A szülők miért nem saját magukat nevezik el így?
Ismerősöm lánya sokszor sírva jön haza a suliból, mert állandóan szekálják a neve miatt, a kislány neve Albina.
De ismerek Áldáska nevű lányt is, valamint Honorátusz nevű
kisfiút.
Egyszerűen elképedtem. A szülők nem gondolnak bele, hogy egyrészt ezzel a saját gyerekeiket égetik és teszik őket céltáblává, másrészt a gyerek egyszer fel is nő?
Miért nem a szülők nevezik át magukat ilyen gagyi, és bántó nevekre?
Tényleg anyakönyveztethetők ezek, utána néztem, és olyat is találtam, hogy:
Gandalf, Frodó, Gejza (nem Géza...GEJZA), Jusztusz, Anicéta, Áprilka, Psziché, Aura, Androméda, Gajána, Erzsi (nem Erzsébet....ERZSI), stb...
Mi a véleményetek ezekről? Ki az az elvetemült aki így nevezi el a gyerekét? Miért kell feleslegesen céltáblává tenni a gyereket?
És megjegyzem egyik sem volt kisebbségi.
(az olyan extrém nevekről mint az Orália, Leokádia, Dzsindzser stb, ne is beszéljünk)
Van egy ismerős pár, akinek hat gyereke van jelenleg és mindegyiknek két nevet adnak a dupla vezetéknév mellé, mindkét keresztnév ritkaság. Férjem ezen mindig ledöbben, mert Ő az egyszerű, de magyar név híve. Fiamnak két neve lett Gergely Zalán. Ő már ezen is kiborult, mert szerinte hosszú és nem jó a Zalán. Én eredetileg csak Zalánt adtam volna.
Amúgy tényleg nem értem azokat a szülőket, akik a fent felsoroltak egyikével nevezik el a gyereküket, de ők tudják. Joguk van olyan nevet választani, amit akarnak.
Én is meg-meglepődöm az ilyeneken. Most várandós az egyik barátnőm, értelmes, pedagógus kismama, már van két lánya, teljesen normális nevekkel, és most azt mondja, ha ez kis kislány lesz, Zsolna lesz a neve.
Zsolna?! Mindenkinek egyből rá a reakció: mint a porcelán. És mikor bárki meghallja új információként, próbál jó képet vágni hozzá, de senki nem mondja, hogy váóóó, de gyönyörű név, hanem feszengünk, hogy hmmm, nagyon érdekes...
Komolyan, Zsolna? Nem is értem. A hormonok tennék, hogy ez az alapvetően teljesen rendes és értelmes nő gondolkodik ilyen néven?
Nem szabadna túl eltérő nevet adni a gyereknek.
Én elég extrém példát tudok erre az ismeretségi körömből.
A fiút NOÉ-nak nevezték el és mindig sírásban tört ki mikor bemutatkozott és látta mindenkin a meglepődést.
Nem tudta feldolgozni a szitut.25 évesen pedig szívinfarktusban elhalálozott,ami azért nagyon korai.Még az is lehet,közrejátszott ez a névadás benne,mert nagyon túlérzékeny volt.
komolyan mondom balfékek ezek a szülők!
10 éve már a Vanessza,Dzsenifer,Krisztofer is kiakasztó volt,de ezek a Gyémánt, Alma,Dió és hasonló nevek is kicsapják a biztosítékot.
Nem gondolnak bele,nekik tetszik és mennek a saját fejük után
Nekem is van egy kollégám akinek Zsolna a neve. Megkérdeztem tőle egyszer , hogy tetszik-e neki ez a név. Mondta, hogy igen, gyerekként cikizték páran, mert porcelánnak becézték, de cikizték azt is akinek Andrea volt a neve.
Emlékszem amikor én voltam gyerek cikiztek olyan lányt akinek Gábor volt a vezeték neve a keresztneve Krisztina. Vagy olyan lányt akinek Melinda volt a neve, és állandóan mellnek csúfolták.. Attól, hogy különleges nevet kap a gyerek még nem fogják állandóan cikizni. Csak az elején.. Utána mindenki megszokja, hogy ez a neve...
Az a srác aki meg huszonévesen meghalt, nos kétlem, hogy a neve miatt..Ott komoly egészségügyi problémák lehettek..
Semmivel sem rosszabb nevek ezek mint a Lara, vagy Miranda név.. A Zsolna egyébként kimondottan szép név..(gondolom most jól le leszek pontozva, mert észrevettem, hogy akik szerint ez nem olyan gáz, azokat mind lepontozzátok. na igen.....isten ments, hogy valakinek eltérő legyen a véleménye nem igaz??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!