Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit gondoltok egy vitáról,...

Mit gondoltok egy vitáról, dologról?

Figyelt kérdés

16 éves lány vagyok !

Most van az első fiúm , anyukám nagyon megváltozott velem szemben ! Állandóan veszekszik velem , bármit csinálok , ha jót is akkor sem tetszik ! Tegnap fél órával tovább maradtam kint , mint szoktam. Nagyon kiéheztem és ahogy beléptem a lakásba, átöltöztem és azonnal hozzá fogtam vacsorázni : erre anya ezt vágta hozzám :mi az , bejössz a házba és az az első , hogy falsz? Na , erre nem tudtam mit válaszolni és leszaladtam nagymamámhoz , ma is nála vagyok szerintetek én kérjek elnézést vagy várjam meg még ő fog??? kérlek segítsetek ... rendes válaszokat!

2014. febr. 22. 11:58
 1/6 anonim ***** válasza:
meg volt beszélve mikorra érsz haza és úgy késtél? mert akkor illik emiatt bocsánatot kérni... viszont soha nem mondanék ilyet a gyerekemnek!!! nem lehet hogy más miatt ideges? munka? vagy anyagi dolgok, vagy párkapcsolatával (ha van neki) vannak problémák és rajtad tölti ki? persze ez nem szép dolog, de nem biztos hogy veled van baja, csak így vezeti e a feszültséget mert máson nem tudja.. ezt viszont meg kéne beszélnetek... próbálj hazamenni és leülni vele beszélgetni, mond el neki mennyire rosszul esik neked ha ilyet mond, vagy piszkál... beszélgetni beszélgetni beszélgetni... erre ez az egyetlen "gyógymód" szurkolok!
2014. febr. 22. 12:03
 2/6 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm :)
2014. febr. 22. 12:05
 3/6 anonim ***** válasza:

Az biztos, hogy a probléma elől menekülés nem segít..

Szimplán válaszolhattál volna, hogy mivel eddig nem volál itthon, megéheztel, és egy vacsorát nem neveznél falásnak...

Anyukád csak nehezen dolgozza fel szerintem, hogy kezdesz fenlőni, talán aggódott és bénán reagálta le, hogy később értél haza /nálam ebből mindig nagy patalia volt, nem is esett meg csak max 2szer,hogy nem jeleztem a késést/

Azzal, hogy nem mész haza nem ott vagy , csak súlyosbítod a bajt szerintem.

Hagyd, hogy lenyugodjon, nagyon nehéz, de a lnyeg, hogy soha ne ingerülten válaszolj, ha valamibe beleköt. Sajnos ezt én nem mindig tudtam megtenni, így sok parázs vitam volt a szüleimmel.

2014. febr. 22. 12:07
 4/6 A kérdező kommentje:
köszönöm
2014. febr. 22. 12:09
 5/6 anonim ***** válasza:
Mit szeretett volna, hogy mi legyen az első? Lehet, hogy előtte bocsánatot kellett volna kérned a késésért, és erre célzott. Ebben viszont igaza lehet. Kérjél bocsánatot, legyél nagyvonalú! Igazából nem is az volt az első, mivel rendes módon átöltöztél előtte.
2014. febr. 22. 12:18
 6/6 anonim ***** válasza:

Szerintem függ attól, mennyire vagy megbízható. Amikor 15 voltam, max. este 10-ig voltam kiengedve az akkori barátommal sétálni, és majdnem éjfél volt mire hazaértem. Nem haragudtak, nem szidtak le. Mondtam, hogy elbeszélgettük az időt :) De mindig megbízhattak bennem, jól tanultam (még most is), stb. Mindig elengedtek/elengednek bárhová, és nem cigizek, nem drogozok, nem bulizok. :)

17L

2014. febr. 22. 21:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!