Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mással is történt már olyan...

Mással is történt már olyan eset ami egy kicsit sokkolta?

Figyelt kérdés

Nemrég jöttünk haza a rendőrségtől.

Ma reggel a férjemmel elindultunk munkába. Egy darabig együtt megyünk, majd a körforgalmi lámpánál én tovább megyek a férjem meg balra megy. De odáig eljutva is 25 perc séta. A szokásos úton mentünk, közben beszélgettünk. Már messziről láttuk, hogy velünk szembe jön egy anyuka 2 gyerekével. A kislány olyan 6-8 éves míg a fiú olyan 12-14 éves lehet. Azért tűntek fel, mert az enyhén elhízott fiú lökdöste, cibálta a húga haját, közben kiabált. Néha az öklét ütögette vagy ököllel ütögette a húgát. Észrevettük a fiú agresszivitását, de nem foglalkoztunk vele, mondván nekünk semmi közünk ahhoz ha az anyja képtelen megnevelni a gyerekét. Végül ahogy mi is, ők is haladtak egymás mellé kerültünk, és itt jött a sokk a részemről. Mivel nem számítottam rá, így váratlanul ért a fiú támadása. Amikor melléjük értünk a fiú ököllel a gyomromba vágott. Oké, hogy 12-14 éves kölyök, de tudod erősen ütni, és eléggé fájt, mert eltalálta a bordámat. Én összegörnyedtem, levegő után kapkodtam, a férjem mérgében elkapta a fiút odarángatta az anyja elé, és mérgében kiabált, hogy miért nem képes a fiát megnevelni? Ha közveszélyes akkor zárja be, ha nem az, akkor csináljon vele valamit, mert ez nem normális, hogy vadidegenekre támad. Az anya csak azt hajtogatta, hogy sorry, de rossz napja van, mert nincs kedve suliba menni. A kislány megszeppenve állt az anyja mellet, én figyeltem mit magyaráz az anyuka, igyekeztem közben újra önmagam lenni. A szemem sarkából látom, hogy a fiú akit időközben a férjem elengedett, úgy döntött megint nekem jön, és megint megüt. De már számítottam a támadására, és amikor felém jött megint ököllel, én elkaptam a karját, és lekevertem egy nagy pofont neki.

Nem vagyok a verés híve. felneveltem 2 gyereket, sosem kellett megütnöm őket, mert sosem csináltak olyat, hogy bárkinek is neki menjenek. De olyan dühös lettem, hogy egyszerűen nem gondolkodtam, csak lendült a karom. Az anya persze hőbörgött. A fiú elkezdett bőgni, a férjem erős kézzel tartotta, és hívtuk a rendőrséget. Ki is jöttek, és mindannyiunkat bevittek. Bent elmondtuk mi történt. Az anyuka ugyanazt mondta el mint mi, hogy a fia ok nélkül támadt, majd újra támadni akart, de én pofon ütöttem. A rendőrségen hívtak egy gyerek pszichiátert is.

Tőlem látleletet vettek, mert ahol megütött, kicsit belilult (a rendőr szerint holnap még sötétebb lesz) majd tájékoztattak minket, hogy felesleges feljelentést tennem, mert valószínű, hogy a gyereknek van valami pszichés gondja. De ha akarok akkor holnap menjek be.

Most értünk haza, és egyszerűen nem tudok túllépni rajta. Egyszerűen nem értem miért jutottunk el idáig. Otthon Budapesten soha semmi ilyen nem ért engem életem során. Soha nem kellett félnem, hogy a szembe jövő emberke, főleg gyerek, minden ok nélkül megüssön. 8 éve élünk Angliában, viszonylag egy nyugis városkában. Már évek óta feltűnt, hogy sok szülő képtelen nevelni a gyerekét, de nem gondoltam volna, hogy pont egy gyerek támad meg.

Lehet túlreagáltam a dolgokat? Veletek történt már hasonló eset? Hogy reagáltátok le?

42/N

2014. ápr. 15. 17:10
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
100%
Nem reagáltad túl.Ha az anyja nem tudja megnevelni,valakinek meg kell.Gondolom azért kezdett egy pofon után bőgni,mert megszokta,hogy soha nem kap büntetést,miközben ő üthet verhet mindenkit.Hihetetlen,mik vannak!
2014. ápr. 15. 17:52
 12/34 anonim ***** válasza:
100%
Az anyja sem lehet normális ha hagyja hogy a hat éves gyereket ököllel üsse meg cibálja...
2014. ápr. 15. 18:02
 13/34 anonim ***** válasza:
9%
Nem reagáltál túl semmit mindent jól tettetek, csak elkapni kellett volna, nem megütni!
2014. ápr. 15. 18:08
 14/34 anonim ***** válasza:
100%
Én is Angliában élek lassan 7 éve. Én is azt figyeltem meg, hogy rettenetesen neveletlenek a gyerekek. Itt még jobban az megy, hogy hozzá se lehet érni a gyerekhez, mert felnyomják az embert. Borzasztó, hogy már itt tartunk. 1, nem is kellett volna hagynia anyukának, hogy a fiú bántsa a húgát. Már ebben benne van, hogy akármit tehet a gyerek, nincs hatalma felette. Néha hagyni kell a testvérekete civakodni, hogy megtanulják, de azért tudni kell a határt. És csak úgy beléd vágott, ez komoly gondokra utal. Még ha 8-10 éves kissrác csinálja, talán belefér, de nálam így se, na de 14 évesen azért már kontrolálnia kéne magát, tudnia kéne, hogy mi a jó és mi a rossz. Ha belevágna valakibe a gyerekem, annyi lenne a minimum, hogy ott helybe lepofoznám és nem győznék bocsánatot kérni, és még pluszba otthon is elbeszélgetnék a gyerekemmel, és büntit kapna. Ha akkor megkapta volna a büntijét, 2. alkalommal nem próbálkozott volna. Az, hogy miután párod odarángatta az anyja elé, és ezek után is volt kedve támadni, ez meg nekem annyit mond, hasonló otthon mindig van, de következmények nélkül. Valószínű ha otthon rosszalkodik, csak leordítják a fejét, beígérnek neki büntit, amit soha nem kap meg. És tényleg értelmi fejletlenségre utal ez a gyerekes viselkedés. Így egy duzzogó 6-8 éves kisfiú viselkedik.
2014. ápr. 15. 18:14
 15/34 tubifex válasza:
95%

mindent jól tettetek, végre a gyereket látja pszichiáter is.

én hasonlóan jártam. engem egyszer szó szerint ököllel szíven ütött egy testes 14 év körüli fiú, aki a nagymamájával sétált. összeestem és nem kaptam levegőt. csoda, hogy a szívem nem állt meg. kis idő után, mire meg tudtam szólalni, mondtam a nagymamának, hogy ez azért nem állapot. erre ő kérte az elnézést és tudomásomra adta, hogy az unokája mentálisan beteg és értsem meg.

azóta a fiú 18 éves és idős embereket nem sajnálva, boldog boldogtalant, aki vele szemben sétál megkínál egy spontán gyomrossal.

nem lehet mit tenni sajnos. őt is, meg szegény öreganyját is sajnálom, mert azt is üti vágja folyton

2014. ápr. 15. 18:22
 16/34 anonim ***** válasza:
0%

Hú, persze tök természetes, hogy érett felnőtt vadidegen gyereket megüt, mert az megütötte.

De ő kezdte.... mi ez kérem, oviban vagyunk?

Édes istenem, hová jut még ez az ország?

2014. ápr. 15. 18:22
 17/34 anonim ***** válasza:
100%

Hú, persze tök természetes, hogy érett felnőtt vadidegen gyereket megüt, mert az megütötte.

- neked az a természetes, hogy az utcán szembejövö -vadidegen gyerek- gyomron vág?

De ő kezdte.... mi ez kérem, oviban vagyunk?

- amikor pedig az anyukával beszél a kérdezö férje, az az idegen -fiucska- mégegyszer neki akar támadni a kérdezöre

Édes istenem, hová jut még ez az ország?

- hát ez..te is egy ilyen idiota anyja vagy apja lehetsz...

na mégegyszer akkor csak NEKED:

"Néha az öklét ütögette vagy ököllel ütögette a húgát."

"Amikor melléjük értünk a fiú ököllel a gyomromba vágott."

"A szemem sarkából látom, hogy a fiú akit időközben a férjem elengedett, úgy döntött megint nekem jön, és megint megüt."

2014. ápr. 15. 18:38
 18/34 anonim ***** válasza:
100%
hát engem se ütögessen senki ha az utcán vagyunk ha nem,. ha gyerek az illető, ha nem, ha bolond, ha nem.
2014. ápr. 15. 18:41
 19/34 anonim ***** válasza:
100%
*én másik voltam
2014. ápr. 15. 18:42
 20/34 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk olyan volt hogy anyám meg apám sétáltak, aztán a járda olyan volt hogy 2 ember épp hogy csak elfér egymás mellett, jöttek szemből, egy fiatal srác meg a barátnője, anyumék egymás mögé álltak, anyu elől, apu hátul, a szembe jovők meg nem húzódtak ossze hanem a srác elég durván levàllalta anyumat, majd apumat, azt anyum szóvatette hogy nem lehetne e kicsit óvatosabban, a srác meg visszaszólt hogy "fogd be te vén k...a" apumnak ennyi elég volt, a srác után ment, aztán lecsapott neki egyet, 8 napon túl gyógyuló serülés, mert a gyerek esés közben megütötte magát. Nem lett belőle semmi ügy, a rendőr is mondta a gyereknek hogy vele meg rosszabbul járt volna. igaz nem mostanában volt, kb. 15 éve.

És kérdező, nem reagaltad túl.

2014. ápr. 15. 18:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!