Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem tudok megbocsájtani...

Nem tudok megbocsájtani anyukámnak. Olvassátok el a történetet. Normális, hogy nem tudom mindezt elfelejteni neki?

Figyelt kérdés
Anyukám 4 éve alkoholista. Apukám minden héten elmondja neki (van amikor szép, valamikor csúnya beszéddel), hogy szokjon le.1 hete én is elmondtam neki, másfél órán át elbeszélgettünk vele, már mindent elmondtam neki ami miatt oka lenne leszokni.Azt mondtuk neki,hogy nyáron el kell mennie elvonókúrára vagy pszichológus( úgy gondoljuk,hogy depressziós), mondtam neki hogyha ezt folytatja akkor amint elmegyek egyetemre vissza se fogok rá nézni, tényleg mindent elmondtunk neki az utolsó erőnkkel. Azóta iszik, semmit nem hatott ez nála.Éveken át hazudott nekem, és itthagyott egyedül hogy birkozzak meg mindezzel és a tinikorral.Már nem számítok neki, csak a pia számít az életében. Nem is szoktunk beszélni, nem bízok benne.

2014. máj. 5. 22:31
1 2 3 4 5 6
 31/58 anonim ***** válasza:
100%
itt nem tökéletesnek kell lenni hanem értékrendet kell felállítani, anyukám hány problémával küzdött mégis mi voltunk az elsők, apámat csak kirúgták és bumm alkoholista lett(és lett volna munkája csak az nem volt neki elég magas poszt). Én tudom mi az alkoholizmus átéltem drága jó atyám lévén tudom hogy nehéz és persze ha már benne van akkor nem tehet róla,de igenis az elején csak ő tehet róla és igen mindenki hozhat rossz döntéseket ami nem baj addig amíg ezzel már nem csak magát hanem a családját is tönkreteszi. Mindenkinek joga van magát tönkretenni de aki önnön magát előbbre helyezi mint a családját mert az úgy könnyebb az az én szememben egy sz..r alak!!
2014. máj. 7. 12:46
 32/58 anonim ***** válasza:
100%
plusz: a szomszédom aki szintén alkoholista volt bezzeg le tudta tenni rehab nélkül is amikor először pofozta fel a lányát(elszörnyedt a saját vieslkedésén) amikor én sírtam apámnak hogy ne fojtogassa anyámat, vagy amikor baltával kergetett bezzeg nem tette le az italt. Úgyhogy bocs nem tudok minden alkoholistát sajnálni, mert ezt le lehet győzni ha van elég akarat ereje és szeretete a családja iránt és punktum...
2014. máj. 7. 12:50
 33/58 anonim ***** válasza:
16%

Kedves utolsó! 5-14 es nem tom melyik vagyok még en!

Te meg vagy keseredve! Nem ertelmezted amit írtam csak olvastad! Pont alanyaim az ok amiért kitartok! Ok konyorognek h maradjunk! Vigyazok rájuk és szerencsere nem agressziv! Nem minden alkoholista rossz holotta betegség ugyanaz! Tudom milyen józanon és tudom kibe szerettem bele anno kinek szültem gyereket! Igen néha úgy érzem rossz döntés volt néha pedig az jut az eszembe mikor megfogadtam annál a bizonyos "jóban-rosszban" aprobetus reszben amikor a felesége lettem! Mindenki maga dönti el, h segit-küzd vagy kiszáll! En megfogadtam, h 1x megyek férjhez és igen küzdök mert nem akarom a gyerekeimet a temetőbe vinni "aput meglatogatni"! Szted mi a rosszabb? Kuzdeni vagyengedni az önpusztitast? Mindenkinek szíve joga dönteni miként szeretne de ha hagyom, hagyja valaki a család tagját, férjét stb akkor sztem az gyengeség! 1pl ha aTe gyermeked lenne szenvedély beteg hagynad vagy segítenél? En az utolsó lehelletemig kuzdenek erte és ha kellene 100x-1000x kezdenem elölről a küzdelmet és vinnem orvoshoz hisz a remény hal meg utoljára! NEM TUDHATODMIT HOZ A JÖVŐ! Nem tudhatod mi lesz a te gyermekeddel milyen lesz a Te párod vagy Ne történjen meg de mi lesz ha Te leszel függő? Mindegy, h gyógyszer, alkohol, drog, jatek stb ez mind betegség amit kezelni kell és ha elengeded a beteg kezét akkor kezd igazán zuhanni!

2014. máj. 7. 13:23
 34/58 anonim ***** válasza:
81%
hadd találjam ki kicsik a gyerekeid.. Kis koromban ugyanúgy anyának rimánkodtam hogy ne váljanak felnőttként ezt már ezerszer megbántam. És szép a jóban rosszban csak amikor a pohárhoz nyúlsz akkor is gondolni kéne a másik félre hogy nem akarod bánatosnak látni és igenis letsezed a poharat. Mondhatsz bármit(ami persze szép hogy kitartasz mellette) de ha a gyerekem a saját hülyeségéből tenné ezt persze bizonyos fokig segítenék rajta,de ha látnám hogy hiába töröm magam sőőt akkor hagynám, mert amint meghalok úgyis folytatni fogja és bekövetkezik az amitől védem. Pont.
2014. máj. 7. 13:41
 35/58 anonim ***** válasza:
19%

# 33/34

Igazi feleség vagy!Kár hogy kevés hasonló látásmódu ember van ,mint Te! Én büszke vagyok Rád még így ismeretlenül is !

# 34/34 Mindenki a saját tapasztalata a saját berögződése,Neked is van egy ilyen berögződések,lehet hogy Náld nem úgy jött össze az élet ahogy szeretted volna,lehet hogy feleadtad és homokba dugod a fejed,de ettől még másnál lehet más a helyzet.Emberek vagyunk,nem hibátlanok,nem egyformák.Én a helyedben,próbálnék megbocsájtani a szülőknek,menj el hozzájuk békülj ki velük.Ennyit legalább csak megtehetsz?Nem kell visszaköltözni meg semmi ilyesmi,csak menj ...

2014. máj. 7. 15:59
 36/58 anonim ***** válasza:
8%

Kedves 35/35 Köszönöm! Jo olvasni, h nem mindenki gindol hulyenek mert igy gondolkodom! Jó érzéssel tölt el!

Kedves 34es! Igen mint olvashattad is kicsik a gyerekeim 19honapos és 4eves!Tudod én arra törekszem hogy boldogan és csaladban nőjön fel mind a kettő nem csonka csaladban van fél árván! Elég sokat irtam magamrol a mi helyzetünkrol! Tudod nem minden alkoholista veri szét a házat a berendezést és a családját! De erre is ott a lehetőség rendőrséget hívni! Ez függ a szenvedély betegtol és a kornyezetetol is! Az en szüleim elvaltak az alkohol miatt az én apukám is alkoholista volt! 10evig ivott és abbahagyta 1nap és orvosi segítséggel! Tudod az alkohol függőségnek is vannak fokozatai van aki egyik napról a másikra és semmi tünete! Masik ember remeg, hanynia kell, epilepszias rohamot kap! Nem egyformák! Ne mond, hogy rá fogod hagyni a gyermekedre ezt te sem gondokod komolyan! Husod-véred a kötelességed az h megvedd önmagától is! Ahigy a világra jön túl sokat fog jelenteni ahhoz, h egyszerűen vegig nézd mit tesz magával és eltemesd! Kicsit olvass az alkoholizmusrol, beszelj orvossal és vedd észre a fától az erdőt! És hidd el sokkal jobb a dolgok háta mögé látni mint mindet egy kalap alá venni! Soknak csak egy segítő kéz kellene ahhoz egészséges életet éljenek de nincs mert sokan mint te is inkább egyet beléjük rúgnak ahol a legjobban fáj! Nem mibdig rossz dolog a buszkesegbol lejjebb adni és megbocsatani! Nem tudhatod mit vesztesz! Jobb lenne úgy eltemetni a szüleidet, hogy gyulolkodsz? Az élet túl rövid tartani a haragot! 28eves vagyok nem vagyok régi módi csak egy nő akinek érzései vannak és évek után is erősebb a szerelme mint a harag és az elkeseredettseg!En apa nélkül nőttem fel és hidd el szörnyű érzés! "Néha jobb egy rossz apa mint semmilyen! "

2014. máj. 7. 17:56
 37/58 anonim ***** válasza:
80%

"Tudod én arra törekszem hogy boldogan és csaladban nőjön fel mind a kettő nem csonka csaladban van fél árván"

Ezerszer inkább nőjön fel egy gyerek egy szülővel, mint kettővel, ahol az egyik alkoholista. Szánalmas, hogy a gyerekeiddel takarózol, miközben csak te vagy az, aki képtelen a saját talpára állni.

2014. máj. 7. 18:16
 38/58 anonim ***** válasza:
15%

# 37/37

Szerintem te vagy a szánalmas!

A hölgy normális üzenetet írt,ha ezt nem tudod felfogni sajnálom!Úgy éled az életed ahogy akarod,az már a te bajod!De itt jössz ezzel a szánalmas dumáddal? Bújj el nyugodtan minden elől!!!Senki vagy ahhoz hogy leoltsd azt akiről példát vehetnél!

2014. máj. 7. 18:47
 39/58 anonim ***** válasza:
48%
Nem tudok saját lábra állni? 16eves korom óta dolgozom 3vegzettsegem van dolgozom, gyereket nevelek, haztartast vezetek, vallalkozast kezdek ez mellett tanulok es mellé megprobalom a feleség szerepét betolteni! Nem takarozom velük csak nwm akarom, h úgy nőjének fel mibt én! 21evesen a vak vilagba kinentem Németországba dolgozni, h tudjak a csaladomnak segíteni és h jövőm legyen! Itt vagyok! Megtanultam a nyelvet, anyava váltam, emberi életet élek! Ne haragudj de azért tartasz "sz*r alaknak mert van egy véleményem egy elhatarozasom, kitartasom és tartom magam az elveimhez? Nem nem vagyok az csak egy nő egy anya aki tud küzdeni és nem adja fel!
2014. máj. 7. 19:43
 40/58 anonim ***** válasza:
Tudod nem ismersz,nem Te érzed az én fajdalmam nem Te éled az én életem! Az pedig, hogy helyesen vagy helytelen a cselekedetem majd az idő választ ad rá illetve a lanyaim vagy tisztelni és becsülni fognak a kuzdelmemert vagy szidni fognak mikor felnonek!
2014. máj. 7. 20:03
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!