Csak nekem furcsa, hogy sok családban a kutyát, macskát többre tartják mint a saját gyerekeiket?
Utolsó, az állat még kevésbé tehet arról mint egy gyerek, ha rossz helyzetbe kerül. A gyereknek egy idő után van lehetősége, hogy változtasson a saját életén.
Amúgy meg az ilyen felsőbbrendűségi betegségben szenvedőknél el szoktam gondolkozni, hogy vajon bennük miért nem tudatosul, hogy állatok nélkül sehol sem lennénk? Ha már csak arra az egyre gondolunk, hogy mit eszünk. A többi millió dologra amiben rájuk vagyunk (vagy voltunk, ami nélkül sosem váltunk volna emberré) szorulva. Szóval szerintem jobb csöndben maradni. Ellenben az állatok és a természet nagy része boldogan ellenne emberek nélkül.
"Arról meg ne is kezdjünk vitába, melyik élet előbbre való,az emberé vagy az állaté."
Hááát... az apám egy szar, hányadék ember, a tengerimalacom élete előbbre való. Sokkal.
Múltkor volt a házon kívűlben, hogy a nő X gyereket szült (talán 6-t), és hogy bármilyen segítséget elfogadnak.
ÓVSZERT NEKIK.
Igazad van! Példa: Anyuka lent 3 év körüli kislánnyal meg kutyával! A gyerek 30 méterről kérleli az anyját vagy tízszer,hogy anya gyere ide,de anyu kezében a póráz és a kutya másfelé óhajt menni! Jó mondjuk nem forgalmas belső rész,de egy biciklis jöhet arra a járdán is! De ami a lényeg! A neveket megmásítottam,de a lényeg ugyanaz! A gyereknek kiabál,hogy gyere már Kozett! A kutyának meg Máriácska nem arra megyünk,mit csinálsz gyere ide szépen!
Jó mi?
34, engem teljesen hidegen hagy, hogy te mire becsülsz engem, számomra egy idegen ember vagy. Ha van eszed rosszat nem fogsz nekem rosszat okozni mivel gondolom törvénytisztelő ember vagy, a többi meg nem igazán érdekel, hisz nem ismerlek.
És amúgy én sehol sem mérlegeltem, hogy az emberek vagy az állatok érnek többet, csupán arra próbáltam felhívni a figyelmet, hogy az ilyen makacs felsőbbrendűségi érzés elvakult és tudatlan.
Az öljem meg magam típusú komment pedig csak a te intelligenciaszinted mutatja. Különben sem értem mi köze a kérdéshez. Nem vagyok emberutáló aki azért sír, hogy haljunk ki, csupán arra mutattam rá, hogy annak függvényében, hogy mi szorolunk az állatokra és nem fordítva, beszélhetnének róluk több tisztelettel. De ha már itt tartunk, szerintem te meg etesd fénnyela gyereked, ha annyira felsőbbrendűnek érzed magatokat! :)
"19-es, szóval ha a gyerek max. jól lakik belőle, de más hasznot neked nem hoz az ha oda adod az 1%-od, akkor inkább dögöljön éhen? Az lenne a megoldás? "
Még mindig jobb megoldás, mint az, hogy 10 év múlva még 10 magához hasonló éhező gyereket hoz világra...
Azert elszomorito, hogy a gyerekeket tamagoto kommentek szinte 0%-ak, ellenben az allatokat tamogatok a 100%-ot kozeliti.
Azert a helyen kellene kezelni a dolgokat.
Mit tehet az a gyerek arrol, hogy beteg, esetleg halalos beteg, es esetleg az 1%-mal kicsit konnyebb elviselnie a betegsegevel jaro szenvedeseit pl.bohocdoktorok de meg sorolhatnam.
Hogy lehet kulonbseget tenni a kobor kutyak es a halomra szulo nok kozott? Mindketto emberi butasag, tudatlansag stb miatt van, tehat egykutya. Hogy lehet fontosabb egy barkinek is egy allat alapitvany mint egy beteg gyerekekkel foglalkozo, milyen szive vann annak, ezt magyarazza meg nekem valaki.
Egyébként tényleg elszomorító, hogy ha a gyerek és a kutya éhenhalása között kell választani, akkor van olyan ember aki a kutyát tartja többre, aki ugyebár 10 év múlva szintén 10 utódot hoz, de ez lényegtelen is.
Mégsem kerek a világ
"Mit tehet az a gyerek arrol, hogy beteg, esetleg halalos beteg, es esetleg az 1%-mal kicsit konnyebb elviselnie a betegsegevel jaro szenvedeseit pl.bohocdoktorok de meg sorolhatnam."
Nem beteg gyerekekről beszéltünk, hanem nyomorgó, éhező vagy 3. országbeliekről, akiknek a támogatását igen céltalannak tartom, a már említett okokból (nemkívánt, műveletlen szaporulat).
A beteg gyerekek szerintem egy teljesen más téma, az ő gyógyulásuk nem feltétlenül egy reménytelen vagy kifejezetten hátrányos dolog (az éhező gyerekekével ellentétben).
"Hogy lehet kulonbseget tenni a kobor kutyak es a halomra szulo nok kozott? Mindketto emberi butasag, tudatlansag stb miatt van, tehat egykutya. "
A különbség, hogy a kutyának az ivartalaníttatását támogatod, a hajléktalan/nyomorgó nőnek pedig pont a szaporulatát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!