Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg olyan nehéz dolgozni,...

Tényleg olyan nehéz dolgozni, vagy anyám csak sajnáltatja magát?

Figyelt kérdés
anyámnak teljesen átlag munkája van, semmi fizikai munka, számítógéppel dolgozik, 7-kor kezd, délután négyre már otthon van. egész jól is keres.itthon hétköznap már sz*rt se csinál, eszik egyet, befekszik a tv elé, 9-kor már el is alszik a tv elött. hétvégén takarít és főz, de ha én is otthon vagyok szoktam neki segíteni, szóval úgy gondolom anyám nincs azért agyon dolgoztatva, és sok szabadideje van. ennek ellenére egyfolytában panaszkodik, meg siránkozik, hogy ő milyen fáradt. meg semmire sincs sose ideje. ha én megszólalok véletlen, hogy fáradt vagyok, akkor nekem támad, hogy én meg ne szólaljak, mer ő mennyit dolgozik.
2011. dec. 28. 22:06
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
Az irodai meló agyilag lenullázza az embert teljesen. Szóval az irodai meló sem egy állom világ nehogy azt hidd. Igaz megfizetik de agyilag pengének kell lenned és ha egy számot is mellé írsz akkor abból már gond van. Ezért is érdemes részben szellemi részben fizikai munkát vállalni mert az mégsem fáraszt le nagyon nap végére.
2011. dec. 28. 23:17
 32/41 anonim ***** válasza:

Te mit csinálsz mikor haza érsz a suliból?

Tudom keményen tanulsz napi 3-4 órát, sportolsz, különórák este 6 elött be se teszed a lábad a lakásba

ha így is van neki álsz önként és dalolva mosogatni.

2011. dec. 28. 23:17
 33/41 A kérdező kommentje:
én kérlek kollégiumban lakom, kb fél háromra érek vissza a koleszba a suliból, 4-től szilencium este 6-ig, utána még tanulok a szobámban, mivel a szilón képtelenség. fél 10-kor takarodó, tv nincs. szóval nem egy leányálom, bár elismerem, van ennél rosszabb
2011. dec. 28. 23:28
 34/41 anonim ***** válasza:

itthon hétköznap már sz*rt se csinál,

Mért zavar ez téged ha kollis vagy.

2011. dec. 29. 00:16
 35/41 anonim ***** válasza:
Én irodai munkát végzek, reggel 7-től 15-ig, számokkal dolgozom, árajánlatokat készítek (nagy koncentrációt igényel, felelősség teljes munka) ha rosszul számolok, akkor cégnek nem jó, vagy áron alul vagy nagyon drágán teljesítünk. Hát nem csoda hogy mire hazaérek, agyilag nulla vagyok, és ott van a 3 éves gyerekem...Nem értelek, ha kollégista vagy, akkor mire fel a "itthon hétköznap már szart se csinál"? Ő fizeti a kollégiumot, a tanulmányaidat!
2011. dec. 29. 07:58
 36/41 anonim ***** válasza:

Főiskola mellett elkezdtem még anno nyelvet oktatni magántanárként. Napi 4-5 óra tanítástól úgy elfáradtam, mint most 8-9 óra egyéb munkától. Pedig akkor még fiatalabb és energikusabb voltam (pl buliban most 11-kor már ásítozom, akkor hajnalban még pörögtem kávé nélkül is).

Egyszerűen nagy koncentrációt igényelt, mert minden diák szókincsét, nyelvtani szintjét fejből kellett tudnom. Sokszor kicsit pszichológusnak is kellett lennem, mert rengetegen a saját "agyi fékjük" miatt haladtak lassan, ezt oldani kellett.

Mindkét szülőm gyógypedagógus, amikor meséltem nekik, hogy valami gond lehet velem, hogy ennyire elfáradok 4-5 órányi tanítástól, nevettek, hogy semmi gond, tényleg ennyire fárasztó dolog, ők is elfáradtak :)

2011. dec. 29. 09:29
 37/41 anonim ***** válasza:
Utolsó válaszoló! Én abszolút megértelek, mert én is nyelvet tanítok privátban és én is nagyon gyakran lefáradok ebben. Örülök ,hogy más is át tudja érezni a helyzetet :)
2011. dec. 29. 09:50
 38/41 anonim ***** válasza:
Én is irodában dolgozom reggel fél nyolctól négyig, és délutánra olyan szinten van legyalázva az agyam, hogy nem egyszer ülve elaludtam itthon. A nagyobbik fiam meg az öcsém is azt hiszi, hogy az semmi, nulla, nem lehet elfáradni abban, hogy egész nap ülök a gép előtt, de igenis lehet. Iszonyú stresszes munkám van, bár a kívülálló nem feltétlen látja annak, viszont úgy dolgozni napi 8 órát, hogy minden sz..rért büntetőjogi felelősséged van, ha elhibázod, nem levonják a fizetésedből, hanem sokkal keményebb szankciók vannak, az leamortizálja az embert. Nálam az segít, ha van időm meló után elmenni sportolni, attól kicsit megébredek. De tény, hogy nem feltétlen főzök minden nap, ha lehet vásárolni is több napra szoktam, mosás, takarítás hétvégére marad, hétköznap csak a legszükségesebbet csinálom, mert estére olyan vagyok mint a többnapos vízihulla. Ja, amúgy meg szerintem nem az az értékmérője egy nőnek, ha mindig patyi-ragyi a lakás, ha minden nap főzve van és lógó nyelvvel szolgálja a családját. Ezt az én értékrendemben házvezetőnőnek hívják, és képtelen lennék úgy élni az életemet, hogy mindig minden tökéletes, csak éppen élni nem marad időm.
2011. dec. 29. 10:53
 39/41 anonim válasza:
Most komolyan arról megy a versengés, hogy ki a nagyobb adós rabszolga, és ki fog jobban/hamarabb leépülni/meghalni nyugdíj előtt? Kemény.
2011. dec. 29. 15:22
 40/41 anonim ***** válasza:
Anyukád azért annyira fáradt és azért panaszkodik, mert szellemileg fáradt. Akik nem fizikai munkát végeznek, mint anyukád, azoknak nem a tv előtt kell ülni, hanem munka után ki kell mozogni a 9 óra ülést... Tehát itt a pihenés nem azt jelenti, hogy fekszik anyukád a tv előtt, hanem itt ki kellene a feszültséget mozogni. Ezt mondd meg neki. Jót fog tenni.
2012. jan. 2. 03:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!