Anyám le akarja vágni a hajam, mert állítólag hosszú hajjal nem mehetek se továbbtanul, se dolgozni. Mi mondjak neki?
21:13
Ízlések és pofonok.
De ha levágatnám hajam, akkor azzal csak anyámnak felelek meg. A többi csajnak nem. Szerintük inkább a hosszú haj áll rajtam jól. Meg nemcsak miattuk hosszú, hanem magam miatt is, mert így érzem jól magam. Régen rövid hajam volt. Nem tőle magam jól, nagyon torz volt az énképem és akkor kevésbé voltam sikeres a lányoknál. Most javult és még több lánynak jövök be, mint röviddel. Ha levágatom, akkor az olyan, hogy most nem többségre hallgatok, hanem a kisebbségre. Ezzel magammal szúrok ki.
Ápolom, mosom és összefogom. Mindent megteszek, hogy ne legyen ápolatlan hatású.
Akkor közöld anyukáddal a döntésed, gondolom,éjjel nem fogja levágni,míg alszol. (csak nem...)
Vagy ha célravezetőbbnek érzed, mondd azt,hogy jó,"majd",és mindig odázd el.
Nem olvastam el a válaszokat.
Ez butaság, én nő vagyok, érettségi után szakmát mentem tanulni (kozmetikus) szinte mindenkinek hosszú haja volt, csak lányok voltunk, munka közben természetesen össze kell(ett) fogni, műkörmünk nem lehetett, mert nem lehet vele rendesen tisztítani, masszírozni és a karmolás veszélye is nagy, de ezt év elején úgy is elfogják mondani, kizártnak tartom, hogy a hosszú haj akadály lenne, munkavállalásnál csak max. az '50-es években nevelkedett vaskalapos főnöknek lehet vele problémája (az előző rendszerben a hosszú hajú fiatalembereket akár csak úgy fogták a rendőrök és bekísérhették fodrászatba levágatni a hajukat, iskolában sem nézték jó szemmel). Mondjuk nekem nem jön be a hosszú haj egy férfin, de ez abszolút a Te döntésed, ha 14 lennél, anyukádnak akkor sem igazán lenne beleszólása abba, hogy hord a hajad, nyilván ez azért még nem extrém eset (pl. lila, punk haj) amikor én is szólnék a gyerekemnek, de a hosszú hajban semmi extrémitás nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!