Van itt olyan, akinek a testvére sokkal züllöttebb és linkebb ember lett mint ő, de a szülők mégis a testvérnek néznek el több mindent?
Úgy tűnik hogy neked még nincs gyereked. Majd ha lesz, bekapcsol a "szülő agy", és megérted. :)
Épp azért néznek el a tesódnak több mindent, azért ajnározzák, mert látják, hogy neki erre szüksége van.
Feltételezem, te vitted valamire, márcsak abból is, hogy megállsz a saját lábadon.
Neki viszont nem sikerült, épp a linkségéből adódóan, de te emiatt nem várhatod el a szülőktől hogy téged jobban szeressenek.
Egy szülő egyforma mértékben szereti az összes gyerekét, csak másféleképpen. Egyforma módon nem lehet szeretni két embert, viszont egyforma mértékben igen. Mindenkihez másképp kell hozzáállni, úgy tűnik hogy hozzád már felnőttként állnak, hiszen kirepültél. Viszont hozzá érthető módon még mindig gyerekként, mert ő még ott van a fészekben.
Őszintén remélem hogy ezen nem sértődsz meg, mert nem sértésnek szánom, de a soraidból nekem egy kis féltékenység és gyerekesség sugárzik.
Köszönöm a válaszokat.
#3-nak üzenem: nem vagyok féltékeny, gyerekes még úgy sem. Épp, hogy a tesóm a gyerekes (csak egy évvel fiatalabb pedig nálam). De bánt, hogy tőlem mindig elvárták a maximumot, de közben nemigen erőltették meg magukat hogy foglalkozzanak a lelkivilágommal, pedig lett volna rá szükségem. A testvérem pedig szerintük érzékeny, jószívű gyerek, közben kb tojik a fejükre és még semmit nem ért el. Amikor meg én a lelkem kiteszem nekik (a férjem szerint is, ő is tanúja) akkor képesek találni valami icipici, jelentéktelen dolgot amibe beleköthetnek és aztán hetekig nem szólnak hozzám.
Azért ez engem nagyon bánt, mert alapvetően bírnám a szüleimet, ha nem lenne ez a dolog testvéremmel. Én nem várok tőlük anyagi támogatást, soha nem is vártam, akkor se amikor kicsi voltam és öcsémnek mindig pótolták az eltört/elhagyott/ellopott telefonjait és egyéb dolgait, én meg jártam a régi gagyival mert tudtam rá vigyázni, de nem érdekelt, tényleg nem, én csak őt találtam nagyon gáznak. Szóval nem vagyok féltékeny, hanem az bánt hogy egész életemben nyomás volt a szüleim részéről rajtam, miközben a testvéremen nem volt szinte egyáltalán, mert ő "más". Hát szerintem nem kéne hogy más legyen. Nem kell egyformán szeretni minket, de egyformán bánni velünk nem ártott volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!