Teljesen értem miről beszélsz sajnos, vagy nem sajnos ezt sose tudom eldönteni, de nekem is már-már betegesen nagy az igazságérzetem és a legkisebb hazugságtól is a falra tudok mászni, főleg ha az teljesen értelmetlen... Kiskoromba belém verték szó szerint anyumék még 11 évesen is elverték a seg(g)em és örülök is neki hogy így tettek. Sokan ellenzik, hogy a gyereket verni kell, hát én aki elég sokszor kapott a megfelelő pillanatban azt mondom ezzel hatásosabban neveltek mintha nekiálltak volna papolni hogy mit szabad és mit nem. De nem is ez a lényeg, én a helyedben biztos nem mennék a randira utána. Amit én csinálnék a helyedben, hogy elkezdeném kérdezgetni, hogy milyen iskolai program lesz. Beszéltetném erről, hogy hányra megy suliba, mikor jön haza stb. Ha ott is kitalálja a hazugságokat nyelnék egy nagyot. Jönne a randi napja, elmenne randizni a fiúval, mikor hazajönne megkérdezném, hogy milyen volt a suliban a program, mit csináltak stb... ha még akkor is hazudik elmondanám neki, hogy kislányom tudom jól, hogy az iskola közelében nem jártál (nem kell neki tudnia hogy te tudod merre volt, meg kivel jelen esetben lényegtelen, mert mondtad hogy már máskor is hazudott neked) a lényeg hogy hazudott többször is a szemedbe na én ezt nem hagynám...még most talán helyre tudod rakni. Én tuti jól elverném, vagy az apjával elveretném hogy tudja már a helyét és hogy pont azoknak hazudozik akik foglalkoznak vele és akik szeretik szóval biztos olyan dologgal büntetném ami eddig nem volt, amire még 10 év múlva is emlékezni fog. Lehet lepontozni, de én ezeket a hazudozásokat nem nézném el, főleg hogy itthon se tanulja ezt senkitől és a hazugságokból elég csúnya jellemhiba alakulhat ki főleg ha rákap és rájön hogy ez mennyivel egyszerűbb mint elmondani az igazat akár betegessé is válhat a hazudozás és sok problémája lehet később ezzel. Szóval én jól elverném, megvonnék tőle 1 hónapig mindent. Tv, laptop, telefon mindent elvennék tőle, kiüríteném a szobáját, ha ordibál nem tetszik neki ordibáljon nem érdekelne. (max kapna valami szar alap telefont hogy el lehessen érni), de megvonnék mindent tőle. Időre haza kellene jönni, nincs délután elmászkálás, nincs barátnőzés suli után szépen jöjjön haza, be a szobájába és vacsoráig ki nem tehetné a lábát. Biztosítanám arról hogy szeretem, de vegye ezt az időszakot böjtnek és gondolkozzon el szépen a dolgain. Lehet drasztikus, de a hazugságot és a szemtelenséget egy gyerektől nem viselem el. Párom kislánya 6 éves, 3 hónapja elkezdett szemtelenkedni, próbálgatni a határait és elkezdte ezeket a füllentéseit is. Tegnap lett tele a pohár nálam is, hoztam haza az oviból és idegenekkel leállt beszélgetni, meg elkezdett integetni az autóból egy idősebb férfinek. Kérdeztem tőle, hogy ismerte-e azt a bácsit elkezdte mondani, hogy igen ismeri az ovistársának az apukája. Mondom jó akkor holnap megkérdezzük az ovistársadat. Aztán jött hogy nem tudom megkérdezni tőle, mert másik csoportba jár. Nem baj mondom majd átmegyünk akkor ketten és megkérdezzük. Na akkor jött azzal hogy nem is az oviba jár a lány hanem iskolásak már. Mikor kérdeztem hogy hívják a bácsi lányait mondott egy nevet, mikor visszakérdeztem már másik nevet mondott...aztán hogy mentse magát jött azzal hogy 2 lánya van a bácsinak össze vissza beszélt ezt most így hosszú lenne, de mondtam neki, hogy míg felérünk a lakásba meg ne szólaljon gondolkozzon el azon hogy mi az igazság ismerte azt a bácsit, vagy csak megint idegeneknek integetett. Csöndbe maradt, felmentünk, átöltöztünk na mondom akkor most mondhatod mi az igazság akkor jött egy negyedik hazugsággal. Fogtam és a hajánál fogva beráncigáltam a szobájába, behajítottam az ágyába és mondtam neki hogy szálasával fogom kitépni a haját, ha megtudom hogy még1x hazudni mer nekem, vagy bármelyik felnőttnek. Lekapcsoltam a villanyt és üldögélhetett a sötét szobába 4-től 8ig, fürdés, vacsi aztán ballaghatott vissza a szobájába. Hozzáteszem 2 hónapja szépen próbáltam beszélni vele, leültettem elmagyaráztam neki a dolgokat akkor úgy csinált mint aki megbánta és megértette a dolgokat, de rájöttem hogy nem foglalkozik hosszú távon azzal amit mondanak neki. Sajnáltam tegnap nagyon, legszívesebben bementem volna hozzá, hogy ennyire megtéptem de ezzel rontanám el az egészet. Tudja hogy szeretem, de azt is hogy megérdemelte és remélem ezek után meghúzza magát. Boccs ha hosszú voltam, vagy offoltam de ne hagyd semmiképp hogy hazudozzon neked a lányod. Értem én hogy serdülő korban van, eljárkál stb. ezzel nincs is baj, menjen, éljen, ismerkedjen, de ne hazudjon!