudott nekem, és itthagyott egyedül hogy birkozzak meg mindezzel és a tinikorral.Már nem számítok neki, csak a pia számít az életében. Nem is szoktunk beszélni, nem bízok benne.

2014. máj. 5. 22:31
1 2 3 4 5 6
 41/58 anonim ***** válasza:
100%
háát lehet én beszorultam az én világomba satöbbi,de inkább lettem volna apa nélkül boldogan csak anyai szeretettel, nem pedig minden nap rettegve hazamenni hogy most miért fognak vázát vagy egyebet hozzám vágni csak mert apámnak rossz napja volt. Önző dolog a gyerekekre ráerőltetni a másik betegségét,de ha ez tesz boldoggá hajrá. Azóta vagyok csak boldog amióta végre elváltak és bár apukám azóta"tiszta" de egy levelet sem küldött nekem semmi úgyhogy ennyit a bocsáss meg neki és reménykedj a gyógyulásban ő ilyen alak volt,lehet a férjed jó ember de akkor sem szeretem a gyenge embereket, ennyi erővel én is lóghattam volna az utcán lelki fájdalmamban és bedrogozok és azt mondtam volna"beteg vagyok nem az én hibám"...
2014. máj. 7. 22:09
 42/58 anonim ***** válasza:
8%
de a te helyzeted megint mas!epp ezt irtam,h nem mund egyforma a ferjem nem tor zuz itthon akkor sem ha ittas!Sajat tapasztalatod miatt veszed mind egy kaptafa ala es ez nem jo!Abban valahol igazad an,h minden szenvedely beteg gyenge a maga modjan de sokuknak eppen ezert hianyzik a tamogatas!Valaki aki erositi!Az h apukad a kaocsolatot sem keresi veled azt sajnalom!mi volt az ő oka?Miert ivott?Hany eves voltal?Ez termeszetesen ido ameg feldolgozod de azert mert apud ilyen nem szabad egyontetu velemenyt alkotni!Van mindenkinek serelme amit nehezen vagy egyaltalan nem tud megbocsajtani!van nekem is ilyen de ez miatt nem gondolom,h minden 40ev feletti ferfi pedofil holott az okom meglenne ra!nem szabad keverni es ahogy en tiszteletben tartom a te velemenyed ugy kerlek szepen te is tartsd tiszteletben az en allaspontom!:)
2014. máj. 7. 22:24
 43/58 anonim ***** válasza:
100%
tiszteletben tartom nem az és nem azt állítom hogy a férjed tőr zúz. Egyszerűen csak nem bírom elviselni a gyenge embereket és kész és bármilyen betegséget végignézni legyen az alkoholizmus vagy mondjuk a nagymamám ápolása(ergó ő sem tört zúzott) egy gyermek számára fájdalmas és így vagy úgy lelki törést okoz és kész. És ha ennyi speckó kúra sem javított a férjeden(míg apám mostanában lett józan csak mert fél az anyjától :D)akkor soha nem is fog megváltozni, mert nincs benne annyi tisztelet a családja iránt hogy összeszedje minden akaratát. Nem azt mondom hogy a férjed rossz vagy durva ember,de míg nagyszüleim nagyobb fájdalmat is legyűrtek a család miatt addig a férjed nem tudja szimplán letenni a poharat ,egyszóval nem vagyok képes őt tisztelni,hisz ezzel legalább a te küzdelmedet megbecsülhetné azzal hogy abbahagyja az ivást(igen nem könnyű de mi az?)...
2014. máj. 7. 22:36
 44/58 anonim ***** válasza:
100%

"a lanyaim vagy tisztelni és becsülni fognak a kuzdelmemert vagy szidni fognak mikor felnonek!"

Van egy nagyon erős tippem, melyik fog megtörténni. Elárulom, mint alkoholista szülő gyermeke, akkor is nagy nyomot hagy a gyerekben a szülő alkoholizmusa, ha nincsenek agresszív dolgai. Végignézni sem szebb. Látni a kábult tekintetet, és a többi velejáró... Ehhez nem kell törni-zúzni.

És attól nem vagy becsülendő, mert azt a látszatvilágot akarod fenntartani a gyerekeid és a külvilág szemében, hogy minden a legnagyobb rendben van, ti egy boldog család vagytok.

Ha már mindenáron elfogadod a férjed alkoholizmusát: nem gondolod, hogy valami ott nagyon nem klappol, ha egyszer iszik? Ha olyan rendben, boldogságban lennétek, nem kéne neki az alkohol. Nem számítana neki a múltja, akármi is érte, ha a jelenével elégedett lenne. Állítólag boldog család vagytok két gyerekkel, ő mégis vedel. Homokszem került a gépezetbe, de inkább szikla!!!

Szóval vagy egy önámító nő vagy, vagy ha te vagy a támasza, valamit nagyon bénán csinálsz.

2014. máj. 8. 15:49
 45/58 anonim ***** válasza:
6%
42es vagyok! Nem állítom senkinek, hogy boldog és tökéletes család vagyunk! Nem akarom azt a latszatot tartani sem! Egyszeruen nem akarom a temetőben tudni és segitek ahol tudok! En ismerem őt te nem! En ismerem a minden napjait ami pl nekem nem de számára ok az ivasra! Ismerem a múltját a családját! Es őszinten ha az ő családja lenne az enyém nem biztos, hogy épp ésszel kibirnam! Ne iteljetek el embereket ismeretlenül! De én nem vitázok ezen! Semmi értelme! Cső latasuak vagytok és ezen én nem tudok változtatni majd az élet és a tapasztalat megteszi! ! Bocsánat de ilyen hozzá állással csak az olajat öntitek a tűzre plusz okot adva az ivasra!
2014. máj. 9. 09:45
 46/58 anonim ***** válasza:
78%

brühühüü szegény van két kisgyereke és bűntudat nélkül tud inni és a szemükbe nézni....

Mindegy mi a múlt és mi az ok ha gyereket vállalok vállalom értük a felelősséget és saját igényeink ilyenkor háttérbe szorulnak. Egyedül él hajrá igyon,de kisgyerekes apa száradjon le a kezem ha italhoz nyúlnék ilyen esetben.

2014. máj. 9. 10:52
 47/58 anonim ***** válasza:
82%
elnézést kérünk kedves kérdező kicsit eltértünk a tárgytól,szerintem az embernek saját joga eldönteni akarja e tartani a kapcsolatot az anyjával és ha anyád a gyereke boldogságára nem gondolt amikor a pohárhoz nyúlt akkor jogod van haragudni rá.
2014. máj. 9. 10:54
 48/58 anonim ***** válasza:
69%

"Bocsánat de ilyen hozzá állással csak az olajat öntitek a tűzre plusz okot adva az ivasra!"

Én nem fogom a másik akaratgyengeségét magamra venni, mint te teszed. Gondolom már szóvá sem teszed neki, nehogy már a te "nyaggatásod" buzdítsa további ivásra. És akkor én vagyok csőlátású? :)

Akinek két gyermeke és a felesége nem elég ok, hogy ne igyon, az nem szülő, nem tisztességes pár. Kész, pont. És elég szomorú, ha a másik asszisztál hozzá, és ő ezt támogatásnak nevezi. Értem én: jóban-rosszban, de nem mindegy, meddig! Én is próbálnám eleinte, mert egy próbát megérne, ennyivel egyetértek. No de éveket az életemből, és ami még durvább: a gyerekeim teljes gyermek- és talán kamaszkorát feláldozni erre? Hogy én próbáljak jobb útra téríteni egy embert olyan dologban, amiből csakis kizárólag a saját lábán tudna kievickélni. HA AKARNA! De úgysem akar, és nem is fog. Kifogás mindenre van. Ha az elég indok lenne az ivásra vagy más szenvedélybetegségre, hogy milyen az ember családja, és mit szenved el tőlük élete során, nekem minimum drogfüggő alkoholistának kéne lennem.

És hadd kérdezzek valamit! Írtad, hogy eddig nem mutatott agresszivitást. Mit fogsz lépni, ha mégis? Akkor is mellette maradsz, mert így helyes? Vagy az már elég ok lenne, hogy a gyerekeid érdekében elhagyd?

Meddig tervezed elviselni ezt tőle, ha nem lesz változás az állapotában később sem? Míg világ a világ? Vagy majd akkor, mikor már látható jelei lesznek a gyerekeidnél is lelki téren annak, hogy ilyen közegben kell felnőniük?

2014. máj. 9. 11:02
 49/58 anonim ***** válasza:
21%

Ti hülyék vagytok! Nem jut el az agyatokig hogy mit csinál a kedves 78%-kos!

Ő egyáltalán nem akarat gyenge! Azok ti vagytok akik homokba nyomjátok a fejetek! Jöttök itt a saját tapasztalatotokkal,semmit nem értek el vele mert minden ember más!Ez nem jut el az agyatokig? Ez a kedves nő igen is kitarta férje mellett! Ő felnőtt nő és tudja mit csinál és úgysem fog rátok hallgatni mert senkik vagytok!

ha tiszteletben tartanátok akkor nem irkálnátok neki baromságokat,nem írnátok neki azt hogy szánalmas,meg ilyesmi holott igen is becsülendő! azt csináltok amit akartok,de ő ettől még legalább ember marad és társ és nem egy senki aki egyből válna ahelyett hogy megoldaná a problémát...

2014. máj. 9. 13:18
 50/58 anonim ***** válasza:
27%
És olyan dologról ne prédikáljatok amit nem érthettek meg,nem éltétek meg!
2014. máj. 9. 13:20
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!