Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mással is történt már olyan...

Mással is történt már olyan eset ami egy kicsit sokkolta?

Figyelt kérdés

Nemrég jöttünk haza a rendőrségtől.

Ma reggel a férjemmel elindultunk munkába. Egy darabig együtt megyünk, majd a körforgalmi lámpánál én tovább megyek a férjem meg balra megy. De odáig eljutva is 25 perc séta. A szokásos úton mentünk, közben beszélgettünk. Már messziről láttuk, hogy velünk szembe jön egy anyuka 2 gyerekével. A kislány olyan 6-8 éves míg a fiú olyan 12-14 éves lehet. Azért tűntek fel, mert az enyhén elhízott fiú lökdöste, cibálta a húga haját, közben kiabált. Néha az öklét ütögette vagy ököllel ütögette a húgát. Észrevettük a fiú agresszivitását, de nem foglalkoztunk vele, mondván nekünk semmi közünk ahhoz ha az anyja képtelen megnevelni a gyerekét. Végül ahogy mi is, ők is haladtak egymás mellé kerültünk, és itt jött a sokk a részemről. Mivel nem számítottam rá, így váratlanul ért a fiú támadása. Amikor melléjük értünk a fiú ököllel a gyomromba vágott. Oké, hogy 12-14 éves kölyök, de tudod erősen ütni, és eléggé fájt, mert eltalálta a bordámat. Én összegörnyedtem, levegő után kapkodtam, a férjem mérgében elkapta a fiút odarángatta az anyja elé, és mérgében kiabált, hogy miért nem képes a fiát megnevelni? Ha közveszélyes akkor zárja be, ha nem az, akkor csináljon vele valamit, mert ez nem normális, hogy vadidegenekre támad. Az anya csak azt hajtogatta, hogy sorry, de rossz napja van, mert nincs kedve suliba menni. A kislány megszeppenve állt az anyja mellet, én figyeltem mit magyaráz az anyuka, igyekeztem közben újra önmagam lenni. A szemem sarkából látom, hogy a fiú akit időközben a férjem elengedett, úgy döntött megint nekem jön, és megint megüt. De már számítottam a támadására, és amikor felém jött megint ököllel, én elkaptam a karját, és lekevertem egy nagy pofont neki.

Nem vagyok a verés híve. felneveltem 2 gyereket, sosem kellett megütnöm őket, mert sosem csináltak olyat, hogy bárkinek is neki menjenek. De olyan dühös lettem, hogy egyszerűen nem gondolkodtam, csak lendült a karom. Az anya persze hőbörgött. A fiú elkezdett bőgni, a férjem erős kézzel tartotta, és hívtuk a rendőrséget. Ki is jöttek, és mindannyiunkat bevittek. Bent elmondtuk mi történt. Az anyuka ugyanazt mondta el mint mi, hogy a fia ok nélkül támadt, majd újra támadni akart, de én pofon ütöttem. A rendőrségen hívtak egy gyerek pszichiátert is.

Tőlem látleletet vettek, mert ahol megütött, kicsit belilult (a rendőr szerint holnap még sötétebb lesz) majd tájékoztattak minket, hogy felesleges feljelentést tennem, mert valószínű, hogy a gyereknek van valami pszichés gondja. De ha akarok akkor holnap menjek be.

Most értünk haza, és egyszerűen nem tudok túllépni rajta. Egyszerűen nem értem miért jutottunk el idáig. Otthon Budapesten soha semmi ilyen nem ért engem életem során. Soha nem kellett félnem, hogy a szembe jövő emberke, főleg gyerek, minden ok nélkül megüssön. 8 éve élünk Angliában, viszonylag egy nyugis városkában. Már évek óta feltűnt, hogy sok szülő képtelen nevelni a gyerekét, de nem gondoltam volna, hogy pont egy gyerek támad meg.

Lehet túlreagáltam a dolgokat? Veletek történt már hasonló eset? Hogy reagáltátok le?

42/N

2014. ápr. 15. 17:10
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
100%
14éves vén ló.Ráadásul némelyik tiszta hústorony.De bizony rúgja is bárkinek le akár a fejét ,és mindenki csak pislogjon laposakat mert gyerek.A világért orrba nem kormányozni mert megsérül a debill lelke.Na milyen világ ez,meg óvoda.De bizonyára majd mindenki hagyja magát mert egy hülye gyereknek rossz napja van.Bele se gondolok mit csinál a suliba a társaival, netán a tancival..nevelje meg a böszme anyja vagy dugja be egy gyogyós intézetbe ha nem bír vele.Legközelebb az anyját is kinyirja mert borús az idő,ezáltal a kedve is
2014. ápr. 15. 18:52
 22/34 anonim ***** válasza:
100%
Nem reagáltad túl a dolgot. Sajnos én úgy jártam, hogy vakbél mütétem után mentem sétálni az akkor 5 éves lányommal, és két szembe jövő alak közül az egyik ütött hasban. Modanom sem kell, hogy nem esett jól...söt! De sajnos én nem tudtam védekezni. :(
2014. ápr. 15. 19:09
 23/34 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Az egyik hozzászólónak.

Mint írtam, nem vagyok a verés híve, és a gyerekeimet sem ütöttem meg soha. Elhiheted nekem, hogy verekedős típus sem vagyok. De azt sem tudom elviselni ha valaki minden ok nélkül csak úgy mert olyan kedve van, másoknak fájdalmat okozzon. Most nekem okoztak fájdalmat egy 14 éves fiú személyében. Váratlanul ért a támadása, és meglepett, hogy másodjára is támadott. Mit kellett volna tennem? Igen, nálam is néha elszakad az a cérna, és elborult az agyam. Ha hideg fejjel cselekedtem volna, akkor bevallom nem 1 pofont kapott volna, hanem többet.

Most nem az a lilás folt fáj amit a fiú okozott. Hanem az , hogy elkezdtem félni.. Lelkileg nagyobb ütést kaptam mint amit az ökle okozott. Holnap már mennem kell reggel dolgozni, mert ugye az élet megy tovább. De fogok tudni úgy menni, hogy ne rettegjek minden szembejövő embertől?

Ez az ami miatt sokkolt az egész. Azt, hogy te szerinted túlreagáltam, hát nem is tudom. Mégis mit kellett volna tennem? Talán egy baseball ütött ajándékozni, hogy azzal üss kölyök, az jobban fog fájni..

A válaszokat olvasva, úgy látszik sokan hasonlóképpen reagálták volna le.

A vakbélműtétes anyukánál teljesen ledöbbentem. Tényleg ilyen dolgok megtörténhetnek? Vagy amit a többiek meséltek.. Ilyen világban élünk? Miért?

Amikor én voltam gyerek, már akkor bocsánatot kértem ha véletlenül ráléptem valaki lábára, nem hogy megüssek valakit ok nélkül..

Már most félek mi lesz 20 év múlva..

2014. ápr. 15. 19:36
 24/34 anonim ***** válasza:
100%
Engem is bantottak a cigányok amikor suliba jártam, mindig engem pécéztek ki maguknak...a kislanyt sajnalom! Az anyjat börtönbe kellene csukni a kislanyt pedig nevelőszülőkhöz vinni!
2014. ápr. 15. 19:45
 25/34 anonim ***** válasza:
100%

Ez borzasztó.

Egy 14 éves nem kisgyerek már, bőven el tudja dönteni, hogy mi a jó és mi a rossz.

Ahogy előttem is írták: ha kettyós, kezeljék, kapjon gyógyszert, zárják be, de ne terrorizáljon senkit!

2014. ápr. 15. 20:16
 26/34 A kérdező kommentje:

ma 17:48-nak

Sajnos angolok voltak, fehérek mint mi.

2014. ápr. 15. 20:49
 27/34 anonim ***** válasza:
100%

Én nem gondolom, hogy túlreagáltad a dolgot. Velem is történt hasonló, én is hasonlóképpen reagáltam.

A Decathlonban voltam, épp kijöttem két sor közül, mikor egy 7-8 év körüli gyerek oldalról belém jött rollerral. Mindketten elestünk. A gyerek marha hamar felugrott, odajött hozzám és konkrétan arcon rúgott. Mikor a másodikat rúgta volna elkaptam a lábát és "kirántottam" alóla.

Ekkorra megjelentek a szülők, gyerek ordított és mutogatott rám, nekem folyt a vér az orromból, próbáltam felkelni.

Ezek után kiabált velem az apuka, egy alkalommal meg is lökött. Végül a biztonsági őr megjelenése "megvédett", a család pedig távozott az áruházból.

Marha gyorsan történt mindez, egy pár perc volt az egész, és én nem tudom, hogy sikerült volna-e elérni valamit, de nagyon sajnálom, hogy nem volt alkalmam feljelentést tenni.

Én azt gondolom, hogy alapvetően a szülő felelőssége, hogy mit csinál a gyerek, meg hát a gyerek az gyerek, de ez nem normális dolog. :( Azért egy gyerek 7 évesen tudjon különbséget tenni helyes és helytelen között.

2014. ápr. 16. 07:45
 28/34 anonim ***** válasza:
100%

meg szep h megvedted magad, en sem hagytam volna!

megtamadott nincs mirol beszelni.

elhiszem, ilyenrol meg nem halottam asd

2014. ápr. 16. 08:48
 29/34 anonim ***** válasza:
100%

Azért kíváncsi lennék rá, hogy akik itt lepontozzák azokat akik megvédték/megvédenék magukat, azok hagynák-e, egy gyereknek, hogy üsse-rúgja őket minden ok nélkül.

Mindenkinek joga van megvédeni magát. Ha ez azzal jár, hogy az ember pofozkodik, vagy kirántja a gyerek lábát, akkor ezzel jár. Talán majd az a gyerek is átgondolja legközelebb, hogy mit-hogyan csinál.

2014. ápr. 16. 09:41
 30/34 anonim ***** válasza:
100%

Engem is utott mar meg cigany gyerek 12 ev koruli magyarorszagon. Pesten ketszer is kiraboltak a ciganyok. Amiota angliaban elek semmi atrocitas nem ert, es nem felek kimenni az utcara!

Egyebkent a ciganyok a hazunk elott kibeleztek egy embert. A hugomat pedig meg akartak eroszakolni pesten csak megzavartak oket, ugyhogy csak osszevagdostak a nyakat.

2014. ápr. 16. 11:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!