Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tehetek, ha az apukája...

Mit tehetek, ha az apukája nem akarja megismerni a gyermekemet?

Figyelt kérdés
Sajnos amikor teherbe estem, a gyermekem apukája eldöntötte, hogy nem akarja sem a gyereket, sem a velem való kapcsolatot. Így egyedül hordtam ki és nevelem a kisfiunkat, aki két éves most. Még soha nem találkoztak és én nem is erőltetem, annak ellenére, hogy nagyon örülnék annak, ha találkoznának és a kisfiamnak is lenne apukája. Az apukája teljesen elzárkózik és 1-2 fotón kívül semmim sincs róla. Néha ír egy sms-t megkérdezi, hogy vagyunk, néha már mondta is, hogy eljön, de mégsem tette. Most úgy érzem, hogy nem tudom mit tegyek. Semmiképpen nem erőltetném, de félek, hogy egyszer csak késő lesz...
2014. márc. 4. 10:25
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
70%

Kérdező, ha csak ennyit beismernél, már nem lenne semmi gond.

"Örültem hogy 34 évesen terhes lettem, egy olyan apától aki meggyőződésem szerint jó apa lehetne. Elismerem, hogy őt átvertem, de úgy éreztem, ez volt az utolsó esélyem arra, hogy jó minőségű férfitől gyerekem legyen, titokban reménykedtem abban, hogy így a férfinak is kelleni fogok.

Teljesen megértem, hogy ekkor átverés után nem akar sem velem élni, sem biológiai gyermekét látni, megértem hogy ezt nem tudja megbocsátani, mert ezzel őt is leértékeltem (férjezetlen jobb nőnek már nem kell gyerekes férfi). Tudom hogy mások előtt nem tagadhatja le gyermekét, és a gyermektartási díjat is kénytelen lenne fizetni, ha a gyermekről nem tudnék gondoskodni."

2014. márc. 4. 14:02
 32/43 anonim ***** válasza:
67%
Persze vedekezzen a pasi is de a nonek nehez ha terhes lesz es egyedul marad a gyerekkel, vagy abortuszra megy a pasi meg eli az eletet.
2014. márc. 4. 14:04
 33/43 anonim ***** válasza:
66%
Persze, hogy neki lesz nehezebb, de erre hivatkozva lerázni a felelősséget szimplán köcsögség.
2014. márc. 4. 14:08
 34/43 A kérdező kommentje:

#6-os!

Nem ismerem el, mert nem így van!!

Tanulj meg olvasni és utána kommentelj!

- soha nem kerestem azóta, mindig Ő keresett, ÉN NEM KEZDEMÉNYEZTEM SEMMIFÉLE KAPCSOLATOT

- ő kérdezett, gondolkodott, célozgatott... kért egyszer képet is

- mint írtam, nem kell a pénze (mivel nekem több van, mint neki.... mindig is több volt), tisztában vagyok azzal, hogy megtehetném, hogy szólok a gyámügynél és utána járatok, rábizonyítom, hogy ő az apa, fizessen gyerektartást (tudom, hogy sokan ezt teszik) de mint már mondtam ez nekem eszembe sem jutott, mert ha nem akarja, akkor nem akarja... de akkor miért írogat?

- de akkor miért írogat? miért keres? miért jelöl meg közösségi oldalakon???

- egyébként pedig ennyi infóból nehéz is lenne eldönteni, hogy ki a hibás, ki a nagyobb hibás....

2014. márc. 4. 14:13
 35/43 anonim ***** válasza:
60%
De az is hogyha valaki ugy lesz terhes hogy a parja nem szeretne gyereket.
2014. márc. 4. 14:15
 36/43 anonim ***** válasza:
61%
35-ös: És ha a tegyük fel, ideális esetben többszörös védekezés ellenére is terhes lesz? Na ott ki a köcsög? 100%-os módszer nincs, ez tény. Aki pedig direkt, készakarva lesz "megfogázi" céllal terhes, az szimplán hülye. Ha valakit nem hat meg az, hogy a saját gyerekét vagdossák darabokra, akkor azt az sem fogja meghatni, hogy van a világban valahol egy gyereke. Ezt sok nő nem látja be, aztán pedig kegyetlenül ráfizetnek. Én pl. olyanról is hallottam, hogy kifejezetten a faszi akarta a gyereket, aztán mikor az első védekezésmentes hónapban megfogant, akkor lelépett azzal a dumával, hogy ő át lett verve, mert ált. több hónap, mire megfogan. Biológia 1-es, és ássa el magát.
2014. márc. 4. 14:23
 37/43 A kérdező kommentje:

Ja és ha valakit még érdekel:

- nem hibáztatom sem őt sem magamat. Mindketten ott voltunk, mindketten hibáztunk.

- megtartottam a gyerekem, mert nem tudtam elvetetni, döntenem kellett, hogy tönkremegyek, vagy megtartom. Az abortusz egyébként nem is olyan kis dolog, hogy teherbe esik egy nő, aztán kiszedi magából a magzatot és él tovább boldogan, mintha mi sem történt volna... van sajnos barátnőm, aki soha nem fogja elfelejteni az abortuszát (és Ő még gyógyszerrel végezhető abortusz időszakban volt)

- nem hárítom át rá a felelősséget!!!!!!!, hiszen az egészet én vállaltam azzal, hogy megszültem a babát és ahogy így elnézem 2 évesen nem is fogom megbánni. csak kérdeztem valamit és nem is arra kaptam választ, amit kérdeztem, hanem csak megtudtam, hogy egy szemét, köcsög vagyok...

- nem győzöm azt sem hangsúlyozni, hogy én nem kerestem az apját, de mivel ő keresett párszor, azt gondoltam, hogy talán gondolkodik és elindult valami benne, vagy megemésztette a dolgot.

- ha soha nem jön el hozzánk, azt is el fogom fogadni, ha el akar jönni soha nem fogok nemet mondani.

- amúgy meg dobjatok meg kővel.... nem jön el idáig, mivel tudom, hogy mindenkinek van saját véleménye, én kíváncsi voltam a tieitekre, bár a kérdést nem értettétek meg.

- mellesleg nem nagyon tudtatok segíteni, mint az várható is volt, hiszen mindenki a saját álláspontját védi és a lényeg szerintetek az, hogy csakis én vagyok a hibás, a pénzét akarom és le akarom kötni őt :-))))

csak a valós lényeg marad ki, hogy én a jelen helyzetből szeretném a legtöbbet kihozni, vagy apjával vagy anélkül... és még egyszer írom, a pénze nélkül!!!

- ja és még valami, volt apám nekem is, csak nem sokáig... az van, hogy most nincs

Na minden jót!

2014. márc. 4. 14:35
 38/43 anonim ***** válasza:
66%
Ha eddig nem jött, akkor most már ne engedd, bár nem hiszem, hogy annyira törné magát, mert most már a gyerek az első. Sokkal több kárt okozna neki azzal, hogy meglátogatná, aztán meg megint sz*rna rám magasról, mindezt a lelkiismerete megnyugtatásáért. Hát nem. Ha még felnőttkorában is kíváncsi lesz rá, akkor esetleg, ha a fiad is akarja, de amíg gyerek, addig ne!
2014. márc. 4. 15:07
 39/43 anonim ***** válasza:
42%

"zavar_az_erőben nevű felhasználó válasza:

35-ös: És ha a tegyük fel, ideális esetben többszörös védekezés ellenére is terhes lesz? Na ott ki a köcsög? 100%-os módszer nincs, ez tény."

Tény az is, hogy ezen az oldalon csodamód mindenki védekezés mellett esett teherbe! Furcsa, hogy nők milliói meg tudják oldani, csak valahogy mindig az a pár nő esik bele a hibaszázalékba, akiktől aztán fejvesztve menekül a párja...

2014. márc. 4. 15:19
 40/43 anonim ***** válasza:
83%
Én pedig ezt írtam: "Aki pedig direkt, készakarva lesz "megfogási" céllal terhes, az szimplán hülye."
2014. márc. 4. 15:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!