Mikor erunk ra, hogy elkoltozunk otthonrol? Normalis ha a fizetesuket 25 evesen lerakjuk, de csak anyukammal ketten elek
12-es,
Mi lett volna az oka ra? Sehol nem irja.
Te miert primitivezel le itt valakit? Mire fel? Ki vagy? Lehet egy nagy senki.
Az önálló életnek egyetlen egy feltétele van: a külön háztartás. "...hitelünk van..." KI a hitelfelvevő? KI írta alá a hitelszerződést?
A pénzügyi dolgot nem keverném az életközösségetek érzelmi részével. Ha a Te hiteled, akkor fizesd a rád eső (50%) hitelrészletet. Ha az anyukád vette fel a hitelt, és az erején felűl, akkor az ő döntése volt. A döntéséért mindenki maga felel. Az egyáltalán nem helyes, ha a teljes fizetésedet le kell adnod. Ha két személy együtt él, mindenki fizesse a rezsi költség felét. Nem látom be, miért kell Neked az édesanyád "extra" kiadásait finanszíroznod - itt nem a lakástörlesztést értem.
NEM HELYES: ha az anyukád az ő lakása lakástörlesztésébe akaratod ellenére bevon
NEM HELYES: ha az anyukád a rezsi költségen kívűl a maradék fizetésedet is elszedi
NEM HELYES: hogy beleszól, kivel barátkozz
NEM HELYES: hogy érzelmileg zsarol, " S akkor anyu kezdte, hogy elfelejtem, hogy honnan jottem, hogy ami penzt a batyam kuldott anno, azt az en iskolamba raktuk, hogy elegedetlen vagyok, pedig van sok szep ruham, hogy pakoljuk ossze a holmimat es koltozzek el. "
Ha a barátnőd lennék (és nyilván a javadat szeretném), akkor azt mondanám, költözz el, amilyen gyorsan csak lehet.
Én abban nagyon bízok, hogy Te nem vagy olyan gyáva nyúl, mint aminek anyukád Téged elképzel. Az első lépés mindig a legnehezebb: az elköltözés. Utána minden a normális kerékvágásba fog rázódni. Ha az anyukád ilyen mértékben manipulál Téged, az egészségtelen. Egy napon arra eszmélsz, hogy "elveszett" a saját életed, és a már idős édesanyád életét éled Te is. Barátok nélkül, partner és család nélkül.
"És én tényleg arra gondoltam, hogy anyunak igaza van, hálátlan és önző vagyok, nehéz átlátni, hogy most mi is van jól"
Ha évekig pórázon tartanak egy állatot, akkor ha le is veszik a láncot róla, akkor sem rohan el lélekszakadva, hanem a lánc közelében marad.
Mit gondolsz, miért vagy ennyire NEM ÖNÁLLÓ személy? Sem cselekvésben, sem gondolkodásban???
Azt hiszem, bőven kaptál jó, és használható válaszokat. A kérdés az, hogy akarsz-e változást? Ha az emberből hiányzik a bátorság egy döntés megtételére, akkor bizony megérdemli a sorsát.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!