Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyám le akarja vágni a...

Anyám le akarja vágni a hajam, mert állítólag hosszú hajjal nem mehetek se továbbtanul, se dolgozni. Mi mondjak neki?

Figyelt kérdés
Egyébként fiú vagyok. 21 éves és egy szakmunkás suliba fogok menni szakot tanulni, mert nincs megfelelő végzettségem. De ő előtte rövidre akarja vágni, mert szerinte így nem mehetek se oda, se dolgozni, mert így nem vállalnák a tanításomat és nem adnának munkát. Pedig nagyon ápolom a hajamat.
2011. febr. 6. 17:19
1 2 3 4 5
 11/46 BlackSword ***** válasza:
66%

Le ne vágasd... Ezek csak kifogások... Se a továbbtanulásban nem lesznek gondjaid... Miért lennének... Se a munkában... Ma ez már teljesen elfogadott...

Nekem nagyapám mondta vagy 5évog, hogy vágasd le, meg nem áll ez jól egy fiúnak, meg a hasonló szöveg... Aztán leállt... Ma már szóvá se teszi...

2011. febr. 6. 17:38
 12/46 anonim ***** válasza:
77%

Ha vállalkozó lennék, örülnék az ilyen jelentkezőknek. Túl vagyok bőven a tini korszakon, de nekem nagyon bejön az ápolt hosszú haj, hátul összefogva. Szerintem egyértelműen arra utal, hogy akinek ilyen a haja, az nagyon odafigyel a megjelenésére, igényes a külsejére.

A Budapesti Állatkert szóvivőjének is ilyen frizurája volt, és még helyes pofija is. Nekem ápoltságot jelent. Aki beleköt, az el van maradva egy fél évszázaddal.

2011. febr. 6. 17:40
 13/46 A kérdező kommentje:

17:34

Jól értetted. Fizikai munkáról van szó. Rocker vagyok (még gitározok is és pár hónap múlva egy bandában fogok játszani), de ez most mellékes.

De most nagyon bizonytalan vagyok ettől. Félek, hogy emiatt nem tudok szerezni munkát. Rövid hajjal nem nézek ki jól.

Egyébként azt megfigyelhetem, hogy hosszú hajjal sikeresebben vagyok csajozásban. Szerintem nemcsak azért, mert jól nézek ki vele, hanem mert több az önbizalmam és magabiztosabb vagyok tőle.

2011. febr. 6. 17:43
 14/46 anonim ***** válasza:
71%
nekem s le kellett vágnom anyám miatt szakmunkás iskolába menet. meg is bántam lelkileg nagyon szar volt. ugyanis több hosszúhaju srác is volt a suliba. és ugy mentek oda tanulni. aztán álltalánosba ia párszor ha szar volt a bizonyitványom miatt volt hajvágás. de gyorsan nő a hajam. egyszer sugalták hogy munkavédelmi szempontból hosszú a hajam le kéne vágni. (majdnem derékig érő) azóta befonva hordom. (naponta ujra van fonva, és még ez nem veszi igénybe annyira mintha csak sima lófarokba lenne fogva.) két munkahelyem volt. hoszú hajjal mentem oda. és alkalmaztak. ha a külső alapján itél valaki az könyen átbaszható ember.
2011. febr. 6. 17:44
 15/46 anonim ***** válasza:
74%

Hali

Le ne vágasd a hajad. Nekem is ugyan ez a duma volt csak kb. 17 évesen akarta levágatni a hajamat anyám.

Most 34 éves vagyok és még mindig hosszú a hajam, van munkám és nem szólnak érte, csak vagy sapka vagy fejkendő. Egyébként én is fizikai munkát végzek már 16 éve hosszú hajjal.

2011. febr. 6. 17:49
 16/46 anonim ***** válasza:
72%

Semmiképp ne vágasd le!! Az egy dolog, hogy nekem személy szerint bejönnek a hosszú hajú pasik, de azért már simán elfogadott a hosszú haj a férfiaknak is.

Az én környezetemben is több hosszú hajú férfi van, van aki diplomával, jól fizető vegyész állással is.

Amíg ápolt vagy - amit írtál is -, nincs semmi gond a hosszú hajjal. Ahogy írta egy előző válaszoló is, az is mutatja, hogy odafigyelsz magadra.

Aki meg ebbe kötne bele, az belekötne másba, ha épp levágatnád a hajad, ergo jobb is, hogy nem oda mész dolgozni.

Ne aggódj, és ne hagyd, hogy anyud uralkodjon feletted felnőtt létedre, azaz ne is vágasd!! :)

28N

2011. febr. 6. 17:51
 17/46 anonim ***** válasza:
4%
Sajnos Anyádnak igaza van.A munkáltató pedig sosem fogja mondani, hogy mit csinálj magaddal. Csak annyit fog közölni, hogy sajnálattal értesítem, de nem Önt alakalmaztuk. Ha Te lennél az igazgató,Te is így gondolkoznál.Iskolában még elmegy,de munkát csak olyat fogsz esetleg találni,amitől sokkal jobbra vágytál.
2011. febr. 6. 17:51
 18/46 anonim ***** válasza:
82%

ugyanmár! egyik egyetemi tanárom is hosszú hajú, ez a legkisebb gond vele :P

fizikai melónál senkit nem érdekel, h az embernek milyen a haja.

hagyd úgy ahogy van, felnőtt vagy, a te dolgod, h milyen a hajad.

2011. febr. 6. 17:53
 19/46 anonim ***** válasza:
69%
Ezt a rossz dumát..
2011. febr. 6. 17:54
 20/46 anonim ***** válasza:
74%

A "sajnos anyádnak van igaza"

arra értettem hogy ezt a rossz dumát..

ritka hülyeség.

2011. febr. 6. 17:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!