Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Csak nekem furcsa, hogy sok...

Csak nekem furcsa, hogy sok családban a kutyát, macskát többre tartják mint a saját gyerekeiket?

Figyelt kérdés

2014. márc. 25. 19:33
1 2 3 4 5 6
 41/54 anonim ***** válasza:
33%

Egy gyerek éhezése ellen tenni céltalan? Tejóég!

Hát nem lesz*rom melyik kutya lesz ivartalanítva , melyik bolhás neveletlen kutya lesz a menhelyen két marék táppal kevesebbet etetve, hogy melyik kutyát féregtelenítik?!

Csak remélni merem, hogy nincs gyereketek.

2014. márc. 26. 19:56
 42/54 anonim ***** válasza:
77%

Igen, csak neked furcsa.

Nem hallottál még arról, hogy vannak olyan emberek, akik nem apa- vagy anyatípusok? Semmivel nem rosszabbak másoknál (náha jobbak is), csak egyszerűen más típusok. Nekik kiválóan jó a macska vagy a kutyatartás, ahelyett, hogy tönkretennének (akár akaratukon kívül) egy vagy sok gyereket.

2014. ápr. 22. 20:02
 43/54 anonim ***** válasza:
90%
11-es: Nem szabad csak fekete-fehérben gondolkodni.
2014. ápr. 22. 20:05
 44/54 anonim ***** válasza:
81%
Nem olvastam el a korábbi válaszokat, de szerintem nem kellene ezt furcsának tartani. Az állatok is érző lények, őket is lehet annyira szeretni, mint egy embert. Ha neked ez nem tetszik, te ne tarts állatot. De nem kellene mások életébe beleszólni. Szerencsére nagyon sok állatbarát ember van.
2014. ápr. 22. 20:14
 45/54 anonim ***** válasza:
27%

Szerintem nem megérthető, ha ember életet kevesebbnek tartunk egy állaténál. A legtöbb állat is a saját fajta társát védi. Ez a természetes.

Illetve én sem tudom megérteni, hogy ma Magyarországon az állatok védelmét tartják az emberek a legfőbb problémának, ezt támogatják legtöbben az adójuk 1%-val.

Az éhező vagy beteg gyerekek meg utánuk kullognak. Felháborító, hogy egyesek szerint egy gyerek tehet a helyzetéről és neki nem kell segíteni. Egy állat viszont szent, sérthetetlen, ártatlan és neki segíteni kell, mert ő nem tehet róla hova született. Igaz sok esetben ezek a kutyák is szociálisan sérültek lesznek.

Sosem fogom megérteni ezt a fajta gondolatmenetet. Sajnálom, hogy itt tart a társadalom. És amúgy imádom az állatokat, de sosem helyezném ember életek elé. Nem attól szereti valaki a kedvencét. Helyén kéne kezelni ezeket a dolgokat.

2014. ápr. 22. 20:45
 46/54 anonim ***** válasza:
81%

Sajnos van ilyen.

Anyám (...) alkoholista, és többre tartja a kutyáját, mint engem és a családomat (férjemet, unokáit), pedig nem keveset tettünk érte anyagilag és emberileg is, erőn felül.

Igen, ezt ki is mondta, de nem hinném, hogy normális embernél ez előfordulhat.

2014. ápr. 22. 20:46
 47/54 anonim ***** válasza:
86%

Azt hozzáteszem, hogy a családunk egyik egy %-át egy állatokért munkálkodó alapítvány kapta, a másikat a gyermekmentők.

Úgyhogy én is szeretem az állatokat, és ne felejtsük el, hogy a kérdés a háziállat > SAJÁT gyerek volt.

2014. ápr. 22. 20:49
 48/54 anonim ***** válasza:
20%
Nálunk kiskorunkba is emlékszek az volt, hogy mamámék eljöttek hozzánk és képesek voltak 1 órát beszélni a hül(y)e macskájukról hogy mit csinált épp a Micike előző nap, azt hogy velünk mi van esetleg mellékesen megkérdezte. Nem mondom sokat voltunk mamáéknál, foglalkoztak is velünk, de úgy kezelték azokat a rohadt dögöket mintha fontosabbak lennének, mint mi. Mamámék kb. 3 havonta jöttek hozzánk, mert hogy "jajj kislányom olyan messze laktok", de a kertbe ami 3x olyan messze van és ráadásul egy várossal arrébb oda 2 naponta kijárnak a mai napig télen, hóba, fagyba, mert "szegény macskák éhen halnak", hát fogjanak egeret...kétlem, hogy más is kétnaponta kijárkál és hogy éhen halnának... Pedig mikor kicsi voltam még nem voltam még mamáék is fiatalok voltak,mégis fontosabb volt a macska. Már járni alig bír szegény tata de azért macskát etetni kimegy.
2014. ápr. 22. 21:02
 49/54 anonim ***** válasza:
40%
ezért sajnàlom hogy magyar lettem, ilyen csürhe néphez tartozom:((
2014. dec. 23. 17:34
 50/54 anonim ***** válasza:
36%
Én is . Sok ember a kutyája életét választaná a gyereke helyett. Nem emberek vagytok, hanem állatok. Biztos ezért fontosabbak nektek azok.
2015. jan. 16. 09:07
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!