Miért akarják rákényszeríteni a szülők gyermekeikre saját vágyaikat, álmaikat? Engem is olyan pálya felé terelgettek, amiben nem voltam boldog. Most ebből próbálok kitörni. (F/22)
Úgy gondolom az is benne van a pakliban, hogy a mai fiatalok túlnyomó része éretlen, csak a mának él és nem törődik azzal, hogy mi lesz a jövőben.
A példa lehetne az én fiam. Szülőként nagyon jól átláttam, hogy abba az általános iskolába marad amiben tanult akkor bizony romlani fog a tanulmányi átlaga is és ezzel együtt az esély hogy valami jó iskolába járhasson 8. után.
Amikor megkérdeztük a továbbtanulásával kapcsolatban ő annyit mondott, hogy maradni szeretni az akkori iskolájába és különben is tanulni sem szeretne. Végül nem az ő akarata érvényesült, hanem amit mi elgondoltunk. A 7. osztályt a megyénk egyik legjobb fiú gimnáziumába kezdte, hullámzó jegyekkel és ráadásul kötelező kollégiumi elhelyezéssel. a közvetlen környezettől is és a gyerektől is kaptunk hideget-meleget. Első félévet megszenvedte és lám 10. évfolyamra csak beért a gyerek. Nem mondom néha panaszkodik a kolesz miatt, de azóta megbékélt a helyzettel. Mi szülők egyfolytában nyúzzuk őt, hogy minél jobb jegyei lehessen és már most a céljai között legyen a tovább tanulás. Sajnos ha bele gondolok, hogy mi az a szakma amit érdemes lenne neki ma kitanulni, akkor sűrű homályba tapogatózok. Ahogy ő neki sincs fogalma arról, hogy merre tovább. Valamit meg csak kell neki tanulni, mert egy sima érettségivel még egy gyárban sem tud majd elhelyezkedni.
A mai világra meg különösen jellemző, hogy gyorsan változnak azok a szakmák akire van kereslet. Munkahely után is vadászni kell. Hány huszonéves a szülők nyakán él , mert kilátástalan a megélhetésük a jelenlegi gazdasági válság miatt.
Én csak az tudom, ha nem érzed jól magad a jelenlegi helyzetedben kedves kérdező, akkor igen is próbálj meg kitörni ebből. Viszont ne hibáztasd a szüleidet, mert ők biztos vagyok benne hogy a javadat akarják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!