Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyám le akarja vágni a...

Anyám le akarja vágni a hajam, mert állítólag hosszú hajjal nem mehetek se továbbtanul, se dolgozni. Mi mondjak neki?

Figyelt kérdés
Egyébként fiú vagyok. 21 éves és egy szakmunkás suliba fogok menni szakot tanulni, mert nincs megfelelő végzettségem. De ő előtte rövidre akarja vágni, mert szerinte így nem mehetek se oda, se dolgozni, mert így nem vállalnák a tanításomat és nem adnának munkát. Pedig nagyon ápolom a hajamat.
2011. febr. 6. 17:19
1 2 3 4 5
 1/46 anonim ***** válasza:
85%
Nehogy levágasd! Majd a munkáltató közli, ha problémája van vele.
2011. febr. 6. 17:24
 2/46 anonim ***** válasza:
79%
Hülyeség, max azt mondják, hogy maximum vállig érhet és össze kell fogni. Nekem bratyóm hosszúhajú :)
2011. febr. 6. 17:25
 3/46 anonim ***** válasza:
88%
Mivel 21 éves vagy, te döntöd el, hogy neked hogy tetszik. Még ha lila lenne, megérteném, de a hosszú haj szerintem simán vállalható, munkahelyen is.
2011. febr. 6. 17:26
 4/46 anonim ***** válasza:
88%

Párom diplomás informatikus (27 éves), hosszú hajjal, egy jól menő cégnél kapott munkát, ahol diplomások vannak, szintúgy hosszú hajjal. :D

Ez nem indok, sok helyen vannak hosszú hajú férfiak, kórházban az egyik ápolónak is majd' derékig érő haja volt, szépen össze kell fogni és kész, aztán úgyis kitapasztalja az ember, hogy mi a határ.

2011. febr. 6. 17:26
 5/46 anonim ***** válasza:
80%
Mivel 21 éves vagy, te döntöd el, hogy neked hogy tetszik. Még ha lila lenne, megérteném, de a hosszú haj szerintem simán vállalható, munkahelyen is.
2011. febr. 6. 17:27
 6/46 anonim ***** válasza:
45%

... vagy nem közli csak nem veszi fel.

Egyébként szerintem addig fölösleges ilyenen problémázni míg nem tartasz ott, hogy állást keresel. Az iskolában ez biztosan nem lesz probléma, ma már nem ilyen világot élünk. Az meg, hogy nem kapsz vele munkát... Lehet, hogy rögtön elsőre tök jó munkahelyed lesz. De azért 6.-8. próbálkozásra én is átgondolnám ezt a fizimiska váltást.

7/46 A kérdező kommentje:
Össze szoktam fogni. Ez nem gond.
 8/46 anonim ***** válasza:
76%
testverem kozgazdasz /29, majdnem derekig ero haja van, munkatarsanak(35) vall alatt ero, penzugyi irodaban dolgoznak...
2011. febr. 6. 17:33
 9/46 anonim ***** válasza:
84%

Le ne vágasd!

Mondom ezt úgy, hogy jó 15 éve rockerek, gótok közt töltöm az életem, közülük kerül ki a barátaim többsége.

A munkakeresés mindenkinek probléma, manapság ez egyáltalán nem számít. (Max. ha csúnya, ápolatlan hajról van szó.)

Változnak az idők, középiskolai, egyetemi férfi tanárt is tudok (természetesen ápolt, összekötött) hosszú hajjal, sőt, orvost is.

Ha jól értem, Te fizikai munkára akarsz menni, ott pláne a kutya nem törődik vele. Max. munkavédelmi szempontok miatt össze kell kötni, esetleg pl. gyárban hajhálót kell viselni (mindenkinek)

Max. akkor lenne ez gond, ha üzletember, menedzser, politikus akarnál lenni, valami szalon állásban akarnál dolgozni. De akinek hosszú haja van, azt úgysem a szalonmunkák felé húzza a szíve :)

Le ne vágasd a hajad, úgy utálom, ha egy hosszú hajú pasi levágatja! :P

2011. febr. 6. 17:34
 10/46 anonim ***** válasza:
79%
Ha a munkaadód azt mondja, hogy le kell vágatni a hajad, akkor gondolkozz el rajta vállalod e a munkát, vagy sem. Addig felesleges gondolkozni ezen. Anyud valószínűleg csak saját önző érdekeiből akarja levágatni a hajad, mert neki úgy jobban tetszene.
2011. febr. 6. 17:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!