Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ajj, már idegösszeroppanást...

Ajj, már idegösszeroppanást kapok! Mit tegyek? (többi lent)

Figyelt kérdés
Ma töltöttem be a 17-et, es az anyám még mindig kislányként kezel. Nem enged el sehova, se egyedül, se barátokkal. A szembe lakó nagyimhoz csak, de oda is úgy, hogy kimegy az erkélyre, hogy lássa átértem-e, es ha igen, akkor nagyim telefonjárol fel kell hivnom, hogy ténleg ott vagyok-e. A boltba se mehetek le. A városba se...se bartokkal, se egyedül. Ha iskolába megyek, irnom kell neki, hogy beértem-e,aztan ha vége az utolso órának, akkor kikell csörgetnem, hogy mikor indulok el, es ha kesek otthonrol kb. 10percet, máris hív, hogy merre csavargok. Ha hazaértem sulibol, onnantol kezdve rögtön lekell ülnöm tanulni. Aztan otthon kell ülnöm. Mindig hivnak a haverjaim, hogy menjek ki velük a városba, de én mindig mindenkinek azt hazudom, hogy rengeteg dolgom van,meghogy mással vagyok. Aludni se aludtam még sose barátoknal. Nálam se aludt még sose senki. Es anya azt sem engedi meg, hogy jöjjön át hozzam barinőm. Ha egy fiuhaver rám köszön, már kerdi hogy ez meg kivolt????? egyszer belement a facembe, es látta, hogy szoktam fiukkal levelezni, es rögtön azzal jött, hogy már nem vagyok szűz.ajj már leültem vele 100x ezt megbeszélni...de nem enged semmiből :/ mit tegyek?
2014. ápr. 4. 21:34
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
88%
Mond neki, hogy ha ez nem változik, 18 évesen el fogsz koltozni, nem fog tudni megakadályozni és soha tobbé nem fog látni.
2014. ápr. 4. 21:37
 2/14 A kérdező kommentje:
Mondtam. Erre ezt válaszolta: "Majd adok neked két jó büdös pofot, aztan nem mész te sehova"
2014. ápr. 4. 21:41
 3/14 anonim válasza:
100%
Jézusom ez borzalmas lehet...Csak az a baj ameddig nem állsz úgy Isten igazából a sarkadra ez nem fog változni engem is rövid pórázon tartottak a szüleim(jó nem ennyire) 18 éves koromig de túl sok jót nem értek el vele leléptem otthonról ahogy lett rá alkalmam azóta ők is át értékelték a dolgokat és most minden jó :)
2014. ápr. 4. 21:48
 4/14 sippara ***** válasza:
100%
Akkor meg nincs kérdés, tanulsz, költözöl.
2014. ápr. 4. 21:48
 5/14 anonim ***** válasza:
22%
én 16 évesen is oda mehettem ahova akartam addig amig akartam, de soha nem mentem, meg nem maradtam ki ugy. Mostmár Örülök hogy ha hazaérek egy fárasztó melós nap után, vagy suliután mikor hogy van. Volt mikor nem laktam Itthon. mikor haza jöttem mindig a legpihentetőbben aludtam. nem jo az se ha tul szabadon fognak, de ez a szigor sem. Az egy dolog, hogy aggódik, de igy te sem tanulod meg a felelősséget, a legrosszabb dolgokat. Mondjuk személy szerint hülyét kapnék ha 5percenként zargatna. valamiért olyan mintha nem bízna benned, pedig már lassan felnősz. Valahogy el kellene érned, hogy adjon egy esélyt neked, hogy bizonyítsd hogy időbe hazaérsz, tanulsz, segitesz otthon ilyesmi.
2014. ápr. 4. 22:00
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

A hazugságaiddal önmagad ellensége vagy. Anyáddal meg ülj le beszélgetni, erélyesen ha kell, hogy legyen szíves ismerni, látni téged, pontosan belőni a korodat. Rengeteg szülő erre képtelen. Nonszensz, de így van. Ami belövés természetesen nem azt jelenti, hogy ezután azt csinálsz amit akarsz, mert egy 17 éves azért még bőven képes hülyeségekre, de tégy egy-két hathatós próbát a szölőanyád és köztedi közelítésre. Add elő magad úgy, ahogy eddig nem, lépj ki a megszokott medrekből, rongyora ismételt játszmáitokból, ne menj bele, ne úgy reagálj ahogy eddig, ne hagyd magad csőbe húzni.

Ha azt akarja, hogy egészéges felnőtt légy és legyen valami, amiben megtalálod magad, a boldogságod, akkor ahhoz bizony ingereket kell gyűjteni az életből, minél szélesebb spektrumról lehetőleg, ezt is mondd el neki. Le van ragadva a múltban/félt, nem mer/nem tud igazodni a jelenkori önmagadhoz. Márpedig ez is feladata egy szülőnek: a változás, idomulás a mindig aktuális valósághoz.

2014. ápr. 4. 22:19
 7/14 anonim ***** válasza:
18-nál hivatalosan azt teheted amit szeretnél, bár a legegyszerűbb tényleg az lenne, ha beszélnétek, nem kell rögtön, hogy elengedjen ott aludni műsokhoz, csak hogy átléphess hozzájuk délután vagy iylesmi.
2014. ápr. 5. 01:01
 8/14 anonim ***** válasza:

Tényleg az lenne a legjobb megoldás, ha beszélnél vele, de a leírtak alapján próbáltad, és nem sikerült.

Ha betöltöd a 18-at, törvényileg már saját magad ura vagy. Állj talpra, ha egyedül nem megy, kérd rokon segítségét.

Sajnos, míg be nem töltöd a 18-at, nem nagyon bírsz semmit, azon kívűl, hogy beszélsz vele! Sok sikert! :)

2014. ápr. 5. 07:48
 9/14 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat. Többször is leültem már vele szépen, óvatosan beszélni, de akkorse enged... több éve próbálom, de nem. Már egyik, legjobb haveromnak ezt elmondtam, es teljesen igaza van. 18 Évesen el fogok költözni. Es csodálkozik anya, hogy mitől vagyok illyen depresszios. Alig várom h betölthessem a 18-at. Olyan mintha börtönben lennék. Ha valahova menni kell, pl.vásárolni, mindenhova anya kisér..es olyan kellemetlen, olyan rossz azt látni, hogy más tőlem fiatalabbak a barátnőjükkel megy :/
2014. ápr. 5. 10:42
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Anyukádat is igy neveltėk?

Apuka nincs,hogy mellėd áljon?

Nagymamával megbeszėlni,hogy közvetitsen?

2014. ápr. 5. 11:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!