Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg olyan nehéz dolgozni,...

Tényleg olyan nehéz dolgozni, vagy anyám csak sajnáltatja magát?

Figyelt kérdés
anyámnak teljesen átlag munkája van, semmi fizikai munka, számítógéppel dolgozik, 7-kor kezd, délután négyre már otthon van. egész jól is keres.itthon hétköznap már sz*rt se csinál, eszik egyet, befekszik a tv elé, 9-kor már el is alszik a tv elött. hétvégén takarít és főz, de ha én is otthon vagyok szoktam neki segíteni, szóval úgy gondolom anyám nincs azért agyon dolgoztatva, és sok szabadideje van. ennek ellenére egyfolytában panaszkodik, meg siránkozik, hogy ő milyen fáradt. meg semmire sincs sose ideje. ha én megszólalok véletlen, hogy fáradt vagyok, akkor nekem támad, hogy én meg ne szólaljak, mer ő mennyit dolgozik.
2011. dec. 28. 22:06
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:
24%
Anyudnak van igaza, te meg egy elkényesztett kis kufurc vagy.
2011. dec. 28. 22:10
 2/41 anonim ***** válasza:
40%
Ismerős..Hazaért munkából,hoyg milyen fáradt és ne zvarjam mert most kezdte el nézni a tévét,ha meg este 8-9 körül befejezte a tv nézést azért ne zavarjam mert feküdne le mert fáradt.Nem fáradt, beteg!!!!!!!!Depressziós!Inkább ne legyél a közelébe mert csak nyűg leszel neki.Ha problémád van gyere ide fel lesz aki segít...
2011. dec. 28. 22:11
 3/41 anonim ***** válasza:
91%

Ha kiszámolod, napi 9 órát dolgozik, plusz hétvégén mondjuk ötöt, az heti 55 óra. Plusz gondolom, időnként bevásárol, postára megy, ilyesmi. Ha belegondolsz, ez azért nem annyira kevés. A munkája meg attól még lehet fárasztó, hogy nem fizikai, a szellemi munka legalább annyira ki tudja készíteni az embert, főleg ha felelősséggel jár.

Nyilván lesznek itt csomóan, akik szerint a kemény munka ott kezdődik, hogy az ember 12 órában zsákokat pakol, de ez nem feltétlen igaz. Én dolgoztam régebben suli mellett félállásban, de teljesen kikészített, egyszerűen a főnököm azt várta el, hogy mire kitalál valamit, én már csináljam is meg. Nem volt fizikai munka, nem dolgoztam sokat, de idegileg annyira lefárasztott, hogy fel is kellett mondjak, mert nem bírtam.

2011. dec. 28. 22:14
 4/41 anonim ***** válasza:
50%

irodán dolgozom, reggel 7től délután 4 óráig, egész nap a kib.szott számítógép előtt ülök és verem a billentyűztetett és mire hazaérek igencsak elfáradok, nem fizikailag hanem szellemileg

Nem hiszem, hogy anyukád sajnáltatná magát, egyszerűen csak fáradt. És amíg ételt ad a szádba és tetőt biztosít a fejed felé addig fogd be a szádat és ne szidd anyukádat főleg, hogy azt se tudod mi az a munka

2011. dec. 28. 22:16
 5/41 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy stresszes. Rászállt valaki, szívják a vérét, depressziós, klimaxol, rossz a házassága, krónikus beteg, nagy koncentrációt igényel a munkája, frontérzékeny, üres az élete, TV-függő, kandidás, dohányzik, stb...

A felnőtt élet ilyen szar.

Rád is is ez vár, nem menekülsz XXXXXXXXXXXXXXXXD

2011. dec. 28. 22:20
 6/41 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem próbáld ki nyáron, ha most még tanulsz. Kelj fel 5-6-kor (ha 7-kor már ott van, nyilván korán kel), végezz aktív agymunkát 3-ig, menj haza, és próbáld ki, van-e kedved még csinálni valami házimunkát. De nem ám az első hétfőn, hanem hónapokig, nap mint nap.

A munka nem egyenlő az álmodozással az órák alatt.

Egy dologban nincs igaza: te is lehetsz fáradt. De talán ha te másképp állnál hozzá, ő is másképp állna hozzád.

Neked mennyi szabadidőd van, és ebből mennyit szánsz otthoni munkára?

2011. dec. 28. 22:20
 7/41 anonim ***** válasza:
51%

Szia!

Most szerintem le leszek pontozva, de nem érdekel.

Anyud csak sajnáltatja magát. Sajnos ezen már nem tudsz változtatni. Én anyukám 3 műszakba jár dolgozni, van, hogy 12 órázik, és mégsem áll neki nyavalyogni, hogy ő most fáradt, stb. hanem megcsinálja amit kell, és ennyi. Pedig nem ülő munkát végez. (Gyermekápolónő)Persze, ha éjszakás akkor nem rögtön munka után ahogy hazaér, hanem alszik pár órát, és csak utána. De akkor is. Ez milyen műsor már. Van pár dolgozó nő a környezetemben, de még egyiket sem hallottam nyavalyogni, vagy egyik gyereke se mondta, hogy anya ideges, mert fáradt a munka miatt. Apud mit szól hozzá? Próbálj vele beszélni, hátha tudsz rá hatni, bár sajnos kétlem.

2011. dec. 28. 22:21
 8/41 A kérdező kommentje:
nem szidtam az anyámat, egy szimpla kérdést írtam ki, és jó lenne, ha nem alkotnátok rólam véleményt, nem ez volt a feladat.
2011. dec. 28. 22:23
 9/41 anonim ***** válasza:
48%

A te anyukád igen is sokat csinál! Képzeld el azt, akinek az édesanyja nem dolgozik már évek óta (rokkant nyugdíjas, de semmi testi problémája nincs, csak egy kis pszichikai), napi 15(!) órát alszik, ennek nagy részét persze délután és további 3 órát ülve, leginkább a gépe előtt tölt. Ha azt mondom, hogy 6 órát "dolgozik" azzal már sokat mondok. Délelőtt 9-kor neki áll ebédet főzni és délben az már készen szokott lenni. Ennyi. Utána rögtön megy lefeküdni, este pedig már nem csinál semmi egyebet. Minden mást mi csinálunk. És akkor mikor a képembe vágja (suliba járok, dolgozom, meg persze tanulok is), hogy ő milyen rohadt fáradt meg egész nap robotolt, na akkor tényleg úgy érzem, hogy ki tudnék rohanni a világból.

Én örülnék a te helyedben. Nem vagyok elégedetlen, mert anyummal mindent meg lehet beszélni, meg jó fej, csak éppenséggel a semmit tevésbe fárad annyira bele. A te anyud igenis sokat csinál és örülj neki, még mindig jobb, mintha egész nap otthon ülne és mondjuk alkoholista lenne vagy mi :D

2011. dec. 28. 22:25
 10/41 anonim ***** válasza:
85%

Én anyukám 3 műszakba jár dolgozni, van, hogy 12 órázik, és mégsem áll neki nyavalyogni

itt most nem versengeni kell, hogy ki dolgozik többet, meg ne mással példálózzál, hanem magaddal

2011. dec. 28. 22:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!