Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha valakiből nem lett a...

Ha valakiből nem lett a legjobb ember, szerethetik még őszintén a szülei?

Figyelt kérdés
Aki botladozott bőven, és nagyon sok fájdalmat és keserűséget is okozott, szerethető-e még?
2014. márc. 5. 20:13
 1/8 anonim ***** válasza:
53%

Igen, a jó szülő feltétel nélkül szereti a gyerekét.

Szabad erről beszélni kicsit, szabad bocsánatot kérni, hogy fájdalmat okoztál, ez elsősorban neked fontos, hisz bántó a múlt számodra. Szabad azt is megbeszélni, hogy gondolod a "javulást"- végül is a "nem lett a legjobb ember" egy holtra vonatkozik. Amíg élünk, mindig változtathatunk, igyekezhetünk egyre jobbnak lenni..

"békesség a jóakaratú embereknek":))

2014. márc. 5. 20:22
 2/8 anonim ***** válasza:
Igen, Őt kell a legjobban.
2014. márc. 5. 20:24
 3/8 anonim válasza:
59%
Természetesen! Feltételek nélkül!
2014. márc. 5. 20:30
 4/8 A kérdező kommentje:
Beszéltem már erről velük, de nem akartam túl sokat, vagy túl sokszor, mert úgy éreztem rajtuk, hogy a felhánytorgatás is megviseli őket. Pl. anyám a legtöbb ilyen beszélgetésünk végén sírt, és bár ölelés a vége mindig, hiszen béke van, és változtam / változok is, de iszonyú fájdalmat láttam a szemében. Aztán elgondolkoztam, hogy a fájdalomtól ki is lehet égni érzelmileg egy ember iránt, ezért jutott eszembe ez a kérdés.
2014. márc. 5. 20:34
 5/8 anonim ***** válasza:
40%
4 egy anya sosem ég ki a gyerekétől. Maximum pár napig meg van rendülve, de ettől függetlenül mindennél jobban a gyermekét szereti.
2014. márc. 5. 20:41
 6/8 anonim ***** válasza:
28%

Van az a határ, ami után már egy szülő sem képes szeretni a gyerekét.

De ehhez olyan égbekiáltó bűnt kell elkövetni (mittudomén lemészárolni két testvéred), ami a "botladozás" kifejezéssel leírható viselkedésnek még csak a közelében sincs :)

2014. márc. 5. 21:17
 7/8 anonim ***** válasza:
51%

Nem. Azért nem, mert rosszul látod az ok-okozatot.

Akiből nem lett jó ember, annak a szülei valószínűleg nemhogy jó szülők nem voltak, de pocsékok. Soha nem szerették vagy nem elég jól szerették a gyereküket. A hiba nem benned van, hanem a szüleidben!

Ja, és mindkét irányban nagyon kevés az ellenpélda.

2014. márc. 5. 21:30
 8/8 anonim ***** válasza:

Attól függ, mi volt a sok fájdalom és keserűség, amit okozott?

Mert így lehet, hogy szeretik őt is, de mondjuk egy normális életet élő testvért jobban szeretik.

2014. márc. 6. 09:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!