Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg olyan nehéz dolgozni,...

Tényleg olyan nehéz dolgozni, vagy anyám csak sajnáltatja magát?

Figyelt kérdés
anyámnak teljesen átlag munkája van, semmi fizikai munka, számítógéppel dolgozik, 7-kor kezd, délután négyre már otthon van. egész jól is keres.itthon hétköznap már sz*rt se csinál, eszik egyet, befekszik a tv elé, 9-kor már el is alszik a tv elött. hétvégén takarít és főz, de ha én is otthon vagyok szoktam neki segíteni, szóval úgy gondolom anyám nincs azért agyon dolgoztatva, és sok szabadideje van. ennek ellenére egyfolytában panaszkodik, meg siránkozik, hogy ő milyen fáradt. meg semmire sincs sose ideje. ha én megszólalok véletlen, hogy fáradt vagyok, akkor nekem támad, hogy én meg ne szólaljak, mer ő mennyit dolgozik.
2011. dec. 28. 22:06
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
91%
Figyelj aki azt gondolja hogy csak a fizikai munka a munka és csak abban lehet elfáradni az hülye.Tipikus proli mentalitás.Én dolgoztam ilyen munkahelyen , mire hazaérsz két számot nem tudsz összeadni annyira elfárad az agyad.Jelenleg vállalkozó vagyok és az elején nem 9 hanem 14 órát dolgoztam hogy legyen valami.
2011. dec. 28. 22:44
 22/41 anonim ***** válasza:
100%

exel-táblázatokat nézeget, meg kattintgat, papirokat nyomtat, fénymásol, aláirogat, esetleg pecsétel. meg ilyesmi

Fogalmad sincs mit csinál, fogalmad sincs mekkora felelősség van rajta, mert te csak azt látod, hogy kattintgat és nyomtat.

Ha anyukád a fáradság miatt félre nyom valamit akkor ők azért előveszik

2011. dec. 28. 22:47
 23/41 A kérdező kommentje:
ebben igazad van, tényleg nem tudom, hogy mit csinál, nem értek hozzá
2011. dec. 28. 22:48
 24/41 anonim ***** válasza:
Ha anyud tényleg a táblázatot kezeli órákon keresztül, akkor nem csoda hogy kivan bukva, tudom mert hasonlót csináltam én is és elég fárasztó, mert ott agyilag nagyon pengének kell lenni hogy minden sikerüljön, mert ha elnyom valamit és nem veszi észre időben akkor akár ki is rúghatják emiatt. És ugye amikor hazamegy nagy pihenésre van szüksége ahhoz hogy másnap rendesen és probléma mentesen tudjon dolgozni. Részletesen én sem tudom hogy mit csinál de sejtem mert volt hogy én is hasonlót csináltam csak nekem nem volt akkora felelősség a vállamon és ugye volt nekem segítségem is tehát nem egyedül kellett csinálnom ezt, de még az is fárasztó volt nekem, és nem csodálkoztam rajta hogy este 9 kor már bealudtam a gép előtt. Anyukádnak is ugyan ez a baja, kifáradt agyilag, hazamegy kicsit kikapcsolódik hogy ne terhelje túl magát, és ha van egy nyugodtabb napja beszéljétek meg hogy te miben segíts majd neki otthon hogy mégis legyen valami csinálva de egyben jusson ideje majd a pihenésre is. Hidd el ha segítesz neki akkor az mindkettőtöknek jólesz.
2011. dec. 28. 22:55
 25/41 anonim ***** válasza:

"Figyelj aki azt gondolja hogy csak a fizikai munka a munka és csak abban lehet elfáradni az hülye."

A szádra azért tehetnél féket kisfiam. :)

Nos én is dolgoztam rengeteget, diplomám is van, és szellemi munkát is végeztem. Egy szóval sem írtam, hogy csak abban lehet elfáradni. Mindössze arra próbáltam rávilágítani, hogy nem a kérdezőt kell b@szogatni, hanem értelmes és értékelhető válaszokat adni.

2011. dec. 28. 22:55
 26/41 anonim ***** válasza:

A papírmunka tényleg fel tudja cseszni az embert, még ha teljesen triviálisnak is tűnik az egész. Apukádról nem esett szó, gondolom nem él veletek. A fáradtság lehet egy kibúvó, álmagyarázat, mert valójában magányos, és társra vágyik. Én legalább is így vagyok ezzel, egyedül nevelem a fiam. A mókuskerékbe nem nehéz belefáradni, de inkább ezt tartom valószínűnek, hogy lelkileg van elfáradva. Gond akkor van, ha kommunikálni sem hajlandó veled, és nem törődik a problémáiddal.

Párra pedig igénye van az embernek, de középkorúként, gyerekkel (bár fiatalként gyerek nélkül sem egyszerű) nehéz megtalálni a megfelelőt.

de csak tapogatózok a sötétben...nem tudom mi a helyzet

2011. dec. 28. 22:57
 27/41 anonim ***** válasza:
67%
Az én anyukám reggel 9től este 10ig dolgozik.Utána még ha van ereje házimunkát is csinál :) Ezt heti ötször.Hétvégén is mos főz takarít.Neki van joga panaszkodni.Anyum összetenné a két kezét ha délután 4kor már végezne.
2011. dec. 28. 22:58
 28/41 A kérdező kommentje:
van neki egy élettársa. én nem nagyon szeretek vele beszélgetni, mert 2 lehetséges kimenetele van: az egyik, hogy elkezd velem veszekedni, mert tök mindegy mit mesélek, ő abba beleköt. a másik eset, hogy nem is figyel, mert épp egy érdekes sorozatot néz, és észre sem veszi, ha a mondat közepénél abbahagyom és bemegyek a szobámba.
2011. dec. 28. 23:06
 29/41 A kérdező kommentje:
az elözőt nem úgy értettem, hogy az élettársával nem szeretek beszélni, hanem, hogy anyuval.
2011. dec. 28. 23:08
 30/41 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy anyáddal sem jobb a viszonya, és amiatt feszült. De eddig a pasit nem is említetted. Nem vagyunk egyformák, mindenkinek más a sok meló...nem nagyon tudsz változtatni rajta.
2011. dec. 28. 23:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!