Mit tehetek, ha az apukája nem akarja megismerni a gyermekemet?
Köszönöm szépen a válaszokat!
Kedves utolsó, sajnos nekem sem volt apukám :-( hát itt a probléma :-)
Sem apuka, sem nagyapa nincs, csak nagymama és én, meg keresztanya...
Van egy keresztapukája, akivel viszonylag jól elvannak, sőt elég jól, de nem akarom a családi barátunkra hárítani az apaszerepet.
Ha egy férfi tudatosítja egy nővel, hogy nem akart tőle gyereket, akkor azt a nőnek illene tiszteletben tartania.
Mivel a jog szerint abba semmilyen beleszólása sincs a férfinak, hogy akarata ellenére fogant gyermeket megtartson e a nő vagy sem, ha bebizonyosodik, hogy ő a biológiai apa akkor köteles gyermektartást fizetni, ezért csak annyit tehet a férfi, hogy az ilyen nővel és az akarata ellenére született gyermekkel nem tartja a kapcsolatot.
Nők hisznek abban, hogy egy férfit ráhatással lehet formálni, befolyásolni nagy elhatározásaiban (pl. kell-e neki az adott nő és gyerek), gyengét talán lehet, de egészségest nem.
Te utolsó, biztosan férfi vagy és szégyelld magad, hogy ilyeneket írsz. Először is, amikor megfogant a fiam, akkor egy szóval sem mondta, hogy nem akar gyereket. Aztán kényszeríteni akart, hogy vetessem el.
Te bele sem gondolsz abba, hogy én mit éltem át, amikor meg akarta öletni a fiamat.... mindegy is
Szót sem érdemelsz. Szégyelld magad.
6-os: Ajánlom figyelmedbe az alábbi mondatrészt: "Sajnos amikor teherbe estem..." Itt azon van a hangsúly, hogy amikor. Nem előtte, nem utána, hanem akkor. Szerintem meg az a görénység, hogy nem közli a felelséggel/élettárssal/barátnővel, hogy neki nem buli a gyerekvállalás, csak lelép. Mert ha előre megbeszélnék, akkor talán jobban odafigyelne a nő is arra, hogy még csak véletlenül se csússzon be egy gyerek. Ilyen horderejű kérdéseket muszáj előre tisztázni.
Szerintem pedig itt az lenne a törés a gyereknek, ha megismerhetné az apukáját, találkoznának egyszer-kétszer, majd apuka ismét évekig felé sem nézne. Mert akkor már tudná, hogy van apja, csak épp nem érdekli. Ez szerintem rosszabb. És kegyetlenség ennek kitenni egy ilyen kicsi gyereket. Kérdező, miből gondolod, hogy ezentúl jó apa lenne, ha már eddig is húzódozott a kapcsolattartástól, és azt hazudja, hogy meglátogat titeket? Ezek után még meg tudnál benne bízni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!