Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyám le akarja vágni a...

Anyám le akarja vágni a hajam, mert állítólag hosszú hajjal nem mehetek se továbbtanul, se dolgozni. Mi mondjak neki?

Figyelt kérdés
Egyébként fiú vagyok. 21 éves és egy szakmunkás suliba fogok menni szakot tanulni, mert nincs megfelelő végzettségem. De ő előtte rövidre akarja vágni, mert szerinte így nem mehetek se oda, se dolgozni, mert így nem vállalnák a tanításomat és nem adnának munkát. Pedig nagyon ápolom a hajamat.
2011. febr. 6. 17:19
1 2 3 4 5
 21/46 A kérdező kommentje:

Gyakran mosom. 2-3 naponta. Szóval nem nevezhető ápolatlannak. És igyekszem normálisan is összefogni az egészet.

Nővérem se hagy vele békén, mert szerintem úgy nézek ki, mint "egy elb@szott csaj".

Röviddel meg nem tudok mit tudok mit kezdeni. Úgy nagyon torz az énképem. Szeretem, ha hosszú a hajam. Nagyobb az önbizalmam is és jobb az énképem.

2011. febr. 6. 17:58
 22/46 anonim ***** válasza:
80%

A suliban nem lesz gond.

A munkával kapcsolatban annyi igaz, hogy ha nem teszel jó benyomást a főnökre, mást vesz fel. De természetesen az összkép számít, nem csak a hajad hosszúsága. De tény, hogy lehet hátrány.

34N

2011. febr. 6. 17:59
 23/46 anonim ***** válasza:
Vannak munkák ahol figyelembe veszik vannak ahol nem.Tényleg én is hallottam rola hgy valakit azért nem vettek fel sazkácsnak(dolgozni)mert rasztás haja volt és nem tetszett a munkáltatonak,rengeteg helyről elutasitották még gyakorlatra is nehéz volt neki helyet találni.A suliba biztos h ha van valami elvárás amit kétlek,akkor majd szolnak,mert tudom h van ahol nem szeretik a festett hajat vagy nöknél a minit stb.A suli időben szerintem semmi bajod nem lesz belőle ha megmarad a hajas,ne hagyd magad föleg ha így érzed magad jól.Munkánál ahogy irtam teljesen munka és munkáltató függő.Tényleg valahol pl.szolnak hajért piercingért stb.
2011. febr. 6. 17:59
 24/46 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a szülészorvosom volt hosszúhajú fiatalember :D Semmi kivetnivalót nem találtam benne.

Amikor apukám volt fiatal, akkor volt ilyen cirkusz ebből a hosszú hajból, de manapság már szerintem senkit nem érdekel.

2011. febr. 6. 18:04
 25/46 anonim ***** válasza:
100%

Hát fizikai munkásnak szerintem tök mindegy hogy hosszú a haja vagy nem.

Nekem is hosszú a hajam és fizikai melót végzek. Egy szót sem szólt a főnököm, csak munkavédelmi oktatáson kérdezték meg hogy mit csinálok a hajammal (sapka vagy kendő). Első perctől sapkát hordok így nem gond

Semmi hátránya munkavállalás szempontjából.

Le ne vágasd!!!

2011. febr. 6. 18:07
 26/46 A kérdező kommentje:

18:07

Nyilvánvaló. Ilyenekben hajlamos vagyok dolgozni én is. Ezzel nincs gond. Csak amiatt aggódok, hogy tényleg figyelembe veszik-e. Nem fogom levágni, mert így érzem jól magamat a bőrömben.

2011. febr. 6. 18:13
 27/46 anonim ***** válasza:
Ha elő akarja neked írni, akkor nagyon határozottan utasítsd vissza. Önálló döntésekre képes felnőtt ember vagy. Biztos nem engedném a helyedben, hogy más beleszóljon abba, ami kizárólag a te döntésed. Ez nem jelenti azt, hogy ne mondhatná el a véleményét, és miután elég sok közötök van egymáshoz, a véleményét akkor is hallgasd meg tisztelettel, ha nem értesz vele egyet. Ha viszont csökönyösen ragaszkodik hozzá, akkor egy idő után rázd le. El kell érned, hogy ne akarja egy felnőtt embernek előírni a hajviseletét. Ezeket a köröket legkésőbb 7-8 éve le kellett volna futnotok, de jobb későn, mint soha.
2011. febr. 6. 18:17
 28/46 anonim ***** válasza:
100%

Ne vágasd lee!

Az mellékes, hogy énis oda meg vissza vagyok a hosszú hajú pasikért, de egyet értek az előttem szólókkal, hogy senkii semmit nem fog szólni. Ma voltam a MediaMarkt-be, és ott is volt több pasi is, akinek majdnem derékig érő haja volt, összefogva. (munkások). Apám üzletember, van egy cégünk, és régebben neki is hosszú haja volt.Mégis jólmegy minden. :D Szóval lene vágasd! :D

2011. febr. 6. 18:21
 29/46 anonim ***** válasza:

Jajj jajj le ne vágasd! Nekem pl. életem álma, hogy majd hosszú hajú férjem lesz aki sosem fogja levágatni, akkor sem ha megőszül :D Egyébként sok srác érettségi után vágatja le a haját, ezt már megfigyeltem az ismerőseim körében, de nagyon nem tetszik ez a "szokás". Szóval jó, hogy vannak akik idősebb korukban sem akarnak megválni tőle :)

23L

2011. febr. 6. 18:27
 30/46 anonim ***** válasza:
Miért kellett lepontozni azt a válaszadót,aki 34 évesés még mindig hosszú haja van?! Istenem, begyöpösödött majmok...!
2011. febr. 6. 19:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!