Hogy ítéltek meg egy olyan helyzetet, hogy valaki 25 évesen még a szüleitől függ?
"Az autót akkor viheti el, ha a szülei engedik, akkor is csak ha muszáj."
Hát igen, az autó elvileg benzinnel megy, ő meg gondolom nem száll bele.
A másik, hogy én sem szívesen adnám oda másnak az autót.
Sok minden számít egyébként.....
Milyen végzettsége, szakmája van az illetőnek?
Csak, és kizárólag a szakmájához illő állásajánlatokra korlátozódik a munkakeresés?
Csak azért kérdem, mert nekem van egy 28 éves férfi ismerősöm, akinek bölcsész diplomája van, amivel szinte sehol sem talál munkát, de kijelentette, hogy ő 200 ezer forint alatti fizetésért nem megy sehová.
Inkább az anyjáék nyakán él.
Elhiszem, hogy van olyan, akinek nehezen megy az álláskeresés,nem lehet egyik napról a másikra elhelyezkedni, ez tény,de aki akar, az szerintem talál munkát 2 év alatt.
Lassan 25 éves leszek,dolgozom közel 2 éve 4 órában!De annyi a fizetésem,hogy ha nem otthon laknék a szüleimmel, akkor éhen hallnék! Nem mondanám ,hogy szar az állásom,ha szerencsém lesz augusztustól 8 órában fogok dolgozni,de ez függ pár dologtól!És igen,van h a szüleimtől vagyok kénytelen pénzt kérni,vagy eladom a dolgaim/amikre nincs szükségem/ és abból veszek magamnak ezt azt!
Nem könnyű..de ez van! Biztos jönnek majd az olyan válaszok,hogy keressek másik munkát..igen ám..de amit itt kapok juttatások/ prémiumok máshol nincsenek sőt a buszt sem igen akarják fizetni!Biztosat bizonytalanért nem adom fel!Sőt 3 évig munkanélküli is voltam akkor is szüleim adtak pénzt!Nem ítélem el az olyat,aki még x idősen szüleivel él,vagy kell tőlük pénzt kérni!Mai világba itt Magyarországon melót találni még protekcióval is nehéz!! El kell menni munkaügyi központba,bármilyen tanfolyamra jelentkezni sikeresen elvégezni,esetleg nyelvet tanulni és kihúzni Külföldre...remélem hamarosan összejön nekem
"Nettó 200 alatt én sem mennék sehová."
Ez a kijelentés végzettségtől és tapasztalattól függően lehet reális, vagy nevetséges is.
"Az autó dolog nem a pénztől függ, egyszerűen ilyenek a szülei."
Természetesen meg lehet érteni azért a szülőket is.
Ha nincs semmi keresete, ne azon lovagoljon már, hogy odaadják e a kocsit a szülők, vagy sem....
Én anno 3 hónapnyi munkanélküliség után kaptam megy anyámtól, hogy 18 éves korom után már nem köteles eltartani engem, figyeljek oda a víz, és az áram fogyasztásra, ne olvassak este villanynál...stb.
Én dolgoztam szinte mindenhol....gyors éttermek,gyár, takarítás, és csak most jutottam el oda, 25 évesen, hogy irodában dolgozom.
valamiért a többit nem küldte el....
még annyit írtam, hogy elköltöztem, és most egyedül élek.
sajnos aki a szüleivel él, annak alkalmazkodnia kell hozzájuk.nekem se volt nehéz, de azon voltam, hogy minnél előbb elköltözzek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!