Csak nekem furcsa, hogy sok családban a kutyát, macskát többre tartják mint a saját gyerekeiket?
Egy gyerek éhezése ellen tenni céltalan? Tejóég!
Hát nem lesz*rom melyik kutya lesz ivartalanítva , melyik bolhás neveletlen kutya lesz a menhelyen két marék táppal kevesebbet etetve, hogy melyik kutyát féregtelenítik?!
Csak remélni merem, hogy nincs gyereketek.
Igen, csak neked furcsa.
Nem hallottál még arról, hogy vannak olyan emberek, akik nem apa- vagy anyatípusok? Semmivel nem rosszabbak másoknál (náha jobbak is), csak egyszerűen más típusok. Nekik kiválóan jó a macska vagy a kutyatartás, ahelyett, hogy tönkretennének (akár akaratukon kívül) egy vagy sok gyereket.
Szerintem nem megérthető, ha ember életet kevesebbnek tartunk egy állaténál. A legtöbb állat is a saját fajta társát védi. Ez a természetes.
Illetve én sem tudom megérteni, hogy ma Magyarországon az állatok védelmét tartják az emberek a legfőbb problémának, ezt támogatják legtöbben az adójuk 1%-val.
Az éhező vagy beteg gyerekek meg utánuk kullognak. Felháborító, hogy egyesek szerint egy gyerek tehet a helyzetéről és neki nem kell segíteni. Egy állat viszont szent, sérthetetlen, ártatlan és neki segíteni kell, mert ő nem tehet róla hova született. Igaz sok esetben ezek a kutyák is szociálisan sérültek lesznek.
Sosem fogom megérteni ezt a fajta gondolatmenetet. Sajnálom, hogy itt tart a társadalom. És amúgy imádom az állatokat, de sosem helyezném ember életek elé. Nem attól szereti valaki a kedvencét. Helyén kéne kezelni ezeket a dolgokat.
Sajnos van ilyen.
Anyám (...) alkoholista, és többre tartja a kutyáját, mint engem és a családomat (férjemet, unokáit), pedig nem keveset tettünk érte anyagilag és emberileg is, erőn felül.
Igen, ezt ki is mondta, de nem hinném, hogy normális embernél ez előfordulhat.
Azt hozzáteszem, hogy a családunk egyik egy %-át egy állatokért munkálkodó alapítvány kapta, a másikat a gyermekmentők.
Úgyhogy én is szeretem az állatokat, és ne felejtsük el, hogy a kérdés a háziállat > SAJÁT gyerek volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!