Kedves szülők! Mikor érzitek úgy és milyen áron, hogy a gyermeketek igen élhetné már a saját külön életét?
Most végeztem az iskolával és gondolkodtam már ezen, hogy külön mennénk a párommal. 22 éves vagyok és már kaptam utaló jeleket. (..)
Köszönöm előre is a válaszokat
Azt hiszem 18-24 éves korában fogom úgy érezni, hogy jó lenne már, ha saját lábára állna. Habár a mai világban nagyon nehéz, tudom, mert én is csak 6 éve költöztem el otthonról, nekem is nehéz volt saját lábamra állni.
Azt gondolom, ha még be is adna pénzt a gyerekem, miután elkezdene dolgozni-gyűjteni a különköltözésre-akkor is zavarna, hiába tudnám, hogy nehéz. De persze ez egyénfüggő. Valakit zavar, valakit nem. Valaki élete végéig is elvan a gyerekével egy fedél alatt.
22 éves kor ideális. Nem vagy már gyerek, de nem is húztad túl az időt.
Ha jó kapcsolat van a fiatal felnőtt és a szülők között, egy szülőnek sosem jutna eszébe eltávolítani a gyermekét.
Az elköltözés csakis a fiatal döntése, ha a párjával akarja folytatni a saját életét.
Bár nem szülő vagyok, de szerintem a főiskola/egyetem befejezése után 1-2 évvel 'kéne' elköltöznie a gyereknek. Én is ezt fogom tenni.
Persze ha nem akar valaki elköltözni, és jó a kapcsolata a szüleivel, akkor addig lakjon ott, ameddig akar.
Sajnos, ez helyzetfüggő. Vidéki, falusi fiatalok már 14 évesen elkerülnek, mert nincs gimnázium, középiskola.
Nem is jönnek vissza, mert főiskola, egyetem sincs.
Maradnak távol, messze, mert munkahely sincs.
Ha lehetőségünk lett volna, hogy maradjon, addig lakott volna itthon, ameddig ő szeretne. Nem kellett volna vagyonokat költeni albérletre, utazásra.
Ha párod van, akkor inkább költözz el.Ti már így alkottok egy családot. Súrlódások jobban előfordulnak, ha már a szülőhöz beköltözik egy számukra "idegen".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!