Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szülők miért nem saját...

A szülők miért nem saját magukat nevezik el így?

Figyelt kérdés

Ismerősöm lánya sokszor sírva jön haza a suliból, mert állandóan szekálják a neve miatt, a kislány neve Albina.

De ismerek Áldáska nevű lányt is, valamint Honorátusz nevű

kisfiút.

Egyszerűen elképedtem. A szülők nem gondolnak bele, hogy egyrészt ezzel a saját gyerekeiket égetik és teszik őket céltáblává, másrészt a gyerek egyszer fel is nő?

Miért nem a szülők nevezik át magukat ilyen gagyi, és bántó nevekre?

Tényleg anyakönyveztethetők ezek, utána néztem, és olyat is találtam, hogy:

Gandalf, Frodó, Gejza (nem Géza...GEJZA), Jusztusz, Anicéta, Áprilka, Psziché, Aura, Androméda, Gajána, Erzsi (nem Erzsébet....ERZSI), stb...

Mi a véleményetek ezekről? Ki az az elvetemült aki így nevezi el a gyerekét? Miért kell feleslegesen céltáblává tenni a gyereket?

És megjegyzem egyik sem volt kisebbségi.

(az olyan extrém nevekről mint az Orália, Leokádia, Dzsindzser stb, ne is beszéljünk)

2014. febr. 28. 22:19
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
65%

hááát én is látok fura neveket van pl. egy Manó nevű ismerősöm aki egy majdnem 2 méter magas srácXD

Az a rossz amikor előveszik a szép magyar neveket,ami szerintem egyáltalán nem szép csengésű és némelyikről azt se lehet tudni hogy női vagy férfi név:S pl.Villő ki nem állhatom.

Jó jó legyen ne tucatnevű az a gyerek de akkor is egy ésszerű határon belül.Németországban pl. azt is szabályozzák hogy a vezeték és a keresztnév együtteséből ne jöjjön ki egy szóvicc.

2014. márc. 1. 14:17
 22/27 anonim ***** válasza:
51%

Tenyleg remes neveket hallani mostanaban..es sztem ez egyre rosszabb lesz.

Viszont parom nem magyar. Naluk teljesen atlagos nevnek szamit peldaul az: Élet,Szeretet,öröm,Kiraly,Megmento..stb..es ezeknek noi es ferfi formajuk is van.. en kiakadtam eleinte..de probalom ugy elfogadni hogy ezek nevek..nem pedig az altaluk jelentett szavak..

2014. márc. 1. 22:17
 23/27 anonim ***** válasza:
55%

Távol-keleti országokban nagyon régóta szokás hétköznapi dolgok, fogalmak neveit adni személynévként. Ott ez teljesen megszokott, és ahogy ezek a kultúrák jönnek nyugat felé, itt is megtetszik az emberek egy részének, jönnek az olyan nevek, hogy Ajándék, Napsugár meg ilyesmi, csak itt egészen más még az emberek mentalitása, nincsenek hozzászokva ehhez, ezért tűnnek nevetségesnek az ilyen nevek. Pedig ha jobban belegondolunk, nagyon szép dolog egy kisbabát Ajándéknak elnevezni (ettől függetlenül én sem tenném, nem tetszik a hangzása).

Megint más az amerikai kultúra terjedése, hiába van ezeknek a neveknek szép, régi magyar megfelelőjük, valamiért az emberek ma már jobban szeretik Elizabetnek, Katrinnak vagy Szuzannak hívni a gyereküket, mint Erzsébetnek, Katalinnak vagy Zsuzsannának.

Nem biztos, hogy ez feltűnési viszketegség, hanem egyszerűen csak a globalizációval nagyon sok új lehetőség jelenik meg, és ezek valakinek megtetszenek, valakinek pedig nem.

2014. márc. 5. 12:34
 24/27 anonim ***** válasza:
34%

Elég pihent agyúak az ilyenek....De azok még inkább akik engedélyezik.

Egyébként meg Leokádia egy létező név. Vonaton hazafelé hallottam egy 10-11 éves forma kislánytól, hogy volt a barátnőjénél Leokádiánál. Ez 1 vagy 2 éve történt, és a férjem is hallotta. Nekem amúgy ő mondta először hogy ez igazi név. Nem tudtam.

Amúgy meg a Lakatos Marlonbrando, vagy a Kolompár Kevin se jobb ennél.

2014. ápr. 12. 20:31
 25/27 anonim ***** válasza:
76%
Utolsó, ilyet biztos, hogy nem hallhattál (legfeljebb viccelt a kislány) ugyanis nincs az anyakönyvezhető nevek listájában természetesen.
2014. ápr. 22. 13:45
 26/27 anonim ***** válasza:
55%

Nálunk is cikizték általánosban a Csillát, Emesét, még a Lászlót is, mindent. Ha a névből nem tudnak valamit kitalálni, akkor majd azzal cikizik a gyereket, hogy ha alacsony, akkor törpe, osztálytársamnak kötőhártya gyulladása volt, őt elnezevték úgy, hogy Sentinel az őrszem, mert akkoriban az ment a tévében, meg ilyenek. Azt cikizik, akit lehet, mindegy, hogy mi miatt. A Réka répa volt, az Ágnes mágnes, az Andi az meg Bandi. Tök mindegy.

Ez a sok mai rémes név meg pont azért nem lesz rémes, mert mint írogatja itt mindneki, már szinte minden gyerek ilyen neveket kap és ezek a gyerekek ebbe nőnek bele, így fogják hívni a csoport és osztálytársaikat is, nekik ez normális lesz. Itt max. a szülők korlátoltságával lesz baj, nem a gyerekekkel.

2014. ápr. 22. 13:53
 27/27 anonim ***** válasza:
71%
Én 19 éves vagyok, és Erzsébet, utálom a nevem, mert szerintem öregít, nem illik hozzám.. egyáltalán nem. De én a nagymamám után kaptam, és az ő emlékére nem fogom megváltoztatni. Amúgy is, azaz ember, aki a mást a neve miatt kritizál, azzal csak saját magát minősíti.
2014. ápr. 22. 15:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!