Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy mondjuk el a szüleimnek,...

Hogy mondjuk el a szüleimnek, hogy terhes vagyok, ha ezzel lehet, hogy elveszítem őket?

Figyelt kérdés

Terhes vagyok és lassan el kell nekik mondanom. A baj az, hogy nem tudják, hogy újra együtt vagyok a párommal.

Ő 34 éves és fél éve szakítottunk (előtte több, mint 5 évet voltunk együtt), de újra összejöttünk, csak erről a szüleim nem tudnak. Ők sosem kedvelték, szerintük nagy volt a korkülönbség, hatalommániás, a pénzével megvásárolt (gazdag és ezért eléggé megváltozott az életem, miután összejöttünk) és csak kihasznál, csak azt látták, hogy a kapcsolatunk miért nem működhet.

A legjobb barátnőm szerint ha megtudják, hogy gyerekünk lesz, elveszítem őket, mert amíg együtt voltunk, rengeteget veszekedtünk apáékkal és miután szakítottam a barátommal, sokszor mondták, hogy végre észhez tértem, tudták, hogy nem fognak bennem csalódni és hasonlókat.

Szeretem őket, mert a szüleim, de a páromat nem akarom egyszer elveszíteni miattuk.

2014. márc. 12. 15:02
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:

Nem a párommal kapcsolatban vagyok bizonytalan, hanem nem tudok úgy beszélni a szüleimmel, hogy ne tartsak a reakciójuktól. Mindennel ez van, nem csak a terhességemmel kapcsolatban.

Sosem tudtam velük őszintén beszélni. Amíg iskolás voltam, arra neveltek, hogy nekem kell a legjobbnak lennem, sokszor megbüntettek számomra nevetséges indokokkal. Rengeteget hallgattam, hogy semmire nem fogom vinni, mégis mit akarok, teljesen olyanná váltam, amilyenné akarták, hogy váljak.

Anyával sosem volt meg közöttünk az a jó anya-lánya kapcsolat, nem tudtam vele fesztelenül beszélgetni, folyton titkolóztam a szüleim előtt.

Nem lesz beleszólásuk a babával kapcsolatos dolgokba, de azért ez nem olyan, mintha egy szombati ebédet beszélnénk meg.

A barátommal pedig az volt a bajuk, hogy apa szerint biztos benne van alvilági ügyekben("ember tisztességes munkával annyi pénzt nem keres egy hónapban"), rossz hatással volt rám, mert miatta megváltoztam és ahogy 18 éves lettem, elköltöztem anyáéktól és tényleg nagyon megváltozott miatta az életem, de én ezt pozitívumként fogtam fel és boldog voltam.

Amikor pedig szakítottunk, az az időszak egyedül maga volt a pokol és az nem vigasztalt, hogy a szüleim büszkék voltak rám...

2014. márc. 12. 15:40
 22/24 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy az a bajuk, hogy nem akar feleségül venni. Egy barátnőt nagyon könnyű otthagyni, és nem kell a vagyont felezni.

De ez a te élteted, neked kell dönteni.

2014. márc. 12. 15:58
 23/24 A kérdező kommentje:
Feleségül akar venni, vagyis azt tudom, hogy hamarosan megkéri a kezemet.
2014. márc. 12. 16:01
 24/24 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem csak féltenek. És ha egyszer már szakítottatok, mi a garancia rá, hogy nem fogtok megint? Egyszer valami miatt már nem működött...
2014. márc. 12. 16:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!