Mi a véleményetek arról, hogy egy 10 év körüli gyerek a szülei között alszik?
"A szoptatás ideje általában egy év volt, de két-három éves korig sem volt ritka; sőt néha 6–8 éves korig is szoptattak, különösen, ha közben újabb gyerek született."
ÁLTALÁBAN 1 évig szoptattak, de ha több gyerek született sorjában, akkor jó hogy folytatták. Most magadat cáfoltad meg, gratula.
Na akkor aki azt mondja, hogy milyen jó sokáig szoptatni, mert az őseink is sokáig szoptattak akkor ezeket is nyugodt szívvel átvehetjük:
"A szeszes italokat ízesítőkkel nagy mennyiségben fogyasztották" :D
" Az anyatejjel készült cipót vagy pogácsát is hatásosnak tartották" nyami legközelebb juhtúrós helyett ilyet csinálok.:D
" A tej elapasztása céljából az emlőt borogatták pl....pálinkába mártott szappanos, faggyús ruhával...állati ürülékkel stb. Az emlők lekötését is jónak tartották" Ezazzz kismama szado-mazo szexxx
"Ha szoptatós anya látogatta meg, ráfejt az ágyra, s ha elment, a helyére kellett rögtön ülni" ha meg az örömapa ment látogatóba akkor kiverte az ágyra?:D:D
"Ha az újszülött meghalt, az anya a kiterített gyermekre fejt, hogy a tejet vigye magával" na ez no komment..:D
"Ha az anya halt meg, az újszülöttel kiszívatták a halott anya emlőit, hogy a gyermek is meghaljon" ez még jobb, mint az előző..
Na ennyit arról kinek mi a normális, akkoriban ezek is annak számítottak. Remélem azok az anyukák akik normálisnak tartják, hogy a gyereket szoptatni kell 4-5 éves korig me hát a régiek is úgy csinálták remélem ezek közül is megtart még 1-2 jól bevált szokást. :D:D
Nem azt mondtam, hogy így kell csinálni, sem azt, hogy milyen szuper volt akkoriban! Nem volt az. Egyszerűen arra reagáltam, hogy itt egyesek szerint abszurd az a feltételezés, hogy a parasztok pár hónapnál tovább szoptattak, mert nem értek rá. Hát így vagy úgy, de ráértek. (Az is olvasható az írásban, hogy nagyon hamar hozzátápláltak, gondolom, a szoptatás jó része reggel-este és éjszaka zajlott - ahogy erre utalás is van.)
Nem mondtam, hogy csináljuk így, vagy hogy akár csak szimpatikus lenne! De miután kvázi le lettem hülyézve, amiért azt feltételeztem, hogy a parasztasszonyok ráértek szoptatni, muszáj volt belinkelnem, hogy honnan vettem az infót.
De mivel ez a topik nagyon nem erről szól, a téma részemről lezárva.
Én sosem aludtam együtt a gyerekemmel. Mi keresni valója van ott? Az a férjem és az én ágyam, nem hiszem hogy örülne a gyerek ha ott mellette akcióznánk. ;) Az a mi magánszféránk, szexelni szeretek, a gyereknek a saját ágyában a helye.
Szerintem azok a nők találták ki ezt az elég gusztustalan szokást, akik menekülni akarnak a férjük elől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!