Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi veszi rá némely szülőt,...

Mi veszi rá némely szülőt, hogy kutakodjon a gyereke holmia közt és ha megtalálná a naplóját, el is olvassa?

Figyelt kérdés

#gyerek #szülő #napló #magànszféra
2014. febr. 19. 15:56
 1/10 anonim ***** válasza:
81%

Hát én már kutattam át gyerekszobát, ráadásul kamaszokét. Pl azért, mert a gyerek használ valamit, nem teszi vissza a helyére, nincs otthon, és az a valami kellene. No hát akkor anyuka bemegy és megkeresi.

Naplót már találtam, sose nyitottam ki. Azonban vannak olyan helyzetek, amikor teljesen egyetértek azokkal a szülőkkel, akik átkutatják a szobát.

Vannak néha intő jelek egy kamasznál, ami gyanút kelt a szülőbe, és úgy akar utána járni a dolognak, hogy nem vádolja meg a gyereket semmivel.

2014. febr. 19. 16:05
 2/10 anonim ***** válasza:
85%
Ha nincs semmi oka rá, pl gyanakszik, hogy a gyerek iszik, dohányzik, vagy kábszerezik, akkor egyszerűen csak a kíváncsiság, ami számomra visszataszító, mert volt részem benne, még a leveleimet is elolvasták, megfogadtam, hogy én soha nem teszek majd ilyet a gyerekeimmel.
2014. febr. 19. 16:07
 3/10 anonim ***** válasza:
37%
a féltés ... tudom, kamaszként ezt nehéz megérteni
2014. febr. 19. 16:15
 4/10 anonim ***** válasza:
75%

Én nem kutattam a fiamnál soha,pedig,ha időbe rájövök mit csinál ,tudtam volna segíteni.

Nem ítélem el azt aki kutat a gyermeke holmija közt.Habár nekem nagyon ciki lenne.

2014. febr. 19. 16:25
 5/10 Frigg ***** válasza:
85%

Nekem egyszer anyukám húzta át az ágyam, és a matrac alatt volt a naplóm. Akkoriban még nagyon a tiniévek elején voltam, és bele voltam szerelmesedve a blackmetal-ba. Ennek örömére rárajzoltam az egyik kedvenc zenekarom logóját a naplómra, amiben volt három 6-os, meg egy fordított kereszt. Visszagondolva elég nevetséges mondjuk. De akkoriban anyukám a fejébe vette, hogy biztos sátánista vagyok (lol), ezért nyitotta ki a naplót. Aha, csak nem tudom mire számított, talán hogy majd bevallom, hogy kecskéket áldozok benne? Természetesen semmi ilyesmiről szó sem volt, csak egy egyszerű, átlagos tininapló. Csak azt nem értem, hogy miért olvasott bele részletesen, amikor már tisztában volt vele, hogy semmi extra. Természetesen csak felületesen olvasott, félre értett egy csomó mindent. Rettenetesen megalázó volt az egész, amikor "szembesített" a naplómmal. És csak annyi volt a védekezés, hogy azért nyitotta ki, mert mi volt az elején.. Persze. Borzasztóan rosszul esett, mivel nekem mesélte, hogy amikor ő volt kislány, neki a nővére/anyukája sokszor beleolvasott a naplójába, leveleibe, és megfogadta, hogy ő soha nem tesz ilyet. Aha.

Nos, én tényleg nem fogok ilyet tenni, mert nagyon ratyi érzés megtudni, hogy a családtagjaid ennyire nem tisztelik a magánéletedet.

23/N

2014. febr. 19. 18:31
 6/10 anonim ***** válasza:
28%
Felelősségérzet. Egy gyerek rengeteg - felnőtt fejjel teljesen ártalmatlan - apróságot roppant nagy titoknak, vagy rettenetes szégyellnivalónak gondol. Persze jobb ha olyan a kapcsolat, hogy megbeszélnek sok mindent, és így a szülő képben van a gyereke lelki és egyéb életéről, de ez ritkán sikerül így. Különösen egy kamasznál, aki természetszerűleg ki akarja zárni a szüleit. Csakhogy attól a szülőnek még ugyanúgy felelőssége van, és a kamasznak, ha maga nem is tudja, ugyanúgy szüksége van a törődésre. A kíváncsiság, ahogy egy korábbi hozzászóló írja, egészséges szülők esetén nem jöhet szóba. Azért senki se gondolja már, hogy egy gyerek naplója egy szépirodalmi remekmű. Érdeklődés igen, de az mást jelent, és nem a napló érdekel, hanem a gyerekem. Hozzáteszem, hogy még alig olvastam "titkos" dolgát a gyerekemnek, és úgy érzem még elmond elég sokat ahhoz, hogy ismerjem. De ha muszáj lesz, akkor minden további nélkül megteszem.
2014. febr. 19. 18:39
 7/10 anonim ***** válasza:
85%
5: anyád elképesztő hülyeséget csinált, de nem azzal, hogy elolvasta a naplódat, hanem azzal hogy számon kérte. Ha valaki ezt nem tudja megállni, akkor tényleg jobb ha nem olvas semmit. Arra kellett volna használnia, hogy segítsen neked, nem arra, hogy megszégyenítsen. 4-es voltam.
2014. febr. 19. 18:44
 8/10 anonim ***** válasza:
(előzőben nem 4-es, hanem 6-os, bocs)
2014. febr. 19. 18:45
 9/10 Frigg ***** válasza:
77%

De hát semmi olyan dolog nem volt benne, ami segítséget érdemelne. Csupán egy egyszerű tininapló. Tiniszerelmről, plátói szerelemről, barátnős titkokról, ilyenek.. Semmi más. Azért olvasott bele, mert nem tetszett neki a zenei ízlésem, és ezek szerint nem ismert annyira, hogy tudja semmi hülyeséget nem csináltam, vagy csinálnék.. De mindegy, ez már nagyon rég volt, csak a kérdés miatt írtam le.

23/N

2014. febr. 19. 20:58
 10/10 anonim ***** válasza:
86%
Számomra undorító dolog más naplójába beleolvasni.
2014. febr. 20. 07:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!