Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyám le akarja vágni a...

Anyám le akarja vágni a hajam, mert állítólag hosszú hajjal nem mehetek se továbbtanul, se dolgozni. Mi mondjak neki?

Figyelt kérdés
Egyébként fiú vagyok. 21 éves és egy szakmunkás suliba fogok menni szakot tanulni, mert nincs megfelelő végzettségem. De ő előtte rövidre akarja vágni, mert szerinte így nem mehetek se oda, se dolgozni, mert így nem vállalnák a tanításomat és nem adnának munkát. Pedig nagyon ápolom a hajamat.
2011. febr. 6. 17:19
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
Ha külön az iskola nem kéri (mert, mondjuk, veszélyes gépek között tanulnátok, gyakorolnátok), akkor felesleges.
2011. febr. 6. 19:41
 32/46 A kérdező kommentje:
Egyébként anyám fodrász. Lehet, hogy ennek is van köze ehhez?
2011. febr. 6. 19:43
 33/46 anonim ***** válasza:

Nekem meg nyelvpiercingem van. Szülők aggódtak, hogy jajj, nem fogsz munkát kapni. DEhogynem kaptam és csak olyan helyeken dolgoztam, ahol naponta több ügyféllel kellett személyesen tartani a kapcsolatot. Pont ezért nem az orromba vagy a szemöldökömbe rakattam, mert az már visszatetszést kelthet.

A hosszú hajjal sincs semmi baj, ha összefogod, vagy ha a munka megkívánja, hajhálóval, sapkával takarod.

A rasztás példát említette valaki - mondjuk az más tészta, mert nehéz tisztítani és én se látnék szívesen raszta szakácsot az ételem felett, fene tudja mi potyogna a kajába...

De egy ápolt hosszú haj nem gond. Össze lehet fogni, be lehet fonni, sapkát lehet húzni rá.

Anyukád ezzel akar zsarolni, mert neki nem tetszik a hosszú hajad, ennyi. Ne engedj neki.

2011. febr. 6. 19:48
 34/46 anonim ***** válasza:
Senkit nem fog érdekelni a hosszú hajad szerintem. Max. munkavédelmi okból tudnám elképzelni, de arról csak tudnál...
2011. febr. 6. 20:08
 35/46 anonim ***** válasza:

Ez butaság :)

Egy suliban sem szólnak azért, mert hosszú a hajad.Hagyd csak meg.

Ha majd dolgozol a munkavállalód szólhat érte,hogy hosszú a hajad,de ha nem emberekkel fogsz foglalkozni maximum csak annyit fog kérni,hogy fogd össze.

Esetleg a végéből vágass egy picit.Érdemes úgyis 2-3 havonta vágatni belőle.Talán ennyi is elég anyukádnak :)

21/L

2011. febr. 6. 20:54
 36/46 anonim ***** válasza:

Mondd meg anyukádnak, hogy így jobban tetszel a lányoknak.

Igen, a fodrászok mániája, hogy nem bírják a sima, egyenes hosszú hajat (igazából nőkön sem), és mindenkin fazonra vágott, beállított frizurát akarnak látni. :D

2011. febr. 6. 21:00
 37/46 anonim ***** válasza:
Igen, a rasta könnyebben keltheti ápolatlanság benyomását.
2011. febr. 6. 21:01
 38/46 anonim ***** válasza:

Rengeteg hosszú hajú fiú barátom van, sőt, a kedvesem is az, mégis van munkája.

Anyukád cseppet rosszul tájékozott, vagy csak így akar rávenni, hogy vágasd le, mert neki nem tetszik.

Amúgy nekem majdnem derékig érő raszta hajam van, az orromban és a számban karika, mégis egyetemre járok.

Erről ennyit.

Továbbtanulásnál a pontokat nézik, a munkáltató meg tényleg fog szólni, ha problémája van a kinézeteddel, de ha ápolt vagy és a hajad nem egy zsíros szénaboglya, akkor nem lesz semmi probléma.

L/23

L/23

2011. febr. 6. 21:04
 39/46 anonim ***** válasza:
62%

És bocs az OFF-ért, de olvasom itt a "raszta ápolatlan", "nehezen lehet tisztítani" általánosításokat.

Mint az előző kommentemben írtam, nekem majdnem derékig érő rasztám van, de szerintem az egyik legtávolabb álló jelző, amivel illethetnének, az az ápolatlanság.

Egy "normális" haj éppúgy lehet ápolatlan, mint egy raszta.

Nem szeretem, hogy sokan a piszokkal és az igénytelenséggel párosítják ezt a hajviseletet és rettenetesen dühít.

Én hetente 2X megmosom a hajamat, szépen rendben is tartom.

Semmivel nem nehezebb tisztítani, mint egy sima hajat, csak lassabban szárad, ennyi.

Ezt csak azért írtam, mert tényleg irritáló, hogy egy csomó embernek gőze nincs ezekről a dolgokról de úgy osztják róla az észt, mintha baromira értenének hozzá.

Na, csak ennyi.

L/23

2011. febr. 6. 21:12
 40/46 anonim ***** válasza:
Amúgy lehet h tök jól állna neked a rövid haj és azért mondja mindig.Pl van az a müsorvezető is a nagy vagy! cimü vetélkedőbe,Szabó Máté,na neki is volt régen h összefogott hosszú haja volt,szerintem nem állt jól neki,és levágatta és kiderült h elég helyes az arca,de van más ismi is aki szintén kellemesebben néz ki rövid hajjal,mondjuk én nem szeretem a hosszu haju fiukat,nekem nem jönnek be,de ne is tetsedjen mindekinek ugyanaz,szóval tiszteletben tartom ha valaki hosszuhaju.anya is lehet h szivesebben látna rövid hajjal mivel lehet helyes a pofid és jobban állna szerinte.Ha te nagyon nem akarod levágadtni ne hagyd magad.Szoktam mondani példának h lehet h egy csajnak tök jol áll a szoknya,de ha sportok és ki nem állhatja a szoknyát akkor rosszul érzi maát benne,szóval nem feltétlen mindig az kel hordani ami mások szerint jó,ha nem érzed magad jól.
2011. febr. 6. 21:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!