Miért kell így reagálni a tényre, hogy lefekszem a barátommal? Komolyan szobafogsággal akar bűntetni, lassan 18 évesen?
Nem értem az anyámat. Lassan 2 éve együtt vagyunk a barátommal, gyógyszert szedek, szóval védekezünk.
Tegnap beszélgettünk a legjobb barátnőmmel (nálunk voltunk) és nem tudtam, hogy anya is hallja. Szóba került a szex és anya bejött a szobámba, hogy eddig erről miért nem beszéltem vele és azóta áll a bál...
Megkaptam mindent, hogy mekkorát csalódott bennem (???), nem gondolta, hogy ilyen lány leszek, mi lesz velem később, stb. Mintha azt mondtam volna, hogy 13 évesen veszítettem el, egy buliban.
Azt mondta, hogy nem mehetek sehova az iskolán kívül, a barátomat felejtsem el egy jó időre. De ezt ő sem gondolhatja komolyan, hogy a 18-hoz közel majd én itthon fogok ülni emiatt, ez vicc.
Elfogadtam, hogy nem kedvelik a barátomat. Nem is vártam el tőlük, úgy voltam vele, hogy ezzel semmit nem tudok kezdeni, nem nekik kell szeretni, nem ők vannak vele együtt.
De azért ne csináljon már úgy anya, mintha a barátom maga a Gonosz lenne.
Húha, néhány anyának nagyon betalált, amit írtál.
De szerencsére jól látod a helyzetet. 17 éves vagy, ha te megérettnek érezted magad a dologra, az valóban csak rád és a párodra tartozik. Anyukád valószínűleg jobban aggódik a kelleténél a társadalmi nyomás miatt (lsd. néhány fentebbi hozzászólás), másrészt most szembesült vele, hogy visszafordíthatatlanul felnőttél.
Az, ha te nem érezted olyan bizalmasnak a kapcsolatotokat, hogy ezt megoszd vele, az a szülő "sara", hiszen ő tudja megteremteni (vagy nem megteremteni) az ehhez szükséges bizalmas légkört. A helyedben valószínűleg én sem mondtam volna el, hiszen sejthető volt, hogy ez lesz.
Amit tudsz tenni, az az, hogy leülsz vele és megmondod, hogy bár amíg itthon laksz, megtilthat neked dolgokat, de ezzel csak azt fogja elérni, hogy érzelmileg még távolabb kerültök egymástól. Meg azt, hogy amint lehet, le fogsz lépni otthonról. Tényleg ezt akarná? Nem hiszem. Valószínűleg anno az ő anyja sem kezelte jól ezt a helyzetet és nincs rá mintája, hogy hogyan kéne jól csinálni. Hátha értő fülekre találsz.
Talán a lelke mélyén igazán őt is az bántja, hogy most szembesült azzal,(amit valószínűleg sejtett, mégha nem is vallott be magának)hogy a köztetek lévő bizalom nincs meg, és talán bűntudata is van emiatt. Az emberek furcsák, a bűntudatukat sokszor irracionális haraggal leplezik.
Nem fog ez így maradni, eltelik egy kis idő, és remélhetőleg ő is megemészti a dolgot.
Hány éves a pasi?
"Így a barátom visz vásárolni, tőle van szinte minden normális dolgom (igen, a notebookom, a táblagépem és a telefonom is). "
Na ezen a pontom nem engedném, hogy többet találkozz vele.
En is 18eves vagyok, az elso baratommal fel ev utan fekudtem le, 17evesen.Vele csokoloztam eloszor, minden teren o volt az elso. En se mondtam el otthon, mert nem olyan a viszonyunk itthon.
De amugy ha csak nem durvan vallasosak a szuleid, akkor gondolhattak, hogy 2ev alatt csak megtortent.
Aki meg azt mondta, hogy fizess otthon lakbert, meg menj el dolgozni, azok nem tudom hol elnek? 18ev alatt nem is nagyon lehet munkat vallalni. meg nyaron dolgozhat, de suli kozben? mikor tanuljon akkor? iskola mellett kozepiskolas szerintem akkor vallaljon munkat, ha nagyon kell a penz, mert a szuloknek kajara se telik.
aki meg irta hogy ha a gyerek rosszul viselkedik akkor megvonja tole a buszberletet, hadd àzzon el a gyerek?? ez nem luxuscikk, ha mar vallalta a gyereket akkor kotelessege gondoskodni rola legalabb 18eves korig. ha rossz, akkor vonja meg tole az esti bulikat, vagy a telefonjat amikor otthon van.. stb
na de a berletet?
ilyenkor szerencsesnek erzem magam amiert az en szuleim nem ilyenek..
u. i. az szerintem is gaz, hogy o vette neked az osszes elektronikus eszkozod.
Itt egy két 'anyát' kasztráltatni kellene.... Sajnálom a gyerekeiteket.
Kérdező, anyád túlreagálja. 17 évesen nem korai a nemi élet ráadásul védekezel is ami becsülendő. A te magánügyed hogy szexelsz a barátoddal és nevetségesen kezeli le a dolgokat.
Ez az én kenyeremet eszed duma, amit itt egy két ember mond, mélységesen felháborít. Nem azért szülünk gyereket, hogy ilyenekkel sakkban tartsuk. Aztán majd meglepődnek hogy 18 évesen elköltöznek és nem tartják a kapcsolatot velük. Valamilyen pszihológiai vizsgálathoz kellene kötni a szaporodást...
persze a szulok tartsak el a gyereket vegyenek meg neki mindent nyaljak ki a feneket mert neki mindenbol a legjobb jar es az elso helyen van hiszen gyerek.
Es cserebe a gyerek mit nyujt?idos barattal nemi eletet el es fel van haborodva ha ezt szova meri tenni az edesanyja hiszen az o elete semmi beleszolasuk nincs azon kivul hogy biztositsak az anyagi es mas ellatast neki.
Hat erdekes onzo kamasz felfogas az tuti.
Tudod valamit valamiert mindennek ara van.
ha otthon elsz engedelmeskedsz ha eltartatod magad a pasiddal kivallo de ennek is ara van de ehez meg gyerek vagy hogy felfogd.
Nem tudom miért reagált így a tényre, és a kommentelők nagy részét sem értem. Kiderült hogy idősebb a barátod és néha kapsz tőle ezt-azt (laptop, tablet ha jól értem), és már mindenki eldobja az agyát. Nem tudom miért lenne jobb ha egy 16 évessel járnál aki mellett még a mozijegyed is magadnak kéne fizetned. Örülnék ha a lányomnak ilyen barátja lenne mint neked, az is látszik hogy nem futó kapcsolat.
5 éve pont 18 voltam és pont 2 éve volt barátom, anyukám tudta hogy már réges rég élünk nemi életet, annyit kért hogy szedjek gyógyszert, ezen kívül nyilván nem tárgyaltam ki vele a szokásainkat. (Ellenben velünk van olyan barátnőm aki simán szól az anyjának hogy kapcsolja be a tv-t mert a szobában hangosan fognak d.ni...)
Én azt mondom hogy ha az én lányom lennél hagynám hogy együtt aludjatok, sőt, nálunk, hiszen akkor vagy szem előtt, és mint tudjuk, nappal is lehet szexelni.
Csalódott benned: nem hiszem el hogy azt hitte, a 18 éves lánya logózni szokott a 26 éves barátjával, röhej.
Ülj le vele beszélni, mond hogy felelősségteljesek vagytok, és persze, bármelyik nap faképnél hagyhat a pasid, akkor is ha 50 éves, akkor is ha 16, a korral ez nem változik. Örüljön neki hogy nem egy tizenéves kisiskolással jársz, aki még tíz évig biztos nem fog dolgozni. Tudom hogy sokan prűdek de ez az én véleményem, nehogy már szobafogságban legyen egy szinte felnőtt mert 2 éve jár valakivel és lefekszenek...
L23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!