Hogy győzzem meg? Miért akar hazavinni érettségi előtt? Apa tesója miatt csinálja?
14 éves koromban vidékről Pestre költöztem apa húgához, aki akkor jött haza Franciaországból.
Azért, mert ide jelentkeztem gimibe és kolis nem akartam lenni, reggelente 250 km-t nem tudtam volna utazni.
A nagynénémmel nagyon jól kijövünk, fiatal, bulizós, olyan, mint az egyik legjobb barátnőm.
Most vagyok 11.-es és anya közölte, hogy jövőre már nem ide fogok járni. Mikor kérdeztem, hogy mégis miért, azt mondta, hogy mert senki nem figyel rám, azt csinálok, amit akarok, jobb lesz nekem otthon.
3 évig nem zavarta az, hogy önálló vagyok, most, hogy válnak apával, azonnal haza akar vinni... Értelmetlenebbnél értelmetlenebb indokokat hoz fel, nem érti, hogy érettségi előtt nem akarok iskolát váltani, ráadásul ide köt szinte minden.
A nagynéném azt mondja, hogy szerinte azért csinálja, mert válnak apával és nem akarja, hogy az ő családjának a közelében legyek.
Az iskola választás 14-18 éves korig a szülő és a gyermek közös joga. (14 év alatt szülő beírathat kérdés nélkül, 18 felett átmehetsz te bárhova szülő nélkül.)
Ha át akar íratni, jogilag mindenképpen kell hozzá a beleegyezésed. Én nem hagynám magam. Megmondanám neki, hogy anya, ez az én életem, 1. jogod sincs innen kivenni engem 2. elronthatod az egész későbbi életemet, ha most egy másik iskolába átviszel és nem vesznek fel arra az egyetemre ahova szeretnék menni.
Ha tényleg fontos neked az a hely ahova jársz, akkor harcolj érte :)
Hajrá ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!