Akiknek nem tudtak a szülők sehogyan segíteni, hogyan tettetek szert saját lakásra?
Sehogy sem....
27 éves vagyok, 7 éve pakolom a lakástakarékot, eddig alig 2 millió van benne, és albérlet. Nem merek hitelt felvenni, mert manapság semmi sem biztos - sem a törlesztőrészlet, sem az ember állása - szóval gyűlik tovább a lakástakarék, kamatozgat, és majd egyszer lesz :)
"27 éves vagyok, 7 éve pakolom a lakástakarékot, eddig alig 2 millió van benne, és albérlet"
Előző vagyok.
Ha otthon laknál, az albérleti díjat is félretehetnéd, és én 3-4 millióért már tudok jó lakást.
Hogyan, hogyan??
Hát szültek egy alibigyereket és elüldözték/kirakatták a férjüket a lakásából...
""27 éves vagyok, 7 éve pakolom a lakástakarékot, eddig alig 2 millió van benne, és albérlet"
Előző vagyok.
Ha otthon laknál, az albérleti díjat is félretehetnéd, és én 3-4 millióért már tudok jó lakást."
Szia Kedves!
Ezzel csak az a gond, nekem nincs hova "haza" mennem, mert nincsenek szüleim, a nővéremék pedig 3-an élnek egy garzonban, értelemszerűen oda sem megyek.
Ha meg lakást vennék, akkor minimum 1,5 szobásat, mert később családot is szeretnék, ezek a lakások Budapesten, normális környéken nem 3-4 millióba kerülnek.
Ennek ellenére örülök, hogy neked ennyire egyszerű, és gondtalan a lakhatásod megoldása.
Anyai nagymamám és nagypapám kapott egy szobakonyhás szolgálati (vagy minek nevezzem...bányász volt) lakást. Gyűjtöttek (papám dolgozott, nagymamám kertet gondozott, gyümölcsöt árult), és úgy vettek egy lerobbant házat, amit aztán lassan csinosítgattak. Ha jól emlékszem, kb 5 évig laktak a picike lakásban.
Nagybátyám sportoló volt, abból gyűjtött pénzt, így vettek egy panelt az első feleségével. Aztán jó állása lett, így költöztek a másodikkal egy hatalmas házba egy szintén panel lakásból.
Édesanyám és édesapám a házasságuk után még egy darabig (9 hónapig) a nagymamáméknál lakhattak, addig minden adandó munkát elvégeztek, és másodállást is vállalt édesanyám. Így vettek egy kétszobás téglalakást.
Mi a férjemmel rossz helyzetből indulunk, mert albérlet van, és én nem dolgozok még. Mi két maximális összegű lakáselőtakarékosságot fizetünk egy éve, de csak a legrövidebb ideig fogjuk fizetni, mert, ha lesz lakásunk, végre lehet gyerekünk is. Ez nekünk is kb 4,5 évet jelent.
Hogy éltél, mielőtt a saját lábadra álltál volna?
Nekem azért ilyen "egyszerű" (nem tudom, a 3-4 generációs állandó ezen munkálkodás hogy tűnt egyszerűnek:)), mert nekem nem büdös a 3-4 milliós lakás. 4-5 évig keresni kell (napi szinten 3-4 órát foglalkozom vele, és mindenki a családban), és akkor ki tudok fogni jó ár-érték-arányban, ami nekem megfelel. Akkor felújítom, berendezem, bent lakva. Keresek rá vevőt. Közben keresek újabb lakást. Amikor találok jobbat, szintén evvel a módszerrel, akkor váltok. Ez 15-20 évenként jelent egy lakásváltást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!