Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy mondjuk el a szüleimnek,...

Hogy mondjuk el a szüleimnek, hogy terhes vagyok, ha ezzel lehet, hogy elveszítem őket?

Figyelt kérdés

Terhes vagyok és lassan el kell nekik mondanom. A baj az, hogy nem tudják, hogy újra együtt vagyok a párommal.

Ő 34 éves és fél éve szakítottunk (előtte több, mint 5 évet voltunk együtt), de újra összejöttünk, csak erről a szüleim nem tudnak. Ők sosem kedvelték, szerintük nagy volt a korkülönbség, hatalommániás, a pénzével megvásárolt (gazdag és ezért eléggé megváltozott az életem, miután összejöttünk) és csak kihasznál, csak azt látták, hogy a kapcsolatunk miért nem működhet.

A legjobb barátnőm szerint ha megtudják, hogy gyerekünk lesz, elveszítem őket, mert amíg együtt voltunk, rengeteget veszekedtünk apáékkal és miután szakítottam a barátommal, sokszor mondták, hogy végre észhez tértem, tudták, hogy nem fognak bennem csalódni és hasonlókat.

Szeretem őket, mert a szüleim, de a páromat nem akarom egyszer elveszíteni miattuk.

2014. márc. 12. 15:02
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

23 éves vagyok.

Nem függök egyáltalán a szüleimtől, de azért nem akarom, hogy soha többet ne beszéljünk.

2014. márc. 12. 15:16
 12/24 anonim ***** válasza:
39%
Vagy maradsz a pároddal és megtartod a babát, vagy ha nem akarod elveszíteni a szüleidet, akkor őket választod. A választás a tiéd, te tudod hogy lennél boldog. Nekem is volt olyan barátom, akit nem kedveltek a szüleim, és nem is tartott sokáig a kapcsolatunk, egyszerűen nem lehetett úgy élni. És jobb is lett, mert azóta már mással vagyok, boldogabb és persze a szüleim is elfogadják őt. Szerintem az lenne számodra is az ideális kapcsolat, ha olyan partnered lenne, akit kedvelnek a szüleid. De ha te görcsösen ragaszkodsz a párodhoz, akkor ne hagyd el, élj úgy, ahogy neked jó. Persze ha ilyen nagy a bizonytalanság, nem is biztos, hogy folytatni kellene, ebből sok jó nem sülhet ki, csak magadnak ártasz, ha állandóan két tűz között vagy és feszült a légkör. Mindenképpen közölnöd kell a szüleiddel, hogy terhes vagy, előbb-utóbb minden kiderül, ez nem marad titok. Nem biztos, hogy rosszallóan fognak rád nézni, lehet, hogy egy unoka az ő szívüket is meglágyítja. Persze lehet tévedek, de mint írtam, a választás a tiéd. A szüleid mindig is a szüleid maradnak, nem választhatod meg őket, de a párodat igen.
 13/24 anonim ***** válasza:
28%

miért szakítottatok? miért gondolták azt, hogy nem működik a kapcsolat?

egyébként meg el kéne dönteni, hogy mit tartasz fontosnak: a párkapcsolatot és a gyereket, vagy a szüleidet. nyilván nem fognak örülni, ha megtudják, hogy jön az unoka, de hacsak nem vagy 18 éven alatti, akkor nem nagyon szólhatnak bele.

ja, és én biztosan odavinném a nagy bejelentésre a pasit is, hiszen ketten vagytok benne a dologban, a szülők meg biztosan kíváncsiak arra, milyen további közös jövőt terveztek...

14/24 anonim ***** válasza:
91%

Nézd, ha felnőtt ember vagy, akkor a te felelősséged, hogy kivel kerülsz össze. Ők meg vagy elfogadják a döntésedet vagy nem. Én azt gondolom, hogy egy szülő igazán szereti a gyerekét, akkor elfogadja a gyereke döntését és ha nem is kedveli meg a gyerekük választottját, de legalább megpróbálják elviselni és csak ezért nem dobják el maguktól a saját gyereküket, illetve az unokájukat.

De persze vannak olyan szülők is, akik nem így állnak hozzá a dolgokhoz, de velük igazából nem lehet mit kezdeni, vagy megbékélnek előbb-utóbb a helyzettel, vagy mindig ellenezni fogják a dolgot és haragot tartanak.

Amúgy azt gondolom, hogy felnőtt ember vagy, akkor tán nem kéne félni a tetteidnek a következményeitől és szembe kéne tudnod nézni az igazsággal és azzal őszintén a szüleid elé állni.

Amúgy nem nekik szülöd a gyereket gondolom, hanem magatoknak és ha ti jól megvagytok, akkor jól megvagytok és ennyi.

Viszont ha a szüleidnek igaza van és nem őszinte szerelemből, szeretetből vagy együtt a pároddal, pláne nem úgy szülsz neki gyereket, akkor bizony igen rosszul járhatsz, mert lehet hogy lesz egy elég boldogtalan házasságod és sokat fogsz szenvedni. De te tudod, ha ez így van, akkor lelked rajta, amit választottál magadnak, azt viseld is el.

15/24 anonim ***** válasza:
97%
23 vagy, külön élsz. Akkor nőj fel agyban is. Miért kell félni a szülőktől? Nem örülnek.oké. így jártak. Majd megbékélnek idővel. MOndjuk azt se ártana tudni,hogy volt e komoly bajuk is a barátoddal, vagy csak a kora meg a vagyon. Mert ha ennyi, akkor elég korlátoltak
2014. márc. 12. 15:19
 16/24 anonim ***** válasza:
84%

nekem is furcsa ez a kérdés..

Ha elég felnőtt vagy, felnőttek vagytok egy gyerekhez, akkor nem azon kellene rugózni, hogy "jajj, mit szólnak anyukámék"

Kerek perec elmondod, hogy jön a baba, és megtartjátok

Ehhez már elvileg a szüleidnek nem lenne szabad közük lenni, hacsak nem a "nyakukra" tervezed szülni.

Tehát gondolom, összeköltöztök, hiszen közös gyereketek lesz, és nem azt várod, hogy a szüleid házában maradsz a babával.

Nem kellett volna titkolózni a szüleid előtt, hogy újra együttvagytok..

szerintem a szüleid csak aggódnak érted (talán nem ok nélkül, hiszen egy idősebb pénzesebb férfival vagy kapcsolatban) azért aggódnak, mert szeretnek és ha szeretnek akkor emiatt nem fogd elveszíteni őket, de az tuti, hogy örülni nem fognak.

elmondani nekik:

, csak egyenesen és egyszerűen, lehetőleg közösen, és nem te egyedül

2014. márc. 12. 15:20
 17/24 anonim ***** válasza:
26%
Minek akarsz gyereket?
2014. márc. 12. 15:29
 18/24 anonim ***** válasza:
43%

Kérdező, nem neked kell változni, hanem a szüleidnek. Nekem volt egy csoporttársam, akit kitagadtak a szülei, mert eljegyezte a barátja, akit nem kedveltek. (Huszonévesen, több év után.) Ha a csoporttársam meghalt volna betegségben vagy balesetben, ugyanezek az emberek életük végéig siratták volna. Azért meg, hogy "csak" boldog és szeretik egymást a párjával, kitörölték a lányt a szívükből.

Szerintem ez nagyon szánalmas dolog.

Ha szereted a párod és akarod a babát, szerintem nem kérdés, hogy felnőttként kit kell választanod. Nagyon szomorú, hogy választanod kell, de a család és a gyerek az élet rendje. Ráadásul felnőtt vagy, azért vagy felnőtt, mert döntéseket hozol és éled az életed. Nem azért, mert 18,23 vagy 43 éves vagy.

Nem szabad a szüleid zsarolásának engedned, mert

1. mi lesz, ha sokáig vagy soha nem találsz olyan férfit, akivel együtt tudnál élni? Megbocsátanád a szüleidnek, hogy közétek álltak? Ha igen, akkor ők miért nem bocsátanának meg neked? Te jobban szereted őket, mint ők téged? Ha nem, akkor meg úgyis megromlana a viszonyotok később, és akkor két szék közül a pad alatt lennél.

2. ha most engedsz, a következő pároddal is ezt fogják tenni. Soha senki nem lesz "elég jó" nekik.

3. A párt magadnak választod, nem a szüleidnek. Te élsz vele, nem ők. Úgy és azzal élsz, ahogy és akivel akarsz, és ők is úgy élnek, ahogy ők akarnak. Nem megóvniuk kell a kudarcoktól, hanem abban segíteni, hogy ha kudarc ér, fel tudd dolgozni és tovább tudj lépni. Tehát ez a "jót akarunk" duma nem állja meg a helyét. Különben is, neked az a jó, amit te érzel, nem az, amiről ők gondolják, hogy jó.

Nagyjából ennyi, viszont ha meg is békélnek (láttam ilyet is), nem lesz könnyű tiszta lappal kezdeni nekik sem és a barátodnak sem, ha előtte túl sok volt a konfliktus. De ha intelligens emberek, meg kellene próbálniuk, a te kedvedért, mert állítólag szeretnek téged. És az az igazság, hogy annak vagy fontosabb, aki hajlandó miattad békét kötni.

2014. márc. 12. 15:34
 19/24 anonim ***** válasza:
20%
Gratulálok a babához! Szerintem mutasd meg az ultrahang képeket és tuti meglágyulnak!
2014. márc. 12. 15:38
 20/24 anonim ***** válasza:
61%

"Miért kell félni a szülőktől? "

Elsősorban azért, mert a kedves szülők érzelmileg zsarolják a kérdezőt. Nemcsak ebben az esetben, hanem általában.

A kérdező meg próbál megfelelni az elvárásoknak, hogy szeressék.

Normális ember alapvetően szereti a szüleit és nem akarja elveszíteni őket. De... nem is áldozza fel magát miattuk.

Ez nagyon nehéz ilyen típusú szülőknél, és sajnos elég kevés az esély rá, hogy megvilágosodnak.

(Akinek "normális" szülei vannak, el se bírja képzelni, milyen szörnyű ez az állapot, tudod magadról, hogy "jó" ember vagy, a barátaid/ismerőseid szeretnek, a szüleidtől meg állandóan azt hallgatod, milyen szar alak vagy, pedig mindent megteszel, hogy ne gondolják ezt. Végül feladod.)

Másodsorban azért, mert a kérdező tudja, hogy "vaj van a füle mögött", mert eltitkolta a szülei elől, hogy összejöttek. (Normálisan működő családban az ilyesmit nem szokás eltitkolni.) És most lelkiismeret-furdalása van.

18.

2014. márc. 12. 15:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!