Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért piszkál folyton anyám...

Miért piszkál folyton anyám azzal, hogy menjek el dolgozni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Lassan egy éve munkanélküli vagyok (24 éves).

Míg volt fizetésem,természetesen segítettem anyuéknak.

Most azt mondja anyám, hogy tök mindegy hogy gyárba, vagy wc-t pucolni, de helyezkedjek el valahová dolgozni, mert ők nem fognak tovább kitartani.

Azt megjegyzem, hogy ruhám nincs, ezeket egyáltalán nem kapok, ilyen téren a nagyim segít.

Szórakozni nem járok, mert nincs pénz ugye, kérni nem is kérek, de nem is kapnék szórakozásra, ami néha azért hiányzik. Állandóan feszültség van, apum, és anyum is beszólogat.

Például apum van hogy bejön ha este olvasok, és lekapcsolja a villanyt, hogy reggel olvassak, ne fogyasszam az áramot. Internetezni, számítógépezni ritkábban szoktam, ha észreveszi anyu, ezért is szól.

Volt hogy apuval elvetette a laptop töltőjét, mintha egy 12 éves gyerek lennék.....

Főzni is szoktam, takarítok, igyekszem segíteni, de ha segítek, ha nem, akkor is megkapom ezeket....

Ha találnék munkát, mennék még takarítani is, jó, bevallom gyárba nem szívesen, mert 3 helyen is dolgoztam, és nem bírtam a gyárat, de ha nincs más....

Viszont nem érti meg anyu, hogy ez nem úgy megy hogy hoppá gondolok egyet, és máris dolgozom.

Szerinte munkát lehet találni 2 hét, vagy max 1 hónap alatt.....

2014. márc. 18. 22:44
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
65%

Így ennek tudatában jogos a kérdés a kérdezőtől, a szülők nem támogatták a gyereküket a tanulásban, most meg elvárják, hogy csináljon bármit.

Nagyon hülye felfogás, megkérdezném, szeretik ők a gyereküket egyáltalán?

Annyi előnye van csak, hogy nem hagynak elpuhulni, de boldogtalan leszel így...gyárba dolgozni...?

2014. márc. 19. 05:26
 12/27 anonim ***** válasza:
95%
Nem érzem rajtad, hogy nagyon erősen keresnél munkát.
2014. márc. 19. 09:03
 13/27 anonim ***** válasza:
93%
Azért 24 évesen, ha nem tanul illene munkát keresnie. A lerásból nekem is az tűnik ki, hogy nem is nagyon keresi a munkát a Kérdező. Azért 1 év nagyon hosszú idő. Nem tudom merre laksz, de eladói szakmával azért el lehet 1 év alatt helyezkedni. Ha nem tetszik ez a szakma vagy nem akarsz gyárban dolgozni, miért nem tanulsz vagy tanultál az 1 év alatt. Egy évig nem csináltál semmit, csak adogattad be az önéletrajzod, aztán ennyi? 2 hét alatt valóban nehéz munkát találni manapság, sőt még hónapod kellenek hozzá. De úgy gondolom, hogy 1 év alatt azért aki akar, az talál valamit. Ha meg válogatsz, akkor nem sok mindent tehetsz, mert szakmunkással vagy érettségivel is már tényleg csak gyárba tudsz elmenni, ha a szakmádban nem akarsz dolgozni. Vagy tovább kellett volna tanulj. Egy szakmunkás egyébként hamarabb talál munkát, mint egy diplomás, csak persze, lehet az a munka nem tetszik neki. Ülő, irodai munkához legalább OKJ végzettséget kell szerezni. Igaz, nem tudom merre laksz, ott milyenek a munkalehetőségek, de fiatal vagy, nincs gyereked, akár másik városba is mehetsz, ha ott kapsz munkát. Sajnos, ebben az életben kockáztatni kell, mert ha csak ülünk és siránkozunk, nem sok minden fog változni. Ha meg Pest környékén laksz, akkor kizárt dolog, hogy 1 év alatt nem találsz munkát. Én fejér megyei vagyok, Székesfehérváron rengeteg eladói álláshirdetés van, elég sok a gyár is nálunk. Sajnos másmilyen munkát nem nagyon találsz a végzettségeddel.
2014. márc. 19. 09:12
 14/27 Tica0121 ***** válasza:
68%
Meg ne haragudj, de ez az élet rendje: az ember tanul, majd ha már nem tanul, akkor dolgozik. Ha nem kap olyan munkát, amilyet szerinte érdemelne, akkor elvállal bármit, ugyanis el kell tartania magát. Én is dolgoztam diplomával konzervgyári szalagmunkásként.... ha nem tettszik, ami otthon van, akkor költözz el, tarts fent egyedül egy lakást vagy albérletet és akkor a magad ura leszel....
2014. márc. 19. 09:58
 15/27 anonim ***** válasza:

Kedves 11 es. Én sehol se találom a kérdező írásában, hogy a szülei nem támogatták anno a tanulásban. Nem ám. Viszont sokkal könnyebb volt a bolti eladósságot kitanulni, mint egy főiskolát. Az ő generációja már ebbe a rendszerben nőtt föl, de még nem fogta fel, hogy az életre már az oviban fel kell készülni. Az iskolában meg pláne.

Persze, ha testi, vagy szellemi okai lennének, akkor megértem...de ha csak a lustaság, akkor ne sírjon, hanem keressen.

2014. márc. 19. 10:05
 16/27 anonim ***** válasza:
79%

"Volt hogy apuval elvetette a laptop töltőjét, mintha egy 12 éves gyerek lennék....."

Azért viselkednek így, mert nem szállsz be felnőtt ember létedbe a költségekbe. Aláírom, hogy nem egyszerű a mai világba munkát találni, de azért nem is lehetetlen. Legalábbis egy év biztos nem kell hozzá.

Hányszor indultál el a városba, vagy ha kisváros, akkor a szomszéd városba egy valagravaló önéletrajzzal, hogy beadd a boltokba, vendéglátó egységekbe, egyéb üzletekbe, hogy szeretnél dolgozni, ha adódna valami akkor legyenek szívesek jelentkezni.

Nagy számok törvénye. Egy nap kb /alaphangon, mivel beadni nem több mint 5 perc beszélgetéssel együtt/ 20 önéletrajzot szét lehet szórni. Számold ki. Egy hónap alatt, ha csak a 8 órádat talpalod le munka után, és ezt csak a hét 5 napján teszed, akkor szét tudsz szórni 400 darabot. Egy kisvárosban is van több száz vállalkozás. Ha elmész a közeli városba, ott a többszöröse.

Ha a 400 darabból kikukáznak 300-at, 100-at félretesznek, 10 helyre behívnak, akkor hidd el egy helyre felvesznek. Most számold ki, hogy az otthon unatkozással töltött egy éved alatt, hány lehetőséget hagytál ki.

Persze ebbe a módszerbe benne van, hogy egy-két helyen nem állnak kedvesen az emberhez, de ez nagyon ritka. Nyelni kell egyet, és irány tovább. Hidd el lehet munkát találni ha az ember akar, és ezt a szüleid is tudják.

Én se repesnék a boldogságtól, ha azt látnám, hogy a gyerekem otthon vakarózik az én pénzemen 24 évesen. Nem vagy ám már olyan fiatal. Se barátod, /mert járnál szórakozni vele/, se munkád se életed. Nincs semmid!

Szedd össze magad, és vedd a kezedbe a sorsodat, ne csak sajnáltasd magad a sanyarúnak tűnő sorsodért.

2014. márc. 19. 10:36
 17/27 anonim ***** válasza:
64%

Én sem találok munkát, engem is cseszegetnek.

Bár én "csak" 3 hete keresek munkát...

2014. márc. 19. 10:57
 18/27 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, de igazuk van. Felnőtt ember vagy és egy éve nincs munkád? Akkor is segélyt kellene hogy kapj, mert ugye 3 hó munkanélküli után van a szociális, ami legalább a semmi jövedelemnél több. Emellett ha ilyen rossz szakmád van, miért nem mész el valami munkaügyis képzésre, amiért még fizetnének is? Na meg, 1 év alatt még a legrosszabb térségben is találni munkát, ha feketén is. Szerintem te inkább valami jó munkahelyre vársz (valahol érthetően) de addig sem nekik kellene eltartani, meg elvárni, hogy ruházzanak is felnőtt létedre. Én is 24 vagyok, de nem lakom otthon és amíg nem volt munkám sem vártam tőlük a csodát.
2014. márc. 19. 14:14
 19/27 anonim ***** válasza:
Ha egy éve munkanélküli lennék, nem azon siránkoznék, hogy nincs ruhám, és a föld alá süllyednék, ha 24 évesen még a nagymamám ruházna, meg a szüleim etetnének. (Ugyanennyi idős vagyok, férjezett, két éve dolgozom, pedig az enyém sem keresett szakma, túlképzettség van, és kisváros a keleti részlegen...)Ne csodálkozz, hogy gyerekként kezelnek, amíg az vagy! :/
2014. márc. 19. 18:21
 20/27 anonim ***** válasza:

Hát nekem se tűnsz olyannak, mint aki agyba főbe keresné a munkát...

Ennek ellenére azért elhiszem, hogy bizonyos helyeken nagyon nehéz munkát találni. Én suli után hónapokig hiába adtam be a jelentkezésemet bárhova, még csak vissza se hívtak. Így maradt a munkaügyi regisztráció, ahol egy tanfolyamon vehettem részt, amiért (igaz keveset), de pénzt is kaptam. Amióta letelt, megint munkát keresek most már Budapesten, de hiába.. :(

2014. márc. 19. 23:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!