Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért piszkál folyton anyám...

Miért piszkál folyton anyám azzal, hogy menjek el dolgozni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Lassan egy éve munkanélküli vagyok (24 éves).

Míg volt fizetésem,természetesen segítettem anyuéknak.

Most azt mondja anyám, hogy tök mindegy hogy gyárba, vagy wc-t pucolni, de helyezkedjek el valahová dolgozni, mert ők nem fognak tovább kitartani.

Azt megjegyzem, hogy ruhám nincs, ezeket egyáltalán nem kapok, ilyen téren a nagyim segít.

Szórakozni nem járok, mert nincs pénz ugye, kérni nem is kérek, de nem is kapnék szórakozásra, ami néha azért hiányzik. Állandóan feszültség van, apum, és anyum is beszólogat.

Például apum van hogy bejön ha este olvasok, és lekapcsolja a villanyt, hogy reggel olvassak, ne fogyasszam az áramot. Internetezni, számítógépezni ritkábban szoktam, ha észreveszi anyu, ezért is szól.

Volt hogy apuval elvetette a laptop töltőjét, mintha egy 12 éves gyerek lennék.....

Főzni is szoktam, takarítok, igyekszem segíteni, de ha segítek, ha nem, akkor is megkapom ezeket....

Ha találnék munkát, mennék még takarítani is, jó, bevallom gyárba nem szívesen, mert 3 helyen is dolgoztam, és nem bírtam a gyárat, de ha nincs más....

Viszont nem érti meg anyu, hogy ez nem úgy megy hogy hoppá gondolok egyet, és máris dolgozom.

Szerinte munkát lehet találni 2 hét, vagy max 1 hónap alatt.....

2014. márc. 18. 22:44
1 2 3
 1/27 Jégtánc ***** válasza:
59%
Talán azért,mert tényleg el kellene menni dolgozni.Mi a szakmád? Miért nem tudtál ennyi idő alatt elhelyezkedni?
2014. márc. 18. 22:47
 2/27 anonim ***** válasza:
80%
Milyen végzettséged van, milyen munkakört szeretnél betölteni, ha lenne lehetőséged?
2014. márc. 18. 22:52
 3/27 A kérdező kommentje:

Bolti eladói szakmám van ( okj-s)

sajnos nem nagyon tudok elhelyezkedni vele

2014. márc. 18. 22:57
 4/27 Jégtánc ***** válasza:
90%
Hol laksz?
2014. márc. 18. 22:59
 5/27 anonim ***** válasza:
77%
Ezzel nem is nagyon lehet ( főleg kisvárosban..) Nekem is ez a szakmám, de semmit nem ér.. Kb. 3x annyi eladó van, mint munkahely a környéken....
2014. márc. 18. 23:01
 6/27 anonim ***** válasza:
77%

Sajnos én is ebben a cipőben jàrok ,csak annyi különbséggel,hogy nekem főiskolai végzettségem van. Engem tàmogatnak és nem tàmadnak a szüleim,mert tudjàk,hogy nincs könnyű dolgom.

Mondjuk az én szüleim nem is hagynàk,hogy wc pucolónak menjek el. Tudom nem szégyen a munka,de nem ezért tanultam,ennél többre szeretném vinni. Sok sikert neked is az àllàskereséshez.

2014. márc. 18. 23:05
 7/27 anonim ***** válasza:
100%
6-os voltam még annyi,hogy agyba főbe küldöm az önéletrajzomat és a szüleim tudjàk,hogy engem nagyon zavar,hogy nincs munkàm. Eddig voltam pàr interjún,de végül nem ràm esett a vàlasztàs,de nem adom fel,majd 1x nekem is szerencsém lesz.:)
2014. márc. 18. 23:10
 8/27 anonim ***** válasza:
86%

Lányként egy érettségivel már pultos is lehetsz, vagy még jobb csak el kell tudni adni magadat.

Valóban nem könnyű úgy létezni hogy az orrod alá dörgölik, de elhiszem hogy nem nagyon lehet szakmunkás papírral boldogulni, ha nincs épp üresedés azért, vagy ha rutinos jártas embert keresnek akkor meg amiatt.

21F

2014. márc. 18. 23:18
 9/27 anonim ***** válasza:
25%

pár ismerősöm dubai-ba jár heti turnusokban mennek, és a fizetés is nagyon jó.

ők azt mondják, táncolni mennek.

2014. márc. 18. 23:31
 10/27 anonim ***** válasza:
100%
Nagy valószínűséggel azért, mert nincsenek jó anyagi körülményeitek és ők abban a rendszerben nőttek fel, ahol elképzelhetetlen volt, hogy valaki egy évig munkanélküli legyen. Nálunk is ugyanez volt, csak a párom értette meg, hogy nincs munkalehetőség a környéken, a szüleim meg szívták a véremet, pedig nálunk nem volt gond a pénzzel. 26N
2014. márc. 19. 00:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!