Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szülők miért nem saját...

A szülők miért nem saját magukat nevezik el így?

Figyelt kérdés

Ismerősöm lánya sokszor sírva jön haza a suliból, mert állandóan szekálják a neve miatt, a kislány neve Albina.

De ismerek Áldáska nevű lányt is, valamint Honorátusz nevű

kisfiút.

Egyszerűen elképedtem. A szülők nem gondolnak bele, hogy egyrészt ezzel a saját gyerekeiket égetik és teszik őket céltáblává, másrészt a gyerek egyszer fel is nő?

Miért nem a szülők nevezik át magukat ilyen gagyi, és bántó nevekre?

Tényleg anyakönyveztethetők ezek, utána néztem, és olyat is találtam, hogy:

Gandalf, Frodó, Gejza (nem Géza...GEJZA), Jusztusz, Anicéta, Áprilka, Psziché, Aura, Androméda, Gajána, Erzsi (nem Erzsébet....ERZSI), stb...

Mi a véleményetek ezekről? Ki az az elvetemült aki így nevezi el a gyerekét? Miért kell feleslegesen céltáblává tenni a gyereket?

És megjegyzem egyik sem volt kisebbségi.

(az olyan extrém nevekről mint az Orália, Leokádia, Dzsindzser stb, ne is beszéljünk)

2014. febr. 28. 22:19
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
73%
Az unokatestvéremet (35 éves) gyermekkorában halálra szekálták a neve miatt,még az idősebbek is megjegyezték, hogy lehet ilyen nevet adni. Tudod mi a neve? Bence. Ez gyerekkorában ennyire fura névnek számított és nézd meg a mai helyzetet.
2014. febr. 28. 23:54
 12/27 anonim ***** válasza:
85%
Egy ritka név mindenképpen a figyelem középpontjába állítja a gyereket,az viszont nem jósolható meg a gyermek születésekor hogy az a típus lesz,aki élvezi a figyelmet vagy olyan aki maradna inkább átlagos nevű.Cikizni bármilyen nevet lehet,ha nem keresztnevet,akkor vezetéknevet,tulajdonságot,a szülő felelőssége is hogy a gyerek tudja viselni,szeresse,elfogadja a nevét (Normális keretek közt persze).A médiában pár éve feltűnt egy Miltiádész pl és egy Écska,mindkettő szerette a nevét,ismerősöm fia Jefte,mindenki tudja ki ő,tud élni vele.Rendben az önbizalma.Sajnálom a kis Albinát,azért lesz ezzel a névvel élnie,mert nem tudja viselni.Megjegyzem én sem tudnám.Személy szerint én nem akartam h a nevükkel tűnjenek ki a sorból a gyerekeim,de nem vagyunk egyformák.
2014. márc. 1. 01:42
 13/27 anonim ***** válasza:
33%
Ez Gejza nagyon jó...szegény kislány.csak egy elmebeteg adhat ilyen nevet is a lányának.
2014. márc. 1. 07:40
 14/27 anonim ***** válasza:
57%

Van egy ismerős pár, akinek hat gyereke van jelenleg és mindegyiknek két nevet adnak a dupla vezetéknév mellé, mindkét keresztnév ritkaság. Férjem ezen mindig ledöbben, mert Ő az egyszerű, de magyar név híve. Fiamnak két neve lett Gergely Zalán. Ő már ezen is kiborult, mert szerinte hosszú és nem jó a Zalán. Én eredetileg csak Zalánt adtam volna.

Amúgy tényleg nem értem azokat a szülőket, akik a fent felsoroltak egyikével nevezik el a gyereküket, de ők tudják. Joguk van olyan nevet választani, amit akarnak.

2014. márc. 1. 07:46
 15/27 anonim ***** válasza:
52%

Én is meg-meglepődöm az ilyeneken. Most várandós az egyik barátnőm, értelmes, pedagógus kismama, már van két lánya, teljesen normális nevekkel, és most azt mondja, ha ez kis kislány lesz, Zsolna lesz a neve.

Zsolna?! Mindenkinek egyből rá a reakció: mint a porcelán. És mikor bárki meghallja új információként, próbál jó képet vágni hozzá, de senki nem mondja, hogy váóóó, de gyönyörű név, hanem feszengünk, hogy hmmm, nagyon érdekes...

Komolyan, Zsolna? Nem is értem. A hormonok tennék, hogy ez az alapvetően teljesen rendes és értelmes nő gondolkodik ilyen néven?

2014. márc. 1. 08:35
 16/27 anonim ***** válasza:
25%

Nem szabadna túl eltérő nevet adni a gyereknek.

Én elég extrém példát tudok erre az ismeretségi körömből.

A fiút NOÉ-nak nevezték el és mindig sírásban tört ki mikor bemutatkozott és látta mindenkin a meglepődést.

Nem tudta feldolgozni a szitut.25 évesen pedig szívinfarktusban elhalálozott,ami azért nagyon korai.Még az is lehet,közrejátszott ez a névadás benne,mert nagyon túlérzékeny volt.

2014. márc. 1. 11:11
 17/27 anonim ***** válasza:
66%
Utolsó, csak annyit mondok, Ugron Zsolna: Úrilányok Erdélyben. Lehet a kismama kedveli az írónőt :)
2014. márc. 1. 11:12
 18/27 anonim ***** válasza:
53%
pontosabban, utolsó előtti :)
2014. márc. 1. 11:12
 19/27 anonim ***** válasza:
70%

komolyan mondom balfékek ezek a szülők!

10 éve már a Vanessza,Dzsenifer,Krisztofer is kiakasztó volt,de ezek a Gyémánt, Alma,Dió és hasonló nevek is kicsapják a biztosítékot.

Nem gondolnak bele,nekik tetszik és mennek a saját fejük után

2014. márc. 1. 11:41
 20/27 anonim ***** válasza:
74%

Nekem is van egy kollégám akinek Zsolna a neve. Megkérdeztem tőle egyszer , hogy tetszik-e neki ez a név. Mondta, hogy igen, gyerekként cikizték páran, mert porcelánnak becézték, de cikizték azt is akinek Andrea volt a neve.

Emlékszem amikor én voltam gyerek cikiztek olyan lányt akinek Gábor volt a vezeték neve a keresztneve Krisztina. Vagy olyan lányt akinek Melinda volt a neve, és állandóan mellnek csúfolták.. Attól, hogy különleges nevet kap a gyerek még nem fogják állandóan cikizni. Csak az elején.. Utána mindenki megszokja, hogy ez a neve...

Az a srác aki meg huszonévesen meghalt, nos kétlem, hogy a neve miatt..Ott komoly egészségügyi problémák lehettek..

Semmivel sem rosszabb nevek ezek mint a Lara, vagy Miranda név.. A Zsolna egyébként kimondottan szép név..(gondolom most jól le leszek pontozva, mert észrevettem, hogy akik szerint ez nem olyan gáz, azokat mind lepontozzátok. na igen.....isten ments, hogy valakinek eltérő legyen a véleménye nem igaz??

2014. márc. 1. 13:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!