Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mással is történt már olyan...

Mással is történt már olyan eset ami egy kicsit sokkolta?

Figyelt kérdés

Nemrég jöttünk haza a rendőrségtől.

Ma reggel a férjemmel elindultunk munkába. Egy darabig együtt megyünk, majd a körforgalmi lámpánál én tovább megyek a férjem meg balra megy. De odáig eljutva is 25 perc séta. A szokásos úton mentünk, közben beszélgettünk. Már messziről láttuk, hogy velünk szembe jön egy anyuka 2 gyerekével. A kislány olyan 6-8 éves míg a fiú olyan 12-14 éves lehet. Azért tűntek fel, mert az enyhén elhízott fiú lökdöste, cibálta a húga haját, közben kiabált. Néha az öklét ütögette vagy ököllel ütögette a húgát. Észrevettük a fiú agresszivitását, de nem foglalkoztunk vele, mondván nekünk semmi közünk ahhoz ha az anyja képtelen megnevelni a gyerekét. Végül ahogy mi is, ők is haladtak egymás mellé kerültünk, és itt jött a sokk a részemről. Mivel nem számítottam rá, így váratlanul ért a fiú támadása. Amikor melléjük értünk a fiú ököllel a gyomromba vágott. Oké, hogy 12-14 éves kölyök, de tudod erősen ütni, és eléggé fájt, mert eltalálta a bordámat. Én összegörnyedtem, levegő után kapkodtam, a férjem mérgében elkapta a fiút odarángatta az anyja elé, és mérgében kiabált, hogy miért nem képes a fiát megnevelni? Ha közveszélyes akkor zárja be, ha nem az, akkor csináljon vele valamit, mert ez nem normális, hogy vadidegenekre támad. Az anya csak azt hajtogatta, hogy sorry, de rossz napja van, mert nincs kedve suliba menni. A kislány megszeppenve állt az anyja mellet, én figyeltem mit magyaráz az anyuka, igyekeztem közben újra önmagam lenni. A szemem sarkából látom, hogy a fiú akit időközben a férjem elengedett, úgy döntött megint nekem jön, és megint megüt. De már számítottam a támadására, és amikor felém jött megint ököllel, én elkaptam a karját, és lekevertem egy nagy pofont neki.

Nem vagyok a verés híve. felneveltem 2 gyereket, sosem kellett megütnöm őket, mert sosem csináltak olyat, hogy bárkinek is neki menjenek. De olyan dühös lettem, hogy egyszerűen nem gondolkodtam, csak lendült a karom. Az anya persze hőbörgött. A fiú elkezdett bőgni, a férjem erős kézzel tartotta, és hívtuk a rendőrséget. Ki is jöttek, és mindannyiunkat bevittek. Bent elmondtuk mi történt. Az anyuka ugyanazt mondta el mint mi, hogy a fia ok nélkül támadt, majd újra támadni akart, de én pofon ütöttem. A rendőrségen hívtak egy gyerek pszichiátert is.

Tőlem látleletet vettek, mert ahol megütött, kicsit belilult (a rendőr szerint holnap még sötétebb lesz) majd tájékoztattak minket, hogy felesleges feljelentést tennem, mert valószínű, hogy a gyereknek van valami pszichés gondja. De ha akarok akkor holnap menjek be.

Most értünk haza, és egyszerűen nem tudok túllépni rajta. Egyszerűen nem értem miért jutottunk el idáig. Otthon Budapesten soha semmi ilyen nem ért engem életem során. Soha nem kellett félnem, hogy a szembe jövő emberke, főleg gyerek, minden ok nélkül megüssön. 8 éve élünk Angliában, viszonylag egy nyugis városkában. Már évek óta feltűnt, hogy sok szülő képtelen nevelni a gyerekét, de nem gondoltam volna, hogy pont egy gyerek támad meg.

Lehet túlreagáltam a dolgokat? Veletek történt már hasonló eset? Hogy reagáltátok le?

42/N

2014. ápr. 15. 17:10
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
25%

Szerintem nem lett volna szabad megütnöd, de jó, reflexből jött, nem tehetsz róla, tekintsünk el ettől. Nyilván neki sem lett volna szabad megütnie téged, sőt!

Az, hogy rendőrt hívtatok, szerintem nem túlreagálás, mint ahogy az sem, hogy pszichiátert hívtak hozzá.

Persze hogy nem normális dolog, hogy bárki csak úgy megüt egy vadidegent az utcán, és persze hogy tenni kell ez ellen valamit, igazad van, fölháborító, hogy ez megesik. Engem is kiborított volna, úgyhogy megértelek.

2014. ápr. 15. 17:19
 2/34 anonim ***** válasza:
95%

Épp a zebrán tartottam át mikor jött egy autó.Megállt mintha átakarna engedni.Nyugisan lépkedek, aztán hirtelen gumicsikorgás és a csávó(újgazdag 18-19éves) megindul épphogy el nem ütött.Lefékezett kiszállt és nekem állt hogy én mi a p*csnek megyek ki a kocsi elé, feljelent a rendőrségen, megver.Én védtem magam heves szóváltás majd nyakon vágott.Azt mondta még egyszer ilyet csinálok, nem úszom meg ennyivel.Meg akartam ütni de beszállt a kocsiba, így csak utánadobtam egy követ.

Nem reagáltad túl.Lehet hogy pszichés baja van a srácnak, de akkor is tanulja meg valamennyire hogy nem ütögetünk csak úgy idegeneket az utcán

2014. ápr. 15. 17:22
 3/34 anonim ***** válasza:
92%

Bocsi hogy offolok, de 2.: tettél feljelentést? Mert nekem az lett volna az első dolgom hogy felírom a rendszámot és megyek a rendőrségre. Ez durva.

Velem nem nagyon történt ilyesmi. Sokkol, amikor a családtagom kórházba kerül, de ugye ez nem ugyanaz. Talán már történt ilyesmi, de nem volt annyira sokkoló hogy meg is jegyezzem. Egyébként szerintem jól tetted hogy megütötted. Ugyanis ez önvédelemnek minősül. Én is ezt tettem volna. Nem várom meg amíg még egyszer rám ver...

2014. ápr. 15. 17:29
 4/34 anonim ***** válasza:
1%

Túlreagálod, igen. Egy tizenéves gyereknek már kontrollálnia kellene amit csinál, főleg ha ilyen erőszakos dologról van szó. Ergo 1000%, hogy valami viselkedés zavara van a gyereknek. Az ilyennel nem lehet mit csinálni.

A rendőrség is túlzás volt. Mert vele nem tudnak mit kezdeni. Intézetbe küldenéd a betegsége miatt? Én elhiszem, hogy nagyon gáz volt, ekkora gyerek nagyot tud már ütni, de azért kicsit átgondolhatnád a dolgot.

Nekem is problémás a nagyobbik gyerekem, most lesz 6 éves, bár ő sosem ütne meg senkit, más dolgokban ütközik ki a problémája. Nem hallgat rám, nagyon nehezen tudok rá hatni és már eléggé belefáradtam. Szóval anyukát megértem.

Néha menekülnék itthonról, de ha valaki a gyerekemnek támad, azért morcos vagyok.

2014. ápr. 15. 17:30
 5/34 anonim ***** válasza:
100%
szerintem meg nagyon jol tetted, hogy legalább te megütötted a gyereket...gyerek, hagyjuk már....mikor 14 évesen a nagy szabadság vágyukban mennének jobbra-balra, buli, fü, meg az együttalváson jár az eszük..
2014. ápr. 15. 17:34
 6/34 anonim ***** válasza:
95%

még jó, hogy ott volt a férjed

egyedül kétlem, hogy bármi lett volna az egészből

te ott lettél volna összerogyva, ők meg tovább mennek

a rendőrség kiérkezését meg se várták volna

én egy másik sztoriról tudok, de az vicces

volt egy srác, az egyik legforgalmasabb úton(lámpa nem volt) lelépett a zebrára, jobbról balról minden kocsi leállt,volt köztük egy motoros rendőr is, erre a srác áthaladáskor a zebra közepén lassít, megigazította a haját, lehajolt bekötni a cipőfűzőjét, és így tovább, erre az egyik kocsiból kiszállt a taxis odament a gyerekhez és lekevert neki egyet, amire a rendőr csak mosolyogva elfordította a fejét :) és ment az élet tovább

2014. ápr. 15. 17:35
 7/34 anonim ***** válasza:
100%

4-es teljesen igazad van, hagynia kellett volna a kérdezönek, hogy üsse-vágja egy 13-14 éves taknyos gyerek! söt, ö is üthette volna saját magát!!

az is normális, hogy téged rettegésben tart egy 6 éves..na hát van ilyen...UGYE???

2014. ápr. 15. 17:37
 8/34 A kérdező kommentje:

Időpont ma 17:30

A rendőrségen megkérdezték az anyukát, hogy a fia esetleg beteg? Áll valamilyen kezelés alatt? De az anyuka szerint a fia egészséges, nincs semmi baja, pusztán csak annyi, hogy ma nem volt kedve suliba menni. Hozzátette azt is az anyuka, hogy "olyan mint az apja" Ezért is hívtak pszichiátert a rendőrök.

Én megértem ha egy gyerek pszichésen beteg, vagy enyhe zavara van. De akkor sem az a megoldás, hogy ráhagyjuk, és " jaj szegénykém, biztos beteg" majd oda tartom az arcomat is, hogy üsse nyugodtan.

Ha beteg akkor kezeltessék, szedjen rá gyógyszert vagy helyezzék megfelelő helyre, ha ön és közveszélyes.

2014. ápr. 15. 17:37
 9/34 anonim ***** válasza:
100%
4-es te beteg vagy!Jó hogy nem majd hagyja akár elvágni a nyakát mert egy flúgos gyerek a rossz napja miatt nekimegy.Nagyon is jól tette pofán verte, és rendőrt hívott.Ha dilis a gyerek már pedig az és ezek szerint közveszélyes is akkor az anyja kezeltesse vagy csináljon vele valamit.Ennyi erővel neki mehetett volna egy kisbabás nőnek vagy simán egy kis gyereknek.Én még fel is rugtam volna beteg ide vagy oda.
2014. ápr. 15. 17:39
 10/34 anonim ***** válasza:
32%

Fogadni mernek akarmibe, hogy nem feher emberek voltak. Sajnos egyeseknek ilyen a kulturajuk, ez ellen nincs mit tenni.

Szerencsere velem me'g nem tortent ilyen eset.

2014. ápr. 15. 17:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!