Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Akiknek nem tudtak a szülők...

Akiknek nem tudtak a szülők sehogyan segíteni, hogyan tettetek szert saját lakásra?

Figyelt kérdés
Mennyi idő alatt sikerült? Mennyi pénzt kerestek együtt,hogy ez így sikerült?
2012. nov. 19. 20:28
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

"Hogy éltél, mielőtt a saját lábadra álltál volna?

Nekem azért ilyen "egyszerű" (nem tudom, a 3-4 generációs állandó ezen munkálkodás hogy tűnt egyszerűnek:)), mert nekem nem büdös a 3-4 milliós lakás. 4-5 évig keresni kell (napi szinten 3-4 órát foglalkozom vele, és mindenki a családban), és akkor ki tudok fogni jó ár-érték-arányban, ami nekem megfelel. Akkor felújítom, berendezem, bent lakva. Keresek rá vevőt. Közben keresek újabb lakást. Amikor találok jobbat, szintén evvel a módszerrel, akkor váltok. Ez 15-20 évenként jelent egy lakásváltást."

Hol nőttem fel? Hát kérlek, intézetben, a tesómmal együtt! 18 évesen távoznom kellett, adtak valamivel több, mint 1 milliót életkezdési segély címszóval, és mehettem amerre láttam.

Még mielőtt megkérdeznéd, hová lett a pénz, ebből béreltem szobát, ahol laktam, megtanultam 2 szakmát, aztán kaptam munkát 20 évesen, dolgozni kezdtem, és kivettem egy lakást a legjobb barátnőmmel.

Napi 3-4 óra csak lakáskereséssel éveken át? Hát nem tudom, én naponta 9 órát dolgozom, plusz a munka, amit hazahozok, és emellett napi 2 órát utazom, amikor hazajövök, valahogy nem füllik a fogam hozzá, hogy éveken át esti program gyanánt a netet bújjam olcsó lakásokért.

Ja, hogy neked nem "büdös" a 3-4 milliós lakás? Nekem sem büdös, csak nincs rá keretem, ilyen egyszerű.

2012. nov. 19. 21:10
 12/21 anonim ***** válasza:
34%

"Hol nőttem fel? Hát kérlek, intézetben, a tesómmal együtt! 18 évesen távoznom kellett, adtak valamivel több, mint 1 milliót életkezdési segély címszóval, és mehettem amerre láttam.

Még mielőtt megkérdeznéd, hová lett a pénz, ebből béreltem szobát"

Ne dühöngj, éppen azt magyarázom, hogy hogyan lehet(ett volna) ebből a pénzből lakást csinálni.

Nekem volt családom, akiktől láttam, hogyan kell ezt szépen fokról fokra felépíteni. És azért vagyok itt, hogy ezt a tudást átadjam annak, aki kéri.

Leírom fokról fokra, és aki belekérdez, mert valami nem egyértelmű neki, hogy az honnan lett, annak még részletesebben.

"Napi 3-4 óra csak lakáskereséssel éveken át?"

Így van.

Szinte nonstop, életformaként. amikor megvan egy új lakás, akkor a lakáskeresésre szént időt, energiát a felújításra fordítjuk.

"Hát nem tudom, én naponta 9 órát dolgozom, plusz a munka, amit hazahozok, és emellett napi 2 órát utazom, amikor hazajövök, valahogy nem füllik a fogam hozzá, hogy éveken át esti program gyanánt a netet bújjam olcsó lakásokért."

Érthető. Ott kezdődik a dolog, hogy úgy tervezem meg a munkát is, hogy ez beleférjen. Eszem ágában sincs például 1 órányi útra lévő munkát elvállalni - hacsak nem fizetik meg úgy, hogy ne a fent részletezett prórolós-vadászós életformával kelljen minden szükségletemet megoldani.:)

"Ja, hogy neked nem "büdös" a 3-4 milliós lakás? Nekem sem büdös, csak nincs rá keretem, ilyen egyszerű."

De nem is Neked írtam, hanem annak az illetőnek, aki azt mondta, hogy van közel 2 millió megtakarítása. Akárhogy is, ha eléri a 3-4 milliót, én már tudok neki segíteni.

2012. nov. 19. 21:18
 13/21 anonim ***** válasza:
88%

Értem én, de azért kell tőke, amit kell forgatni, érted? Oké, megveszed a lakást, felújítani sem olcsó, ha saját kezeddel csinálod, az anyagköltség akkor is ott van!

És hogy te nem vállaltál volna el 1 órára lévő munkát... Képzeld, nekem nem volt választásom. Vagy elmegyek oda dolgozni, ahol most dolgozom, vagy nincs állásom.

Szerintem manapság kicsit luxus az állások között válogatni. Iszonyat a munkanélküliség, és a piacok nagyon telítve vannak.

Egyébként meg ha érdekel, nem keresek rosszul, csak ugye ott a bérleti díj, a rezsi, a bérlet, ennivaló, ruhanemű, tandíj (jelenleg egyetemre járok levelezőn, államira nem fértem be, mivel estin érettségiztem, ami nem lett a legfényesebb), és hónap végére marad az a bizonyos 20 ezer forint, amit a lakástakarékba teszek.

És tudod mit? Magyar viszonylatokhoz képest még mondhatni jól is élek. Örülhetek, hogy van munkám, megfizetik, és nincsenek olyan természetű gondjaim, hogy mit eszek holnap. Mindezt saját erőből, igenis büszke vagyok rá!

2012. nov. 19. 21:26
 14/21 anonim ***** válasza:
Először albérlet, majd hitel és ház, most meg törlesztés, törlesztés, törlesztés... Nem kerestünk/keresünk rosszul, ha nem lenne a hitel, mondhatni minden rendben lenne. Így meg kifizetjük amit kell a többit beosztjuk.
2012. nov. 19. 22:08
 15/21 anonim ***** válasza:
64%

"Értem én, de azért kell tőke, amit kell forgatni, érted? Oké, megveszed a lakást, felújítani sem olcsó, ha saját kezeddel csinálod, az anyagköltség akkor is ott van! "

Azt mondod, jól keresel. Én sosem kerestem jól, 5jegyű fizetésből csináltam mindezt.

Mondom, 2 út van:

az egyik: több pénzt keresni,

a másik: többet melózni a jó ár-érték-arány felkutatásával.

Lehet venni csempét 4000 Ft/nm áron az első boltban, azt, ami megtetszik, és lehet hetekig járni utána, hogy találj megfelelően szép első osztályút 1000 Ft/nm áron. Én pénz híján mindig mindenben a 2. megoldással élek.

(A teljes, 5 évig tartó lakásfelújítás anyagköltsége 250 000 Ft volt.)

Ezt tudom javasolni annak, aki hozzám hasonlóan szerény anyagi körülmények között él.

Akinek könnyebb megkeresnie az árkülönbözetet, az persze válassza azt! Én sem töltenék 1 órát avval, hogy valamin 300 Ft-os spóroljak, ha volna lehetőségem ugyanannyi idő alatt 400 Ft-os keresni, ez nyilvánvaló.:)

2012. nov. 19. 22:46
 16/21 anonim ***** válasza:
A páromnak volt pénze, én meg vettem fel hitelt amit egyedül fizettem. Ha nem lett volna pénze neki akkor passz...
2012. nov. 19. 22:47
 17/21 anonim ***** válasza:
20 évesen ketten laktunk a (ma már) férjemmel egy picuri szobába albiban, rajtunk kívűl a lakásban még 2 srác lakott. --Így a kettőnk lakhatása akkor max 40.000 ft-ból kijött a kajánkat nem kellett fizetni mindketten kaptuk az akkori étkezési utalványokat.-abból ketten kijöttünk. Spóroltunk: vettünk egy ezer éves kocsit:) -ezt azóta lecseréltük.utána pedig megvettünk egy 25 négyzetméteres lepusztult lakást Bp belvárosában.4 millióért azt újítottuk fel-egészen onnan hogy nem volt benne Wc. Ma már családi házat keresünk a lakást meg kiadjuk. KB így haladtunk előre.Ma 26 évesek vagyunk tehát 6 év alatt.
2012. nov. 20. 08:49
 18/21 anonim ***** válasza:
17-es vagyok: ketten kb 280.000 Ft-ot kerestünk akkor + a cafeteria. Hozzáteszem nagy szerencsénk is volt mert pont a "válság " előtt kezdtünk dolgozni és mindkettőnket a szakmánkba vettek fel, külföldi céghez pedig akkor még nem volt meg a diplománk levelezőn csináltuk.
2012. nov. 20. 08:52
 19/21 anonim ***** válasza:

Egy ideig együtt éltem egy idős nővel, főztem rá, takarítottam stb. A rezsit feleztük, albérleti díjat nem kellett fizetnem. Így tudtam spórolni.

Emellett a munkahelyemen van kamatmentes munkáltatói kölcsön, így összejött egy lakás ára.

2012. nov. 20. 09:04
 20/21 anonim ***** válasza:
sehogy.
2012. nov. 20. 10:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!