Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg olyan nehéz dolgozni,...

Tényleg olyan nehéz dolgozni, vagy anyám csak sajnáltatja magát?

Figyelt kérdés
anyámnak teljesen átlag munkája van, semmi fizikai munka, számítógéppel dolgozik, 7-kor kezd, délután négyre már otthon van. egész jól is keres.itthon hétköznap már sz*rt se csinál, eszik egyet, befekszik a tv elé, 9-kor már el is alszik a tv elött. hétvégén takarít és főz, de ha én is otthon vagyok szoktam neki segíteni, szóval úgy gondolom anyám nincs azért agyon dolgoztatva, és sok szabadideje van. ennek ellenére egyfolytában panaszkodik, meg siránkozik, hogy ő milyen fáradt. meg semmire sincs sose ideje. ha én megszólalok véletlen, hogy fáradt vagyok, akkor nekem támad, hogy én meg ne szólaljak, mer ő mennyit dolgozik.
2011. dec. 28. 22:06
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
Mindenki le van nullázva! :)
2011. dec. 28. 22:27
 12/41 anonim ***** válasza:
91%
Agyilag is el lehet fáradni a munkába. Ha már reggel 7-től a gép előtt ül akkor tényleg olyan hajnali 5kor már kelés van meg minden, plusz gondolom a munka után is van elintézni valója, vásárlás csekkek befizetése és még sorolhatnám. Nem csodálom hogy ennyire nincs ideje semmire és kedve se nagyon van. Amikor még nem dolgoztam én is úgy éreztem mint te, de most hogy részben szellemi részben fizikai munkát végzek. Én hajnali fél 5korkelek, mert nekem hajnali 66kor már indulnom kell hogy 8 elött kicsivel beérjek hogy még egy kávét megtudjak inni, aztán melózás ezerrel, gépek elött ülök, rendszert állítok, telepítek. Ha jön árú átveszem, sőt van hogy pénzzel is kell foglalkozzak és még sok minden más. Jobb esetben hazaérek durván este 6 ra akkor ugye ha a párom délutános akkor mosogatás, főzés ha úgy van kutya sétáltatás, meg ha van valami akkor még azt. És kb 10 kor fekszem le aludni és nagyrészt nem csináltam semmit. Ezt te is csak addig fogod mondani amíg nem tudod hogy mi az hogy munka, hidd el ha elkezdesz dolgozni akkor rájössz hogy tényleg fárasztó, bármilyen munkáról is szó van.
2011. dec. 28. 22:28
 13/41 anonim ***** válasza:
57%

Lehet nagyon fáradt! Az irodába is rettenetesen el lehet fáradni, no meg lehet, hogy más gondja is van egészségileg a stressztől stb. amit nem akar nagy dobra verni, de pihenésre van szüksége.

Ne vedd nyavajgásnak, hanem segíts neki többet.

Ez a legtöbb amit tehetsz, no meg beszélgess vele.

2011. dec. 28. 22:29
 14/41 anonim ***** válasza:
49%
számítógéppel dolgozik és mégis mit?Mert nagyon nem mindegy, hogy milyen területen van.
2011. dec. 28. 22:29
 15/41 anonim ***** válasza:

Aki fáradtnak érzi magát, szívesen várom a vállalkozásomban. Ha profi leszel, havi 3-500 ezret is kereshet külföldön. napi 7,5 óra és mindezek után adózni is fogunk. favágásról van szó, alpintechnikával.

Garantálom, hogy valóban el fogtok fáradni ... :D

2011. dec. 28. 22:33
 16/41 anonim válasza:
79%
Én azt gondolom is-is. Ha a saját Anyukámból indulok ki, aki óvónő, munka után itthon is legalább 1-2 órát tesz- vesz, minden nap főz, kiszolgálja a világ legelkényeztetettebb férjét, és utána pihen, akkor azt gondolom, hogy kicsit csak sajnáltatja magát. Amióta felnőttebbek vagyunk Tesómmal azért igyekszünk minél több terhet levenni a válláról. De ha belegondolok, hogy előtte még az ikerlányai is itthon vártak rá, hát felnézek rá :) Viszont vannak a te Anyudnál rosszabbak is, pl a kitartott nők, vagy akik arra se veszik a fáradtságot, hogy dolgozni menjenek. Ez elítélendő. Ha nem fut a háztartás, nem rendetlen a lakás és elegendő a hétvégi ez+az, akkor minden rendben van :) ha mégsem, akkor én arra tudok gondolni, Anyukádnak kicsit fel kellene dobni az életét, több időt a levegőn, kevesebbet a tv előtt, vitamindús étrend stb :) mondjuk ezt meg nehéz lehet neki megmagyarázni
2011. dec. 28. 22:37
 17/41 anonim ***** válasza:

Páran itt tényleg nem tudják, mi a különbség a fizikai és a mentális fáradtság közt, mert az valamelyiket még életükben nem érezték.

A favágót meg ültessük be valahova, hogy nézze a monitort. Abba is el fog fáradni, csak máshogy. Egyik fajta fáradtság sem jobb vagy rosszabb a másiknál.

2011. dec. 28. 22:38
 18/41 A kérdező kommentje:
energia szolgáltatónál dolgozik, voltam már benn a munkahelyén, ilyeneket csinál, hogy számítógépet exel-táblázatokat nézeget, meg kattintgat, papirokat nyomtat, fénymásol, aláirogat, esetleg pecsétel. meg ilyesmi
2011. dec. 28. 22:39
 19/41 anonim ***** válasza:
100%

Ki van égve anyukád.

Igen lehet azt mondani, hogy valaki tényleg többet dolgozik stb. , de mindenkinek más egyrészt a tűrőképesége, az elképzelése, a hozzáállása az élethez-ről.

Valószínűleg anyukád várna valamit az élettől, hiányzik neki valami, amit nem kap meg. Sőt már lehet ott tart, hogy nem is tudja mi az, csak hagy pihenhessen. Pedig valahogy az ilyennek az a legjobb, ha valaki kicsit megpróbál segíteni neki összekapni magát, hogy kiruccanjon kicsit ebből az állapotból, és visszakapja önmagát.

Az az igazság, hogy persze egy gyerek is lehet fáradt, de gyerekkorban emiatt még nem úgy panaszkodik az a gyerek azért. Valahol tényleg fura ezt hallani, hiszen az idegi, felelősség megterhelés még nincs rajtuk, és az az ami igazából fárasztó talán.

Ha tudod mit szeret anyud, próbáld kizökkenteni, hogy csináljon valami mást is amiben örömét is leli. Lehet nem lesz könnyű, de próbáld meg szerintem, megérheti.

Nem csak ideje nincs, mert a tv- mellett lehetne, hanem már kedve sincs kicsit le van zuhanva, ezen próbálkozhatnál kirángatni. Akár megkérdezni dumcsizni vele, régen mit szeretett, mi a kedvenc csokija, vagy hasonlóképpen kihúzni belőle valami régi örömét, és meglepnéd vele, elcsalnád oda, ha egy hely az.

Az a fárasztó egy felnőttnek, hogy esetleg nem azt dolgozza amit igazán szeretne, és unja, és fáradt is lehet bele, aztán a tudat, hogy otthon is helyt kell álljon. Lehet, hogy már elfáradt, és az otthoniba nem ad bele sokat, de attól a lelkiismerete furdallhatja, ami szintén lehúzza ebbe az állapotba. És igazából sokan nem kapnak sokat vissza, csak robotolnak tényleg.

2011. dec. 28. 22:40
 20/41 anonim ***** válasza:

"A favágót meg ültessük be valahova, hogy nézze a monitort."

A favágó it szervizes volt még otthon. Az alpinizmus hobbi volt, aztán mikor pénzt akartam keresni, egy barátommal kezdtük el ezt a munkát. később kijöttem külföldre.

De nem azért írtam, hogy leszóljam az irodistákat. Egyszerűen csak vannak fokozatok, ehhez is hozzá lehet szokni. :)

A kérdezőt meg néhányan b@szogatják, pedig szerintem korrekt, csak kérdezett. Szerencsére volt néhány értelmes válasz is. :)

2011. dec. 28. 22:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!