Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért piszkál folyton anyám...

Miért piszkál folyton anyám azzal, hogy menjek el dolgozni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Lassan egy éve munkanélküli vagyok (24 éves).

Míg volt fizetésem,természetesen segítettem anyuéknak.

Most azt mondja anyám, hogy tök mindegy hogy gyárba, vagy wc-t pucolni, de helyezkedjek el valahová dolgozni, mert ők nem fognak tovább kitartani.

Azt megjegyzem, hogy ruhám nincs, ezeket egyáltalán nem kapok, ilyen téren a nagyim segít.

Szórakozni nem járok, mert nincs pénz ugye, kérni nem is kérek, de nem is kapnék szórakozásra, ami néha azért hiányzik. Állandóan feszültség van, apum, és anyum is beszólogat.

Például apum van hogy bejön ha este olvasok, és lekapcsolja a villanyt, hogy reggel olvassak, ne fogyasszam az áramot. Internetezni, számítógépezni ritkábban szoktam, ha észreveszi anyu, ezért is szól.

Volt hogy apuval elvetette a laptop töltőjét, mintha egy 12 éves gyerek lennék.....

Főzni is szoktam, takarítok, igyekszem segíteni, de ha segítek, ha nem, akkor is megkapom ezeket....

Ha találnék munkát, mennék még takarítani is, jó, bevallom gyárba nem szívesen, mert 3 helyen is dolgoztam, és nem bírtam a gyárat, de ha nincs más....

Viszont nem érti meg anyu, hogy ez nem úgy megy hogy hoppá gondolok egyet, és máris dolgozom.

Szerinte munkát lehet találni 2 hét, vagy max 1 hónap alatt.....

2014. márc. 18. 22:44
1 2 3
 21/27 Presy ***** válasza:
Jártam én is ilyen cipőbe csak én délutános éretségire jártam és amellet ha tudtam dolgoztam , gyárba meg mentem idény munkára almát szedni földekre stb idővel találsz munkát de ha válogatsz és látják rajtad hogy megse erőltetted magad akkor ne csodálkoz hogy így kezelnek. Írásodból itélve még valahol gyerek lehetsz szellemíleg és ezt ne vedd sértésnek. Tervezni kell legyen jövőképed mert gondolom nem akarsz még 30 évesen is anyád nyakán lenni.
2014. ápr. 5. 09:58
 22/27 anonim ***** válasza:

Orulj neki hogy csak piszkalnak, en mar kivagtalak volna.

Anyadnak igaza van, felnott ember vagy, neked kene a szuleidet segiteni nem forditva!

Menj el dolgozni! Akarhova, rakd a vasad vagy sopord az utcat, DE DOLGOZZ.

Aztan attol hogy dolgozol meg kereshetsz kozben jobb, tobbet fizeto munkat.

Azert piszkal vele bmeg, mert mar nem vagy gyerek, nemhogy magadat kene tudnod eltartani ennyi idosen, de mar a csaladalapitasnak lenne itt az ideje!

Marpedig igenis ugy megy, reggel felkelsz, kuldod szet az oneletrajzokat, motivaciosleveleket, meg jarod a varost, mindenhova jelentkezel stb...

minden nap legyen meg neked osszeirva hogy aznap hany helyre jelentkeztel, mit tettel a munkakeresesert, es ezt estenkent megmutathatod nekik ha kerdezik hogy aznap epp mit tettel erte.

Max 1 honap alatt szerintem is lehet talalni munkat.

2014. júl. 11. 15:50
 23/27 anonim ***** válasza:

Kérdező, felesleges ide ilyen kérdéseket kiírni. Magyarországon a legtöbb ember félelmetesen buta és 0 empátiával rendelkezik. ez látszik a válaszokból.

Bocs, de a szüleid egyszerűen borzalmas szülők, ráadásul még a magyarországi helyzettel sincsenek tisztában.

Nálunk kb. ugyanaz van, azzal a különbséggel h komoly egészségi problémáim vannak, folyamatosan orvoshoz kell járnom, de vhogy lediplomáztam idén, és azért munkát is keresek, de még így is cseszeget folyton anyám.

igaz, nem ért váratlanul, régóta tudom, h anyám egy elég ostoba nő. nem is vártam tőle sokat.

Magyarországon - ahogy írtam - a legtöbb ember egyszerű és buta, nem csoda, hogy szülőnek is csapnivalóak.

2014. aug. 20. 14:17
 24/27 anonim válasza:

Az utolsó válaszolóval értek egyet.

Itt mindig csak az megy, hogy mit "illik", meg "szégyen, ha nem mész dolgozni", meg ilyenek, de le se sz*rják, hogy mások a terveid, vagy hogy egyáltalán nem tudod, hogy kezdj neki.

2015. júl. 28. 13:51
 25/27 anonim ***** válasza:

# 24/24

23-as vagyok.

pontosan. a legtöbb magyar nagyon egyszerű gondolkodású. a szomorú igazság az, hogy a magyar emberek gondolkodásban semmit nem fejlődtek az utóbbi pár évtizedben.

a legtöbb szülő mindent erőből akar megoldani, miközben egyáltalán nem foglalkozik azzal, hogy a gyereke hogy érzi magát, vagy mit szeretne. ráadásul többségük annyira primitív, hogy azt hiszi, hogy cseszegetéssel és piszkálódással lehet motiválni.

az ilyen szülők szoktak úgy járni, hogy a gyerekük elköltözik külföldre, aztán onnantól már a telefont sem veszi fel a szülőknek.

csak ismételni tudom magam: a kérdező szülei a rossz szülő mintapéldányai.

2015. júl. 28. 16:06
 26/27 anonim válasza:
Engem az is aggaszt, hogy jártam 12 évet azért iskolába, hogy végül ugyanott tartok ebből a szempontból, mint az elején: Ugyanúgy nem értek hozzá, mi az a "adóbevallás" például, ugyanúgy nemtudnék kezelni egy munkát, nem tanítottak meg iskolában semmi használhatóra, holott folyamatosan azt hajtogatták, hogy meglesz tanítva, de csak az időm lopták el. Nem nagyon lehet visszaadni az életéveket, de ez más téma. Jelenleg én itthon csinálom azokat a tevékenységeket, amik érdekelnek, viszont jó lenne kilépni a szülői "ketrecből", tehát nem mástól függni. Viszont, ebben az országban egyelőre arra van ítélve az ember, mert nemnagyon tudod magad fenntartani ilyen fizetésekből.
2015. aug. 9. 02:45
 27/27 anonim válasza:
És nem, nincs semmiféle munkatapasztalatom, hisz pár hónapja végeztem el a sulit, de gőzöm nincs hogy kezdjek neki, ám ezt senki nem érti meg. Próbáltam utánakeresni, semmiféle munka nem érdekel, maximum egy, amihez képzés is kellene.
2015. aug. 9. 02:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!